Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Διάλεξη του διεθνούς φήμης καθηγητή, Ευθ.Βαρλάμη, στη Λαμία

Την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 και ώρα 20.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων (οδός Αινιάνων 6, 2ος όροφος), o διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτονας και ζωγράφος Καθηγητής Ευθύμιος Βαρλάμης, θα δώσει διάλεξη με θέμα:
ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ
Η διάλεξη, δίνεται στο πλαίσιο της παρουσίασης της μεγάλης Έκθεσης:
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ
Η μεγάλη αυτή έκθεση που θα παρουσιασθεί το Σεπτέμβριο του 2012 στη Λαμία (Θερμοπύλες) αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας των δύο μεγάλων μας καλλιτεχνών, του Μίκη Θεοδωράκη και του Ευθύμιου Βαρλάμη.
Πρόκειται για ένα πραγματικό πολυθέαμα όπου συνδυάζεται με ένα ιδιαίτερο τρόπο η μουσική του μεγάλου μας συνθέτη με τους πίνακες ζωγραφικής που δημιούργησε ο γνωστός ζωγράφος και οι οποίοι παρουσιάζουν τον Μίκη Θεοδωράκη όπως δεν τον γνωρίζουμε μέχρι τώρα.
Είναι ένα έργο που δείχνει ότι η πατρίδα μας, η Ελλάδα, ακόμα και σήμερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, έχει σύγχρονη παραγωγή με παγκόσμια ακτινοβολία.
Η Έκθεση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την δημιουργία στην περιοχή του Μουσείου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», μια ιδέα του Ευθύμιου Βαρλάμη η οποία πέραν της Πολιτιστικής υπόστασης έχει και ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό χαρακτήρα για την ευρύτερη περιοχή.

Εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαμιέων

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 το πρωί τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαμιέων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην...
παλιά Δημοτική Αγορά της Λαμίας (Όθωνος και Αγ.Νικολάου δίπλα από την άλλη κοινωνική δομή του Δήμου ΄΄Ρούχο & Παιχνίδι΄΄) από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Νικόλαου Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Νεόφυτο Ραφαηλίδη παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Γ.Κοτρωνιά, του προέδρου του Δημ.Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου και Συμβούλων της Δημ.Κοινότητας Λαμίας, του Προέδρου του Ε.Β.Ε. Φθιώτιδας κ. Αλ.Διαμαντάρα και μελών του Ε.Β.Ε., του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας κ.Γιάν.Βλαχογιάννη και μελών, του Προέδρου του Συλ.Παραπληγικών παράρτημα Αν.Στερεάς Ελλάδας κ.Δημ.Καλαμάτα, του προέδρου και μελών του Κυνηγητικού Συλλόγου, εκπροσώπων του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. και χορηγών– επιχειρηματιών της περιοχής και εκπροσώπων τους κ.α. .

Ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Κώστας Μουστάκας μετά το τέλος της τελετής εγκαινίων ευχαρίστησε όλους όσους έμπρακτα στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια αυτή και αναφέρθηκε στους χορηγούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου:

· Εταιρεία ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ ΑΕ
· Κυνηγητικός Σύλλογος Λαμίας
· Ένωση Αγρ. Συνεταιρισμών Λαμίας
· Ε.Β.Ε. Φθιώτιδας
· Εστιατόριο ΡΑΧΙΩΤΟΙΚΟΝ
· ΕΛΑΪΣ UNILEVER
· ΑΦΟΙ ΚΟΠΑΝΗ
· Τράπεζα ΚΥΠΡΟΥ
· ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Λαμίας
· ΒΛΑΧΟΣ Νίκος
· ΔΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ Ο.Ε.
· ΤΣΙΓΚΑΣ Γιώργος
· ΧΑΛΚΙΑΣ Νίκος
· Φούρνος ΖΙΩΓΑ
· Φούρνος ΒΑΡΛΑΜΗ
· Καφέ VENEZZIA
· Καφέ CENTRAL
· Σούπερ Μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
· Σούπερ Μάρκετ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
· Σούπερ Μάρκετ ΣΚΟΥΡΑΣ
· Εργοστάσιο CHIPITA
· ΠΟΛΥΖΟΣ Παναγιώτης
· ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Κώστας
· Ζαχαροπλαστείο ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
· PRISMA- ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Θοδωρής
· NEXT - ΧΕΙΜΑΡΑΣ Θέμις
· ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ DIGINE - ΗΛΙΑΚΗΣ Θέμος
· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΚΕΤΚΕ)
· και τις Υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων




Συνέλαβαν τους δύο από την συμμορία της Αν. Φθιώτιδας-Είχαν επιτεθεί στον Απόστολο Γκλέτσο (VIDEO)

Δύο άντρες νεαρούς σε ηλικία που χρόνια τώρα απασχολούσαν την τοπική κοινωνία της Στυλίδας και γενικότερα της Φθιώτιδας συνέλαβαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί της Φθιώτιδας.

Πρόκειται για δύο αδέλφια 27 και 21 χρόνων αντίστοιχα για τα οποία εκκρεμούν υποθέσεις για ναρκωτικά και κλοπές.

Το ένταλμα σύλληψής τους εκδόθηκε από τον ανακριτή Ιωαννίνων, όταν πέρυσι τέτοια εποχή απασχόλησαν την εκεί κοινωνία με υπόθεση ναρκωτικών. Έτσι η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας με απόλυτη μυστικότητα και σε στενή συνεργασία με την ασφάλεια κατάφερε να εντοπίσει τους δύο δράστες στην Λαμία και να τους συλλάβει. Η πρώτη σύλληψη έγινε νωρίς το πρωί, όταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία αδελφός έφευγε από το σπίτι τους στις Εργατικές Κατοικίες Μαγνησίας. Ακολούθησε η δεύτερη στον νεώτερο, που έμενε στην Άμπλιανη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέλφια τον τελευταίο χρόνο είχαν φύγει από την Στυλίδα και είχαν μετακομίσει στην Λαμία.

Στην κατοχή του ενός βρεθηκαν και κατασχέθηκαν 113 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Οι δύο δράστες ανήκουν στην συμμορία που είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον δήμαρχο της Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο.

Συνέλαβαν τους δύο από την συμμορία της Αν... από LAMIASTARGR

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Η νέα σέξι φωτογράφηση της Ελευθερίας Ελευθερίου

Το καλοκαίρι του 2012 είναι «στρωμένο» με φωτό με μπικίνι της Κύπριας τραγουδίστριας Ελευθερίας Ελευθερίου  που προκαλεί με κάθε της εμφάνιση και φωτογράφηση. 

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΗΣ SEXY ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ

Απειλή λουκέτου στα Κέντρα Υγείας κοντά στην Λαμία

Την ανησυχία τους για το μέλλον των κέντρων υγείας εκφράζουν μιλώντας στο lamiaStar, οι δήμαρχοι Λοκρών και Μακρακώμης, ...
αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η απογύμνωση τους από γιατρούς που μεταφέρονται στο νοσοκομείο Λαμίας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα στελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα.
Με υπομνήματα, καλούν τη διοίκηση του νοσοκομείου Λαμίας να φροντίσει να επιστρέψουν οι γιατροί που έχουν φύγει και να μην μετακινηθούν άλλοι, πριν κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Λαμία: Αίτημα προς κτηνιάτρους για στείρωση αδέσποτων [video]

Την ευαισθητοποίηση των κτηνιάτρων της Λαμίας ζητά ο φιλοζωικός σύλλογος, προκειμένου να στεριωθούν όλα τα αδέσποτα ζώα.

 Το σχετικό αίτημα έχει μεταβιβαστεί σε όλους τους αρμοδίους, καθώς κρίνεται άμεσο και πολύ αναγκαίο.

Η πρόεδρος του συλλόγου παράλληλα ζητά από τον δήμο να ξεκινήσει ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων, για το αν τους έχουν τοποθετήσει το σχετικό τσιπ, γεγονός που θα βοηθήσει στο να μειωθούν τα περιστατικά εγκαταλελειμμένων ζώων.

Αίτημα προς κτηνιάτρους για στείρωση αδέσποτων από LAMIASTARGR
lamiastar.gr

Πρόγραμμα Ταχύρυθμης Επαγγελματικής Κατάρτισης για Μελισσοκόμους στη Φθιώτιδα

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Βαρβατών Φθιώτιδας του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» θα υλοποιήσει Πρόγραμμα Ταχύρυθμης Επαγγελματικής Κατάρτισης για Μελισσοκόμους.

Στα πλαίσια του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα σχετικά με:
-Μελισσοκομικά φυτά
-Τροφοδοσία των μελισσοσμηνών
-Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου

Το Πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 15 ώρες (έναρξη Δευτέρα 9/7/2012, λήξη Τετάρτη 11/7/2012) και θα πραγματοποιηθεί κατά τις απογευματινές ώρες 15:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Βαρδατών (8ο χλμ. Π.Ε.Ο. Λαμίας – Αθηνών).
Οι μελισσοκόμοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Κατάρτισης θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη οργάνωσης της εκπαίδευσης στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Βαρδατών στο τηλέφωνο 2231081500.

Στον Συμπαραστάτη του Πολίτη οι Επαγγελματοβιοτέχνες της Φθιώτιδας [video]

Με το προεδρείο της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών συναντήθηκε το πρωί ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του πολίτη Σάκης Νούσσας, ο οποίος τους ενημέρωσε για
τον θεσμό και τους ζήτησε να παροτρύνουν τα μέλη τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να απευθύνονται στο γραφείο του για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν.

Το ΕΒΕ Φθιώτιδας στον συμπαραστάτη του πολίτη από LAMIASTARGR

Αναζητούν τρόπους για να εξασφαλιστεί το "Βοήθεια στο Σπίτι" ΒΙΝΤΕΟ

Τρόπους για να εξασφαλιστεί η λειτουργία του προγράμματος "Βοήθεια Στο Σπίτι" στην περιφέρεια Στερεάς μετά τον Σεπτέμβρη αναζήτησαν σήμερα οι εκπρόσωποι των...
Εργαζομένων σε Φωκίδα, Βοιωτία και Φθιώτιδα με εκπροσώπους και υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας.

Σε ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, Θωμά Στάικου οι πρόεδροι του σωματείου θέλησαν να ξεκαθαρίσουν ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν αποκλείονται από τις εθνικές χρηματοδοτήσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο του '12 και ζήτησαν να ενταχθούν από τον Οκτώβριο στους δήμους.

Το Βοήθεια στο Σπίτι ζητά την ένταξή του στους... από LAMIASTARGR

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

H Ελληνίδα που συνάντησε τον Ομπάμα πριν από τον... πρωθυπουργό!

Μήπως τελικά να βάλουμε αυτή τη διάσημη Ελληνίδα να διαπραγματευτεί με τον πρόεδρο Ομπάμα και την καγκελάριο Μέρκελ, αντί του Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών του; Απ' ότι φαίνεται τα καταφέρνει μια χαρά... 

 

 Δείτε τη διάσημη Ελληνίδα που συνάντησε τον Ομπάμα ΕΔΩ

Λαμία: Εγκαίνια στο κοινωνικό ιατρείο [video]

Με τις ευλογίες του μητροπολίτου Φθιώτιδας Νικολάου πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου στην Λαμία.

"Νιώθω συναισθήματα πόνου ψυχής γιατί καταντήσαμε να μην μπορεί η πολιτεία και να μπορούν οι πολίτες", επεσήμανε μεταξύ των άλλων ο κύριος Νικόλαος.
Το κοινωνικό ιατρείο στεγάζεται στο τρίτο ΚΑΠΗ Λαμίας στην οδό Τυμφρηστού 58 και λειτουργεί από σήμερα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22310-22808.
Το κοινωνικό ιατρείο

• Απευθύνεται σε ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ συμπολίτες μας (δεν έχουν δηλαδή Ασφαλιστικό Φορέα και καμιά Ιατροφαρμακευτική κάλυψη).

• Θα λειτουργεί από ώρα 14:30 έως 17:00 καθημερινά από εθελοντές Γιατρούς μετά από τηλεφωνικό ραντεβού που μπορεί να κλείνει στο τηλ: 22310-22808 κάθε ενδιαφερόμενος.

• Πολίτες που θέλουν να προσφέρουν φάρμακα που δεν χρησιμοποιούν και έχουν περιθώριο λήξης τουλάχιστον μετά από 6μήνες μπορούν να απευθύνονται στους Εφημέριους των Ιερών Ναών των Ενοριών τους ή στις Διευθύντριες των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων της περιοχής τους και να τους τα παραδίδουν.

Λαμία:Εγκαίνια στο κοινωνικό ιατρείο... από LAMIASTARGR

Φθιώτιδα: Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε τον ηλικιωμένο στην Αμφίκλεια

Ένας 38χρονος συγχωριανός του θύματος, ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, που παρέσυρε και εγκατέλειψε τον άτυχο 88χρονο, το πρωί της... Κυριακής στην είσοδο της Αμφίκλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, ο 38χρονος αγρότης από την Αμφίκλεια, παρουσιάστηκε σήμερα στο Α.Τ. Αμφίκλειας και είπε στους αστυνομικούς ότι αυτός είναι ο οδηγός που ψάχνουν.

Ο 38χρονος είπε ότι έπαθε σοκ και τρομοκρατήθηκε και γι αυτό εγκατέλειψε το σημείο, όπου έγινε το θανατηφόρο τροχαίο.
lamiareport.gr

Στουρνάρας: «Βάζελος», λιτοδίαιτος, αντικαπνιστής και δεινός κολυμβητής από τη Γλύφα Φθιώτιδας

Εναν ευγενικό, κοσμοπολίτη, εξαιρετικά καταρτισμένο και πειθαρχημένο άνθρωπο περιγράφουν όσοι γνωρίζουν καλά τον Γιάννη Στουρνάρα, το νέο υπουργό Οικονομικών. Οσοι τον συναναστρέφονται τον περιγράφουν ως υπερβολικά λιτοδίαιτο, μη καπνιστή και δεινό κολυμβητή .

Με ρίζες από τη Γλύφα Φθιώτιδας, τη γενέτειρα του ΕΑΜίτη πατέρα του ο οποίος φέρεται να του έχει κληροδοτήσει τα αριστερά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, ο Γιάννης Στουρνάρας, 55 ετών σήμερα, είναι απόφοιτος του δημοσίου γυμνασίου Φιλοθέης και έκανε λαμπρές οικονομικές σπουδές στην Αθήνα και την Οξφόρδη. Με τη Λίνα Στουρνάρα, τη σύζυγό του, ήταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παντρεύτηκαν νέοι, πριν ο κ. Στουρνάρας κλείσει τα 25 του χρόνια και έχουν δύο κόρες τη Νεφέλη και τη Δανάη.

Δηλώνει «βάζελος» χωρίς να είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και κάνει εντατικά γυμναστική. Οταν πηγαίνει διακοπές στο εξοχικό του στα Τρία Λαγγόνια της Σύρου τον βλέπουν να κολυμπά χιλιόμετρα από το σπίτι του ως τον Φάρο που βρίσκεται στα νότια του νησιού. Επισκέπτεται συχνά την πατρίδα καταγωγής του.

Εμαθε ότι θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ βρισκόταν σε παρουσίαση βιβλίου, στο κέντρο της Αθήνας. Το τηλέφωνό του χτύπησε ενώ μιλούσε στην εκδήλωση και στην οθόνη φάνηκε η ένδειξη «Σαμαράς σπίτι».

Οι δύο άνδρες γνωρίζονται πολλά χρόνια και συναντώνται συχνά αφού μένουν στην Κηφισιά, όταν έχουν ελεύθερο χρόνο στο δύσκολο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει προσωπική φιλία και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Την περίοδο της οκταετίας του ήταν αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), αλλά και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από το 1998 έως τον Ιούλιο του 2000. Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών από τον Οκτώβριο του 2000. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Εμπορική Τράπεζα αναδιαρθρώθηκε με σκοπό την ισχυροποίησή της στον χώρο της λιανικής τραπεζικής και συνήψε στρατηγική συμμαχία με τη γαλλική τράπεζα Credit Agricole.

Δεν κρύβει ότι έχει φιλελεύθερες απόψεις για θέματα διαθρωτικών αλλαγών, τις οποίες δημοσιοποιιεί τακτικά μέσα από ημερίδες και συνέδρια του ΙΟΒΕ. Ελάχιστοι ωστόσο γνωρίζουν το κοινωνικό του προφίλ αφού ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν από τους βασικούς υπερασπιστές της πρότασης του Πλάτωνα Τήνιου και του Νίκου Καραβίτη για την καθιέρωση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, την οποία πολλοί τότε μέσα στην κυβέρνηση Σημίτη δεν είχαν δει με καλό μάτι.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Φθιώτιδα: Μεγάλη φωτιά στο Μόδι Λοκρίδας

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 13:25 σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Μόδι Λοκρίδας και σύμφωνα με το LamiaReport πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.


Αμέσως στην περιοχή πήγαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Φθιώτιδα και Βοιωτία.

Στο σημείο επιχειρούν 12 οχήματα με 25 άνδρες, 14 άτομα πεζοπόρο και τρία αεροσκάφη (2 Canadair kai 1 PZL).

Enhanced by Zemanta

Kαμίνι την Τρίτη η χώρα με το θερμόμετρο στους 40 βαθμούς

Τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την Τρίτη στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τους 39 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος στην Αττική.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, μέτριοι, και μόνο στην ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές καθώς και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, κυρίως στα γύρω ορεινά.

Στην Αττική ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 βαθμούς και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων το απόγευμα στα γύρω ορεινά, ενώ τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού.

Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Τετάρτη, κυρίως στα ανατολικά, λόγω των βορείων ανέμων, τοπικά ως 7 μποφόρ, που θα επικρατήσει έως και την Κυριακή.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Κοινωνικά προγράμματα και ΛΑΡΚΟ στην "ατζέντα" της Περιφέρειας

Στη Λαμία, έγινε στις 25 Iουνιου του 2012, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με 16 θέματα, και με συζήτηση για επίκαιρα θέματα, βάσει του κανονισμού λειτουργίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά στα εξής :

1. Στο ζήτημα των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

«Είναι ήδη γνωστό», ανέφερε ο Περιφερειάρχης «πως μόλις τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, πληροφορηθήκαμε υο πάγωμα κάθε διαδικασίας των δράσεων του ΕΚΤ. Είναι επίσης γνωστό πως υπήρξε άμεση και έντονη διαμαρτυρία μας, τόσο προς τον Υπουργό Εργασίας, όσο και προς τις Γενική Γραμματέα του ΕΣΠΑ και Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης κοινοτικών και άλλων πόρων»

Ο Περιφερειάρχης έκανε ειδική μνεία στα προγράμματα :

ΤΟΠΣΑ (Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση), προϋπολογισμού 2.200.000 €, τα οποία έχουν εκχωρηθεί και υλοποιούνται από την Περιφέρεια, ευρίσκονται δε σε φάση αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν. Τα ΤΟΠΣΑ αφορούν ανέργους, νέους επιστήμονες και αγρότες

ΤΟΠΕΚΟ (Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης), προϋπολογισμού 1.300.000 €, που αφορούν άτομα με αναπηρία ή ειδικές κατηγορίες. Τα ΤΟΠΕΚΟ υλοποιούνται από το Υπουργείο Εργασίας και στους δικαιούχους συμμετέχει η Περιφέρεια μέσω Αναπτυξιακών Συμπράξεων.

Κοινωφελής Εργασία, προϋπολογισμού 6.562.500 €, για άνεργους και αγρότες, που υλοποιούνται από το Υπουργείο Εργασίας και στους δικαιούχους συμμετέχει η Περιφέρεια.

Αντίστοιχα ζητήματα αντιμετωπίζουν και άλλα προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ, όπως τα Ιατροκοινωνικά Κέντρα, το Βοήθεια στον σπίτι, οι Βρεφικοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, καθώς και τα ΚΗΦΗ.

«Είναι προφανές», τόνισε ο κ. Περγαντάς «ότι η αναστολή των διαδικασιών αυτών των προγραμμάτων οφείλεται στη μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Έχουμε κάνει μέχρι τώρα ενέργειες έντονης διεκδίκησης πόρων, κάτω απ΄το πρίσμα της αυξανόμενης ανεργίας της Στερεάς Ελλάδας και των οικονομικών πιέσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία, και θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε και να αξιώνουμε την ομαλή συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων. Θεωρώ ότι σε κοινή γραμμή με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεχή επαφή με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και των Βουλευτών της Στερεάς Ελλάδας, θα καταφέρουμε να διασώσουμε το πρόγραμμα και να υλοποιήσουμε τις δράσεις για την βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των πολιτών. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο ζήτημα άμεσα, με ευαισθησία, υπευθυνότητα και κυρίως συνέπεια απέναντι στις δεσμεύσεις της, που έχουν ως προτεραιότητα την αύξηση του ΠΔΕ».

2. Στο ζήτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις της Περιφέρειας, στο ζήτημα που προέκυψε σε σχέση με τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, εξαιτίας της λήξης των αδειοδοτήσεων της επιχείρησης. «Έκανα γραπτή παρέμβαση και επικοινώνησα αμέσως με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Περιβάλλοντος», είπε ο Περιφερειάρχης «Η διαρκής μας επαφή και ο συντονισμός των ενεργειών, είχε ως αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί άμεσα η παράταση αδειοδότησης άλλους 8 μήνες και να συνεχιστεί η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Σε κάθε περίπτωση εμείς διεκδικούμε την παράταση των αναγκαίων αδειοδοτήσεων και την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, αφενός γιατί αποτελεί επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα για την εθνική οικονομία, αφετέρου γιατί διασφαλίζει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας στη Στερεά Ελλάδα.»

Παράλληλα κατά τη συνεδρίαση, ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς συνεχάρη για την εκλογή τους νέους βουλευτές – μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχίσουν τη γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία τους, επιδιώκοντας το καλύτερο για τη Στερεά Ελλάδα και την κοινωνία.

«Σε κάθε θετικό βήμα της νέας κυβέρνησης», επεσήμανε ο κ. Περγαντάς «θα είμαστε δίπλα. Σε κάθε ενέργεια, όμως, που μπορεί να μην συμβαδίζει με το συμφέρον της Περιφέρειας, εμείς θα αντιδρούμε και θα διεκδικούμε, προτάσσοντας πάνω απ΄όλα τη Στερεά Ελλάδα».

Διαβούλευση για τα σχέδια διαχείρισης υδατικών πόρων : ενστάσεις επί της ουσίας και επί της διαδικασίας.


της Δέσποινας Σπανούδη
Η παρουσίαση του σχεδίου που έγινε στις 21/6 στην Λιβαδειά οργανώθηκε από την Γ.Γ. Υδάτων του ΥΠΕΚΑ.. Η συμμετοχή τοπικών φορέων και ενδιαφερόμενων ήταν πολύ χαμηλή σε μια αρκετά ακριβή διοργάνωση που ωστόσο δεν είχε προετοιμαστεί: ακόμη και η υποτυπώδης ηλεκτρονική πρόσκληση που είχε σταλεί λίγες ημέρες πριν, δεν ανέφερε παρά τον τίτλο και τον τόπο. Η παρουσίαση, αντί να εστιάσει στα συμπεράσματα και τις προτάσεις του σχεδίου, αναλώθηκε επί πολλές ώρες στην περιγραφή της μεθοδολογίας με αποτέλεσμα να μείνουμε ελάχιστοι μέχρι το τέλος. Ως προς το περιεχόμενο του σχεδίου με μια πρώτη προσέγγιση:
-      -    Δεν αποτιμήθηκε η ύπαρξη του εξασθενούς χρωμίου στα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα (με την εξαίρεση του Ασωπού για τον οποίο έχει εκδοθεί ειδικό χαμηλό όριο). Ωστόσο όπως επισημάναμε, η επιβάρυνση με τον συγκεκριμένο καρκινογόνο ρύπο, όχι μόνο έχει τεράστιες οικολογικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, αλλά λαμβάνεται υπόψη και από τα Υπουργεία (Υγείας και Περιβάλλοντος) που ζητούν να μετριέται από τους Δήμους. Επιπλέον ήδη επηρρεάζει αποφασιστικά τη διαχείριση υδάτινων πόρων αφού στις εκτεταμένες επιβαρυμένες περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας γίνονται έργα μεταφοράς νερού από Μόρνο και Υλίκη τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση. 

Εξιχνιάστηκε η ληστεία που ακολούθησε το… «ροζ» ραντεβού του απόστρατου αξιωματικού !

Δύο εβδομάδες μετά την καταγγελία ενός 50χρονου απόστρατου αξιωματικού του στρατού, από τη Χαλκίδα, ότι τρεις κακοποιοί τον έδεσαν σε ένα δέντρο με την απειλή δυο «Καλάσνικοφ» και ενός πιστολιού και έφυγαν με το αυτοκίνητό του, η ταυτότητα των δραστών αποκαλύφθηκε. 
 
Όμως, το μεγαλύτερο  μέρος της υπόθεσης αποδείχθηκε σκηνοθετημένο από το θύμα! 
 
Ούτε «Καλάσνικοφ» υπήρχαν, ούτε πιστόλι, αλλά ούτε και… δέσιμο στο δέντρο!
 
 Ο απόστρατος στρατιωτικός είχε σκαρφιστεί αυτές τις λεπτομέρειες για δικαιολογήσει την καθυστέρηση 40΄ λεπτών και να αποφύγει έτσι να αποκαλυφθεί στην σύζυγό του το μυστικό… «ροζ» ραντεβού του με μια νεαρή Αλβανίδα στην περιοχή της Ροδίτσας Φθιώτιδας!

Ωστόσο, ο 50χρονος δέχθηκε πράγματι επίθεση από τρεις κακοποιούς όσο απολάμβανε τις ερωτικές του περιπτύξεις! Μόνο που απλώς τον γρονθοκόπησαν και του πήραν το αυτοκίνητό του, μέσα στο οποίο υπήρχαν 40 ευρώ και διάφορα προσωπικά του έγγραφα. 
 
Δυο από τους δράστες αποκαλύφθηκε ότι ήταν Αλβανοί ηλικίας 32 και 30 χρόνων, ενώ ο τρίτος παραμένει άγνωστος. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, όπως αναφέρει το protothema.gr

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η Ζιζέλ ζεστάθηκε και κυκλοφορεί μόνο με τα εσώρουχα [εικόνες &βίντεο]

Το πιο ακριβοπληρωμένο κορίτσι της πασαρέλας περνάει το καλοκαίρι του με... τα απολύτως απαραίτητα και ποζάρει με νάζι στον φακό για να δώσει το καλό παράδειγμα σε όλες τις γυναίκες!

Η 31χρονη Ζιζέλ, βέβαια, σπανίως ποζάρει χωρίς λόγο. Αυτή τη φορά, φόρεσε τα πολυτελή της σατέν για τη καμπάνια της νέας κολεξιόν της γνωστής φίρμας εσωρούχων Fidelia.

Το καλό για τους θαυμαστές της είναι πως εκτός από τον φωτογράφο στον χώρο υπήρχε και ο σκηνοθέτης προκειμένου να γυριστεί το βίντεο για το λανσάρισμα του προϊόντος. Και μόλις 1'33'' δείχνουν αρκετά για την απόλυτη αποθέωση των γυναικείων καμπύλων...

VIDEO KAI 9 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Λειανοκλάδι: Σε καλά χέρια ο μικρός πελαργός, που έσπασε τη φτερούγα του

Το πελαργάκι της φωτογραφίας έπεσε από τη φωλιά του στο Λειανοκλάδι Φθιώτιδας και έσπασε τη φτερούγα του.
Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, μετά από κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής, που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Λαμίας, ο μικρός πελαργός προωθήθηκε στο Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας και του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη του, μετά από συνεννόηση με τον "ΑΝΙΜΑ"(Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής) στην Αθήνα.

Στη συνέχεια εστάλη στον "ΑΝΙΜΑ" με το ΚΤΕΛ Ν. Φθιώτιδας, ώστε να αποκατασταθεί η φτερούγα του και να επανέλθει στη φωλιά του.

"Ευχαριστούμε τους φιλόζωους κατοίκους και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Λειανοκλαδίου, την Πυροσβεστική Λαμίας καθώς και το ΚΤΕΛ Ν. Φθιώτιδας για τη βοήθειά τους. Τέτοιες ενέργειες τιμούν την ιδιότητα άνθρωπος", είπε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ. Αγγέλα Μπαρτσιώκα.


LamiaReport.gr

Εκδήλωση για το ολοκαύτωμα της Υπάτης

"Ας είναι, λοιπόν, η σημερινή γιορτή, ημέρα μνήμης, ημέρα σκέψης, ημέρα ενότητας, ημέρα αναπροσανατολισμού, ημέρα μίας νέας δημιουργικής αφετηρίας για την Ελλάδα μας και μια προσπάθεια όλων μας ενωμένων κάτω από την γαλανόλευκη".

Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λαμιέων Γ.Κοτρωνιάς, στην εκδήλωση  για το Ολοκαύτωμα της Υπάτης και επεσήμανε:

"Με ιδιαίτερη συγκίνηση και τιμή βρίσκομαι και φέτος μαζί σας για να συμμετάσχω στις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος της Υπάτης του 1944.

Με συγκίνηση γιατί φέτος είναι η δεύτερη φορά που εκπροσωπώ ως Δήμαρχος τους κατοίκους της ιστορικής πόλης της Υπάτης και ιδιαίτερη τιμή γιατί καλωσορίζω τους καλεσμένους μας ως Δήμαρχος του νέου μεγάλου Δήμου μας σ΄ αυτόν τον πανέμορφο, πολύπαθο και ένδοξο τόπο.

Και πιστέψτε με, αισθάνομαι βαρύ το φορτίο που κουβαλάει ετούτος εδώ ο τόπος, φορτίο ιστορικό, φορτίο ψυχής και αυτοθυσίας, φορτίο που σηματοδοτεί ένα δρόμο, δρόμο χρέους, δρόμο δικαίωσης, για όλους εκείνους που προσέφεραν τις ζωές τους και τα νιάτα τους στο θυσιαστήριο της δόξας για μία πατρίδα ελεύθερη και υπερήφανη.

Σ΄ αυτόν εδώ τον τόπο που ερχόμαστε ταπεινοί προσκυνητές, ερχόμαστε πρώτα απ’ όλα για να τιμήσουμε εκείνες και εκείνους που έπεσαν θύματα της βαρβαρότητας και εκδικητικότητας του κατακτητή ο οποίος αντί να χτυπηθεί στα πεδία με τους μαχητές, προτίμησε να εξοντώσει αδιακρίτως γυναικόπαιδα και να κάψει σπίτια και τις εκκλησίες και να εκτελέσει άοπλους Έλληνες.

Ερχόμαστε όμως και για να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε, να δούμε τις επιπτώσεις των γεγονότων στην ιστορική μας πορεία και την προβολή τους στο σήμερα, ερχόμαστε να δυναμώσουμε τα ηθικά μας ερείσματα, ερχόμαστε για να αναβαπτιστούμε στις αξίες εκείνης της γενιάς απαραίτητα εφόδια για την έξοδο από την πολύπλευρη σημερινή μας κρίση.

Και είναι πολύπλευρη η σημερινή κρίση αφού η Ελληνική κοινωνία δείχνει να παραπαίει ανερμάτιστη παραδομένη στις επιπτώσεις από την ηδονή της κατανάλωσης, από την αφομοίωση οτιδήποτε ξένου, οτιδήποτε λαμπερού, οτιδήποτε πλάνου.

Η κοινωνία μας δείχνει να έχει χάσει την ταυτότητα της, να έχει χάσει την αυτογνωσία της .

Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε στηρίγματα, στηρίγματα σαν εκείνα που κράτησαν ζωντανό το έθνος μας μέσα στην πολυκύμαντη ιστορική του διαδρομή, βάσεις σίγουρες, οδηγούς σταθερούς. Και τα έχουμε αυτά τα στηρίγματα αρκεί να ανατρέξουμε στην ιστορία μας, αρκεί να ξεσκουριάσουμε την ιστορική μας μνήμη.

Η ιστορία διδάσκει τον άνθρωπο να λειτουργεί «ιστορικά» δηλαδή πολιτικά. Εφόσον αυτή είναι άθροισμα πράξεων και γεγονότων τότε και το κάθε τι που κάνουμε είναι ιστορία. Η συνειδητοποίηση αυτού του πράγματος μπορεί να δώσει στις πράξεις μας ένα έρμα πολιτικής ευθύνης που τόσο πολύ χρειαζόμαστε σήμερα.

Έτσι κάθε ενέργεια μας από την απλή διαμαρτυρία μας μέχρι τη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες μπορεί να πάρει τον χαρακτήρα της υπευθυνότητας αφού θα έχουμε την συνείδηση ότι με την κάθε μας πράξη ο καθένας μας δημιουργεί ιστορία, επηρεάζει τις εξελίξεις.

Εξ΄ άλλου μέσα από την μελέτη της ιστορίας μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο- το αντίστοιχο με το σήμερα μοντέλο για να αναλύσουμε τον κοινωνικό και τον ατομικό παράγοντα, μπορούμε να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς της ατομικής και της μαζικής δράσης γιατί μέσα στη ροή του χρόνου τελικά η ανθρώπινη φύση παραμένει σχεδόν ίδια και η ιστορία μπορεί να μας προσφέρει τη γνώση των ελατηρίων που καθορίζουν κάθε φορά τη δράση των ανθρώπων, είτε ως ατόμων είτε ως κοινωνιών, την εκδήλωση τελικά της ανθρώπινης φύσης και με έργα πολιτισμού αλλά και με θηριωδίες.

Αναπτύσσοντας την ιστορική μνήμη θα δούμε και θα αναλύσουμε τα εθνικά μας ελαττώματα και προτερήματα. Θα δούμε να γινόμαστε μια γροθιά όταν μας απειλεί εξωτερικός κίνδυνος και να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας όταν ο κίνδυνος αυτός περάσει.

Θα δούμε τις αντιφατικές εκδηλώσεις του χαρακτήρα μας γιατί μπορεί ο Έλληνας να ανέδειξε το Σωκράτη αλλά τον δηλητηρίασε, μπορεί να στέριωσε το Βυζάντιο αλλά το τούρκεψε.

Έφερε το 1821 για να το διακυβεύσει , τριπλασίασε την Ελλάδα και παρολίγον να την κηδεύσει , Σώθηκε από την γερμανική κατοχή, δημιούργησε το θαύμα της εθνικής αντίστασης και παρολίγον να αφανιστεί από τον εμφύλιο που ακολούθησε , θα δούμε γιατί ενώ η Γερμανία μας οφείλει τις αποζημιώσεις του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, επιμένει να ισχυρίζεται ότι εμείς της χρωστάμε και να πληγώνει την αξιοπρέπεια μας και να το δεχόμαστε, δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ο Μεγάλος Περικλής φοβόταν περισσότερο τις δικές μας αμαρτίες από τις επιβουλές των εχθρών μας.

Δεν μπορεί να φερόμαστε ως Έλληνες πατριώτες και να δείχνουμε υπερήφανοι για την εθνική μας κληρονομιά και την καταγωγή μας μόνο στις εθνικές εορτές και την αμέσως επόμενη μέρα που καλούμαστε με τα ειρηνικά μας πλέον έργα, να αποδείξουμε την ένδοξη καταγωγή μας, να συμπεριφερόμαστε εγωιστικά με την αίσθηση ότι εμείς είμαστε ο καθένας μας, ο μοναδικός και ανεπανάληπτος, δεν μπορεί να νοιαζόμαστε για το ατομικό μας σπίτι και την οικογένεια μας και να αδιαφορούμε και να υπονομεύουμε με τις πράξεις μας ή την αδιαφορία μας το μεγάλο μας σπίτι, την πατρίδα μας ή το φυσικό μας περιβάλλον. Είναι ανάγκη σήμερα να στραφούμε στην έννοια της πατρίδας και να καταθέσουμε την προσωπική μας συνεισφορά για τη σωτηρία της.

Άλλωστε αυτός ο προικισμένος τόπος βάζει από μόνος του τα σημάδια που πρέπει να ακολουθήσουμε .
Αυτά μας λένε τι να πιστέψουμε, πώς να χτίσουμε, πώς να ζήσουμε. Ξεφεύγοντας απ΄ αυτά, ξεφεύγοντας από τη λαϊκή μας παράδοση, που μέσα σ΄ αυτά γεννιέται, παραπατάμε και κινδυνεύουμε να πέσουμε στην Άβυσσο.

Όταν οι Έλληνες το συνειδητοποιήσαμε και κάποιες εποχές το πιστέψαμε, τότε χτίσαμε και ζήσαμε και μεγαλουργήσαμε.

Άλλες πάλι εποχές, αστοχήσαμε, γελαστήκαμε, παρασυρθήκαμε σε πράξεις αταίριαστες με την Ελλάδα.

Δυστυχώς μία τέτοια εποχή φαντάζει η σημερινή, αφού η σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία παραγνώρισε και ξεπέρασε τα καθορισμένα εκείνα όρια που επιτρέπει το πνεύμα του τόπου, το πνεύμα της φιλοπατρίας, Παραγνώρισε τα καθορισμένα από τις ιερές παραδόσεις μας και παραπαίει κοντά στο γκρεμό, απαξιώνοντας έναν-έναν τους θεσμούς που την στηρίζουν, οδεύοντας προς τη σκλαβιά, την ταπείνωση , με όλες τις σύγχρονες κεκαλυμμένες μορφές της, χωρίς καν όπλα αφού οι λαοί για να σκλαβωθούν πρέπει να χάσουν την ιστορική τους μνήμη και τον πολιτισμό τους, πρέπει να χάσουν την εθνική τους αυτογνωσία, να ξεχάσουν και τότε πολύ εύκολα καταδικάζονται να ξαναζήσουν τα ίδια τραγικά γεγονότα της ιστορίας τους.

Ας είναι, λοιπόν, η σημερινή γιορτή, ημέρα μνήμης, ημέρα σκέψης, ημέρα ενότητας, ημέρα αναπροσανατολισμού, ημέρα μίας νέας δημιουργικής αφετηρίας για την Ελλάδα μας και μια προσπάθεια όλων μας ενωμένων κάτω από την γαλανόλευκη. .

Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σ΄ εκείνους που το 44 χάθηκαν, βασανίστηκαν, πείνασαν, είναι υποχρέωση μας να βαδίσουμε στηριγμένοι στην πολιτική μας κληρονομιά, είναι καθήκον μας να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα μας γενιά τα εθνικά ιδανικά, την αγάπη για την πατρίδα, την χώρα των πατέρων μας, τη γενέτειρα γη. Πρέπει να φέρουμε ξανά την Ελλάδα ψηλά στην συνείδηση των λαών της γης, ισότιμη μεταξύ των λαών της Ευρώπης γιατί αυτή θα είναι στην σημερινή εποχή η δικαίωση των νεκρών και των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Ας είναι αιώνια η μνήμη και η τιμή των μαρτύρων του τόπου αυτού"

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας εγκαινίασε τον Ι.Ν. του Αγίου Εφραίμ

Με την τελετή των εγκαινίων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος καθαγίασε σήμερα τον Ι.Ν. του Αγίου Εφραίμ δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε την καθιερωμένη διαδικασία που δίνει πλέον τη δυνατότητα στην εκκλησία να τελούνται όλα τα μυστήρια.

Αμφίκλεια: Παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο

Τραγικό τέλος για έναν 88χρονο στην Αμφίκλεια.


Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 6 το πρωί, όταν ο άτυχος ηλικιωμένος όπως κάθε πρωί αυτή την ώρα πήγαινε για ταίσει τα λίγα πρόβατα, που είχε σε μιά στάνη κοντά στην είσοδο της Κωμόπολης.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, στην προσπάθειά του να διασχίσει το δρόμο παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου, αφού τον έσυρε αρκετά μέτρα, στη συνέχεια εξαφανίστηκε εγκαταλείποντας τον παππού νεκρό στη μέση του δρόμου

Τον άτυχο 88χρονο βρήκε άλλος διερχόμενος οδηγός και ενημέρωσε την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αμφίκλειας εξετάζουν τα στοιχεία, που βρήκαν στον τόπο του δυστυχήματος και ενεργούν προανάκριση για να εντοπίσουν τον ασυνείδητο οδηγό.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να επικοινωνήσει με το Α.Τ. Αμφίκλειας.

Δύο φωτιές: Σε Λειανοκλάδι και Καμηλόβρυση Φθιώτιδας

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν πριν από λίγη ώρα στον Νομό Φθιώτιδας. Η πρώτη είναι σε οικοπεδικό χώρο στη Λαμία, λίγο πριν στην διασταύρωση του Σ.Σ. Λειανοκλαδίου, μέσα σε κατοικημένη περιοχή, όπου έχουν σπεύσει δυο οχήματα από τη Λαμία.

Η δεύτερη είναι σε δασική έκταση με πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή της Καμηλόβρυσης στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ., από Λαμία και Δομοκό, ενώ σηκώθηκαν και δυο αεροπλάνα από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Διαβάστε όλο το κείμενο της συμφωνίας Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη

Η αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, το νέο αναπτυξιακό πλάνο της χώρας, οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας και παράνομης μετανάστευσης αποτελούν τα βασικότερα σημεία της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων.
Βάση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας είναι η σύγκλιση απόψεων που υπήρξε και καταγράφηκε στα εξής ζητήματα, ευρύτερων κατευθύνσεων και άμεσης πολιτικής προτεραιότητας, χωρισμένα στα εξής κεφάλαια-κατηγορίες:
- Ζητήματα αναθεώρησης όρων της Δανειακής σύμβασης.
- Ζητήματα Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο.
- Αμεσες οικονομικές προτεραιότητες.
- Συμφωνία για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στο κράτος.
- Μέτρα για Ασφάλεια και Παράνομη μετανάστευση.
- Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ

Φθιώτιδα: Τους έπεσε το περίστροφο την ώρα της ληστείας


Ατζαμήδες ήταν οι πέντε κουκουλοφόροι που εισέβαλαν σε σπίτι στην Ξυνιάδα Δομοκού τα ξημερώματα...


Οι δραστες που μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι έπιασαν τους ιδιοκτήτες στον ύπνο.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, ξύπνησαν το ζευγάρι και την 31χρονη κόρη της οικογένειας, βάζοντάς τους τα μαχαίρια στο λαιμό. Οι δυο από αυτούς χτύπησαν στο πρόσωπο τους γονείς ζητώντας τα χρήματα.

Οι κακοποιοί άρπαξαν 15.000 ευρώ και κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι και 2 μπλοκ επιταγών. Στη συνέχεια προσπάθησαν να οδηγήσουν την οικογένεια σε ένα δωμάτιο για να τους δέσουν και να τους κλειδώσουν.

Την ώρα όμως που η 55χρονη μητέρα περνούσε από το διάδρομο πάτησε το κουμπί του συναγερμού και οι ληστές πανικοβλήθηκαν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν άρον-άρον το σπίτι πηδώντας από σκάλες και βεράντες.

Από τον έναν μάλιστα έπεσε το το περίστροφο, το οποίο είναι στα χέρια της αστυνομίας και εξετάζεται.

Αν και η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα, oι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν

Συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο Λαμίας

Στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου αύριο Σάββατο 23 Ιουνίου από ώρα από ώρα 11:00 έως 13:00 στο κιόσκι στην πλατεία Ελευθερίας οι πολίτες που θέλουν να προσφέρουν φάρμακα που δεν χρησιμοποιούν και έχουν περιθώριο λήξης τουλάχιστον μετά από 6μήνες, μπορούν να τα προσκομίσουν εκεί ή μπορούν να απευθύνονται στους Εφημέριους των Ιερών Ναών των Ενοριών τους ή στις Διευθύντριες των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων της περιοχής τους και να τους τα παραδίδουν.

Στην αυριανή έναρξη αυτής της προσπάθειας συγκέντρωσης φαρμάκων θα παρευρεθούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ Νικόλαος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ.Γεώργιος Κοτρωνιάς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ.Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος.

Το Κοινωνικό Ιατρείο:
• Θα λειτουργεί σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο κτίριο του Γ΄ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων (οδός Τυμφρηστού 58) τηλ:22310-22208
• Απευθύνεται σε ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ συμπολίτες μας (δεν έχουν δηλαδή Ασφαλιστικό Φορέα και καμιά Ιατροφαρμακευτική κάλυψη).
• Θα λειτουργεί από ώρα 14:30 έως 17:00 καθημερινά από εθελοντές Γιατρούς μετά από τηλεφωνικό ραντεβού που μπορεί να κλείνει στο τηλ:22310-22208 κάθε ενδιαφερόμενος.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Συνάντηση Δημάρχου Λαμιέων με αρχιτέκτονες

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ευαγγελίου και την Προϊσταμένη Κτιριακών Έργων & Κοινοχρήστων Χώρων της Τεχν.Υπηρεσίας του Δήμου Λαμιέων Αφροδίτη Πολιτοπούλου συναντήθηκαν με νέους Αρχιτέκτονες του Δήμου , στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων και τους ενημέρωσαν για την πρωτοβουλία του Δήμου να αξιοποιήσει τις γνώσεις, το ταλέντο και την αγάπη τους για τον τόπο μας μέσα από έναν τοπικό διαγωνισμό ιδεών για την ανάδειξη χαρακτηριστικών σημείων του Δήμου μας και συγκεκριμένα την Πλατεία Λαού, την Πλατεία Πάρκου, την πλατεία Διάκου και το υπόλοιπο τμήμα στρατοπέδου ΄΄ΤΣΑΛΤΑΚΗ΄΄.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς μεταξύ άλλων τόνισε ότι:
· Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η αξιοποίηση του νέου επιστημονικού δυναμικού του διευρυμένου Δήμου μας και η ανάδειξη των σημείων ταυτότητας μέσα από μια νέα οπτική ματιά.
· Απευθύνεται σε νέους Αρχιτέκτονες του Δήμου Λαμιέων που απέκτησαν το Πτυχίο τους μέσα στην τελευταία πενταετία.
· Η συνεργασία με τους νέους Αρχιτέκτονες είναι μια αρχή και μέσα από την πρωτοβουλία αυτή ξεκινάει ο Δήμος Λαμιέων μια επικοινωνία με τους νέους Επιστήμονες της πόλης μας και ευελπιστεί στη συνέχιση της και με άλλες ειδικότητες νέων επιστημόνων και συμπλήρωσε ότι όλα βέβαια αυτά εξαρτώνται και από την οικονομική θέση του Δήμου .

Έλληνας ηθοποιός ζει το όνειρο: Παντρεύτηκε την καθηγήτριά του!

Οι μετοχές του στο καλλιτεχνικό στερέωμα συνεχώς ανεβαίνουν, καθώς θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του.

Τώρα λοιπόν αναμένεται να αποθεωθεί, τουλάχιστον από τη μεγάλη πλειοψηφία των αντρών, καθώς έκανε μια κλασσική φαντασίωση πραγματικότητα: Παντρεύτηκε την καθηγήτριά του.

 H AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΔΩ

Σημαντικά θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

Σημαντικά θέματα θα συζητηθούν στην 6η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με τα ακόλουθα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο : Αποδοχή της δωρεάς παραχώρησης ακινήτου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Τσελάς Σταύρος.
ΘΕΜΑ 2ο :Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση του έργου «Παρακολούθηση Δυνητικώς Τοξικών Μικροφυκών στις Ζώνες Παραγωγής και Αλιείας Διθύρων Μαλακίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Εύβοιας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Τσελάς Σταύρος.
ΘΕΜΑ 3ο : Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Θεμάτων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Π.Ε Ευβοίας.   
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η  Προϊσταμένη της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π. Ευβοίας κ. Ιωαννίδου-Αλαμάνου Π.
ΘΕΜΑ  4ο : Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Θεμάτων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Π.Ε Βοιωτίας.     
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π. Βοιωτίας  κ. Καπένης Βασίλειος.
ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση του 2ου Συγκριτικού Πίνακα και Παράταση προθεσμίας της Μελέτης «Περιφερειακός Δρόμος Λιδωρικίου».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών ‘Εργων της  Π.Ε Φωκίδας  κ. Φωτόπουλος Απόστολος.
ΘΕΜΑ 6ο: Ορισμός εκπροσώπων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Επιτροπές αρμοδιότητας Λιμενικών Αρχών.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών κ. Τσάμπρας Γεώργιος.
ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση 2ης Τροποποίησης του Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, από Πιστώσεις Ιδίων Πόρων, έτους 2012 (Π.Ε.Εύβοιας).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                               κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 8ο:  Τροποποίηση της ΣΑΕΠ 356/2.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                               κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση Κατάρτισης των Συλλογικών Αποφάσεων ΣΑΕ009, ΣΑΜ009, ΣΑΕ409, ΣΑΕ056, ΣΑΜ056, ΣΑΕ540 & ΣΑΜ540, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                             κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 10ο : Έγκριση Τροποποίησης Πιστώσεων Έργων της ΣΑΕΠ 056/8 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                               κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 11ο : Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Τόκων, έτους 2012 (Π.Ε. Φωκίδας ).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                        κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 12ο : Έγκριση 2ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.), έτους 2012 (Π.Ε. Φθιώτιδας, Έυβοιας, Φωκίδας).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                            κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 13ο: Τροποποίηση του ορίου πληρωμών των Συλλογικών Αποφάσεων ΣΑΕΠ066 και ΣΑΕΠ166 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Τροποποίηση Πιστώσεων, έτους 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                                κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 14ο : Θεώρηση – Ανάκληση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Φθιώτιδας   κ. Τσακωνίτης Κων/νος.
ΘΕΜΑ 15ο :  Έγκριση Απολογισμού έτους 2011 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού Π.Σ.Ε    κ. Καρπέτας Ευάγγελος .
ΘΕΜΑ 16ο :  Έγκριση 5ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2012 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης  Οικονομικού Π.Σ.Ε    κ. Καρπέτας Ευάγγελος.

Περιβόλι Σπερχειάδας: ''Τα λεφτά ή σε σφάζουμε''

Οι ληστές αυτή τη φορά χτύπησαν στο Περιβόλι Σπερχειάδας, στη δυτική Φθιώτιδα. Λίγα λεπτά πριν από τις 02:00 τα ξημερώματα, μπήκαν σε σπίτι όπου κοιμόταν ο 85χρονος ιδιοκτήτης με τον 55χρονο γιο του, ο οποίος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Οι 3 κακοποιοί φορούσαν κουκούλες, ο ένας κρατούσε μαχαίρι και οι άλλοι δύο πιστόλια. Χωρίς να ανάψουν το φως, με μικρούς φακούς στα χέρια, πλησίασαν θύματά τους. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο ληστής με το μαχαίρι ξύπνησε τον 85χρονο, του έκλεισε το στόμα, του έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό και του είπε ψιθυριστά στο αυτί: ''Τα λεφτά ή σε σφάζουμε''.

Οι ληστές πήραν 1.000 ευρώ περίπου, ένα βιβλιάριο καταθέσεων και στη συνέχεια αφού έδεσαν χειροπόδαρα πατέρα και γιο, τους φίμωσαν και τους έριξαν μπρούμυτα στο πάτωμα. Πριν εξαφανιστούν μέσα στο σκοτάδι, έκοψαν και το καλώδιο του τηλεφώνου για να μην ειδοποιήσουν αμέσως την αστυνομία.

Μετά από αρκετή ώρα πατέρας και γιος κατάφεραν να λυθούν και να ζητήσουν βοήθεια από ένα γείτονα, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται...

Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών

Στην τελική ευθεία εισέρχεται στο υπουργείο Παιδείας, με τη διαδικασία ανακοίνωσης των βαθμολογιών των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικοί έλεγχοι αναμένεται να... έχουν ολοκληρωθεί άμεσα, και ως την προσεχή Δευτέρα (25/6) αναμένεται -εκτός απροόπτου- να αναρτηθούν οι σχετικοί πίνακες στα λύκεια της χώρας.

Άλλωστε, ενόψει της ανακοίνωσης των βαθμολογιών, ήδη είναι έτοιμη σχετική εγκύκλιος της υπουργού Παιδείας, Ευφ. Κιάου, προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός αναφέρει ότι η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο το απόγευμα ώστε μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, όλα να είναι έτοιμα, και τη Δευτέρα το μεσημέρι να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στα λύκεια.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει αρχίσει να "τρέχει" η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, η οποία λήγει στις 5 Ιουλίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...