Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Αθηνών - Λαμίας

Στις φλόγες έχει παραδοθεί ένα βυτιοφόρο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη οχήματα της Π.Υ. και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το βυτιοφόρο μεταφέρει ορυκτέλαια και δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης. Το μεγάλο όχημα βρίσκεται στο ρεύμα προς την Λαμία και η κίνηση των οχημάτων γίνεται κανονικά.

Η Ινδονησία στη Στυλίδα! [video]

Στα πλαίσια της 15ης Χορωδιακής Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 29 Ιουνίου στο Θέατρο Μαρία Κάλλας στη Στυλίδα μεταξύ άλλων συμμετείχε και χορευτικό από την Ινδονησία.

Όσοι παρευρέθησαν στο Θέατρο Μαρία Κάλλας καταχειροκρότησαν τους Ινδονήσιους φίλους μας που προσέφεραν μία διαφορετική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα νότα σε αυτή τη βραδιά!

Πολύχρωμες φορεσιές και εξωτικοί χοροί μας χάρισαν μία απίστευτη αίσθηση “θέλω να πάω διακοπές σε μέρη μακρινά” και ήταν αν μη τι άλλο ήταν το κλου της βραδιάς!


SOLD OUT η συναυλία των REC στην Φθιώτιδα !

Έναρξη της καλοκαιρινής τους περιοδείας έκαναν χθες οι REC έχοντας στην παρέα τους  την Ελεάννα Αζούκη και πρώτος σταθμός ήταν η παραλία Τραγάνας στην Φθιώτιδα! 

Κατάμεστος ο χώρος της συναυλίας και μια συναυλία που ήταν Sold Out από την προηγούμενη ημέρα.

Επόμενοι σταθμοί είναι ο Ωρωπός το Σάββατο  6 Ιουλίου και η Χαλκίδα την Κυριακή 7 Ιουλίου, ενώ πρόκειται να ολοκληρώσουν τις εμφανίσεις τους στα τέλη του Οκτώβρη.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Λαμία: Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Ησαΐα - ΒΙΝΤΕΟ

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε από γείτονες για φωτιά σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, το οποίο βρίσκεται στα σκαλάκια, μεταξύ των οδών Εκκλησιών και Ησαΐα.
Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες στο σημείο, διαπίστωσαν ότι από το υπόγειο του σπιτιού έβγαιναν πυκνοί καπνοί. Ευτυχώς κατάφεραν να θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά, αφού το πάτωμα του παλιού σπιτιού ήταν ξύλινο και μέσα υπήρχαν εύφλεκτα υλικά.

Οι περίοικοι κάνουν λόγο για αδιαφορία των αρμοδίων, αφού πολλές φορές έχουν διαμαρτυρηθεί ότι το συγκεκριμένο σπίτι, αλλά και κάποια άλλα στην περιοχή έχουν γίνει στέκια τοξικομανών.

Επίσης υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και με τα ακαθάριστα οικόπεδα στη γειτονιά, τα οποία είναι μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Δείτε το βίντεο:



lamiareport.gr

Λαμία: Δυο τραυματίες σε διασταύρωση καρμανιόλα της Πηλίου

Το τροχαίο έγινε λίγο πριν τις 3:00΄ το μεσημέρι στη συμβολή των οδών... Πηλίου και Αμφικτυόνων στη Λαμία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η νεαρή οδηγός του Toyota Aygo ανέβαινε κανονικά την οδό Αμφικτυόνων. Δυστυχώς όμως ο οδηγός του Ford παραβίασε το STOP της Πηλίου, με το αποτέλεσμα που βλέπετε.

Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν τραυματισμένοι, ευτυχώς όχι σοβαρά, οι δυο οδηγοί.

>, έλεγε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος τόνισε ότι το πρόβλημα έχει επισημανθεί εδώ και χρόνια στη δημοτική αρχή, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα.

>, έλεγε στο LamiaReport, ένας άλλος περίοικος.

lamiareport.gr

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Στυλίδα: "Τρία ευρώ έχω άμα θες πάρτα" είπε στο ληστή με το πιστόλι η ηλικιωμένη

Ήταν λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα όταν ο επίδοξος ληστής φόρεσε την κουκούλα και με το πιστόλι στο χέρι "μπούκαρε" σε ένα μίνι μάρκετ στη Στυλίδα. Την ώρα εκείνη ήταν μέσα η ηλικιωμένη μητέρα της ιδιοκτήτριας...

Ο κουκουλοφόρος πήγε κατευθείαν στο ταμείο: "Τα λεφτά γρήγορα...", της είπε.

"Τρία ευρώ έχω, άμα θες πάρτα", απάντησε η ηλικιωμένη. Όταν άνοιξε την ταμειακή, είδε ότι η γυναίκα του έλεγε αλήθεια και θυμωμένος άρχισε να της ψάχνει τις τσέπες, ρωτώντας που έχει τα "χοντρά", όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaReport, η ηλικιωμένη έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια. Η κόρη της που ήταν δίπλα, έτρεξε αμέσως και έπεσε πάνω στο ληστή την ώρα που έφευγε πεζός.

Αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία, που κινητοποιήθηκε άμεσα, ωστόσο δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον εύσωμο άνδρα, που περιέγραψαν οι δυο γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα περίπου, άγνωστος δράστης έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου, που ήταν παρκαρισμένο στην είσοδο του πάρκου του Λαού στη Στυλίδα και πήρε μια γυναικεία τσάντα που ήταν στο κάθισμα.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Στα μονοπάτια του αγριόγιδου της Οίτης

Από τον Μάη του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 20 εξερευνητικές αποστολές στις απόκρημνες πλαγιές  της Οίτης. 

Όλες αυτές οι αποστολές είχαν μια και μοναδική αιτία. Παρατήρηση, παρακολούθηση και κινηματογράφηση του αγριόγιδου (Rupicapra rupicarpra) της Οίτης.

Στην ταινία αυτή παρουσιάζεται ένα μέρος του φωτογραφικού υλικού που αποκτήθηκε στη διάρκεια της δίχρονης εξερεύνησης.

Εικόνες και βίντεο από την άγρια φύση της Οίτης εναλλάσονται με λουλούδια, δέντρα, τρεχούμενα νερά, πουλιά, νέφη και άγριους γκρεμούς.

Φιλοδοξία μας αποτελεί το υλικό που έχει παραχθεί να συμπεριληφθεί σε μια άρτια κινηματογραφική δημιουργία για την Οίτη. Κώστας  Στασινός, Βιολόγος Λαμία 16-2-2013

Youtube / naftemporikigr

ΓΚΑΛΟΠ: Τα ποσοστά των κομμάτων μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ

Προβάδισμα 1,2% υπέρ της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η εξαμηνιαία έρευνα “Τάσεις” της MRB, η οποία ολοκληρώθηκε μετά τον ανασχηματισμό και τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει η Δημοκρατική Αριστερά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΕΔΩ

Φθιώτιδα: Γενέθλια στο ''σκαμνί'' για τον Απόστολο Γκλέτσο - Δείτε το βίντεο!


Ο δήμαρχος Στυλίδας πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων ανήμερα των γενεθλίων του...


Στα δικαστήρια της Λαμίας βρίσκεται από νωρίς το πρωί, ανήμερα των γενεθλίων του, ο Δήμαρχος Στυλίδας, περιμένοντας υπομονετικά να εκδικαστεί η υπόθεσή του, η οποία όμως έχει μεγάλο αριθμό στο πινάκιο (Νο 44) και είναι αμφίβολο εάν θα προλάβει να γίνει σήμερα.

Ο δήμαρχος της Στυλίδας θα κληθεί να απολογηθεί στην δικαιοσύνη, γιατί τον Ιανουάριο του 2011 είχε ξηλώσει τις πλαϊνές μπάρες στην εθνικής οδό, κοντά στα διόδια της Πελασγίας προκειμένου οι δημότες να μην πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων.

Στο πλευρό του πολλά στελέχη του δήμου και δημότες από την ανατολική Φθιώτιδα. ''Κανείς δεν αισθάνεται ευχάριστα στο "σκαμνί". Έκανα το καθήκον μου απέναντι στους δημότες μου. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη'', δήλωσε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η δίκη στη κάμερα του lamiareport.gr.

 

Αγία Μαρίνα: Δίχρονο κοριτσάκι βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας

Πανικός προκλήθηκε το πρωί στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Φθιώτιδα όταν ένα δίχρονο κοριτσάκι βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας. 

Όλα συνέβησαν όταν η μικρή Ρομά έκανε αμέριμνη μπάνιο. Ξαφνικά οι δικοί της αντιλήφθηκαν ότι είχε βυθιστεί στο νερό.

Αμέσως ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα. Για καλή της τύχη στην έσπευσε στο σημείο ένας λουόμενος, ο οποίος τις παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το lamiastar, το δίχρονο αγγελούδι μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Στυλίδας ενώ έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία Λαμία.

Κατάληψη του ΟΑΕΕ στη Λαμία


Σε κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΕ στην Λαμία προχώρησαν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, οι έμποροι, οι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες, λένε ότι η κατάσταση είναι τραγική και πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης. Απαιτούν την αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης.


Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

BINTEO - Απόστολος Γκλέτσος: Αύριο στα γενέθλιά του «κάθεται στο σκαμνί»

Αύριο, ημέρα γενεθλίων για τον δήμαρχο Στυλίδας, Απόστολο Γκλέτσο θα δικάστει! Ο λόγος;

Ο Απόστολος είχε ανεβάσει τις μπάρες στα διόδια της Εθνικής Οδού, στον παράδρομο της Πελασγίας τον Ιανουάριο του 2011.

Μάλιστα στο lamiareport δήλωσε πως δεν έχει μετανιώσει γι' αυτό:
«Όταν ένας Δήμαρχος είναι κατηγορούμενος, γιατί υπερασπίστηκε το συμφέρον των δημοτών του, μόνο ικανοποιημένος μπορεί να είναι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη. Εξάλλου τα αυτονόητα διεκδικήσαμε. Να μπορούν οι δημότες να μετακινούνται εντός του δήμου χωρίς να πληρώνουν διόδια. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια και μέσα στο καλοκαίρι θα είναι επιτέλους έτοιμος ο παράδρομος για τα διόδια της Πελασγίας και έτσι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα...».

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Ο αγώνας κατά των Ναρκωτικών είναι μεγάλος και πολυσύνθετος και η παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους (26η Ιουνίου), υπενθυμίζει σε όλους το μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί στην κοινωνία μας αυτή η σύγχρονη μάστιγα.

Η εξάρτηση, από κάθε είδους ναρκωτική ουσία υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας, φυλακίζει τα όνειρα και τη δίψα τους για ζωή δημιουργώντας σοβαρές συνέπειες σε βάρος των κοινωνιών αλλά και της τοπικής κοινωνίας, γι’ αυτό ο αγώνας κατά των ναρκωτικών πρέπει να είναι συνεχής και ανυποχώρητος και οφείλουμε όλοι, να επικεντρωθούμε κατά κύριο λόγο στην εκπαίδευση και στην πρόληψη, παράλληλα με την λήψη σοβαρών εθνικών πολιτικών δράσεων, στήριξης των θεσμών και των δομών, που αντιπαλεύονται τα πολύ καλά οργανωμένα παγκόσμια δίκτυα εμπορίας και διάθεσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο Δήμος Λαμιέων, ευαισθητοποιημένος και με ενεργή δράση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ως φορέας κοινωνικής πολιτικής και προστασίας του κοινωνικού συνόλου, ενεργοποιείται στον τομέα της πρόληψης με την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Ν.Φθιώτιδας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.). Η πρωτοβουλία αυτή, σκοπό έχει την προστασία ευαίσθητων ομάδων (κυρίως νέων) μέσα από την ενημέρωση για το πρόβλημα και παράλληλα την ανάδειξη μεθόδων «αυτοπροστασίας» γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει, πότε και πώς τα ναρκωτικά θα χτυπήσουν την δική μας πόρτα.

Με αφορμή την ημέρα αυτή θεωρώ, ότι όλοι μας πρέπει να αφυπνιστούμε και κάνω έκκληση σε κάθε πολίτη, σε κάθε γονέα και σε κάθε μέλος αυτής της κοινωνίας να συμμετάσχει ενεργά στην αντίσταση κατά της μάστιγας αυτής, ώστε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, την κοινωνίας μας και το μέλλον μας .



Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Καυτά θέματα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου

Καυτά θέματα θα συζητηθούν στην 8η  (τακτική) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγµατοποιηθεί στις 27 Ιουνίου 2013, ηµέρα Πέµπτη και ώρα 11.30π.µ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συµβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8, Λαµία).

Αναλυτικά τα θέµατα της Ηµερήσιας ∆ιάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο
: Καθορισµός εκπροσώπων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον Φορέα ∆ιαχείρισης
Εθνικού ∆ρυµού Οίτης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Σ.Ε. κ. Ηλίας Σανίδας.
ΘΕΜΑ 2ο
: Παράταση Προθεσµίας Λήξης Προγραµµατικής Σύµβασης έργου : “Τοπογραφική και
Αρχιτεκτονική αποτύπωση του αρχαίου θεάτρου Ερέτριας και του κατακείµενου οικοδοµικού
υλικού”
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης Τεχνικών Έργων Π. Ε. Εύβοιας κ. Γ. Μάρκου.
ΘΕΜΑ 3ο
:Λύση της σύµβασης της µελέτης «Μελέτη Πράξης Εφαρµογής του Πολεοδοµικού
Σχεδίου Επέκτασης πόλεως Άµφισσας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης ΠΕ.ΧΩ.Σ. Π.Σ.Ε. κ. Αντώνιος Τερζής.
ΘΕΜΑ 4ο
: Συµµετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Προγραµµατική Σύµβαση για την
εκτέλεση του έργου «∆ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΣΤΕΡΕΩΣΗ
ΤΡΙΧΙΝΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος
Αντώνης.
ΘΕΜΑ 5ο
: Έγκριση 1ο Σταδίου Μελέτης «ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΑΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ
Ο∆ΙΚΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΠΡΟΥΣΣΟΣ».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Τάκης Γεώργιος.
ΘΕΜΑ 6ο
: Αλλαγή µελών και γραµµατέα στην πενταµελή επιτροπή τοποθέτησης πωλητών σε
κενές ή νέες θέσεις λαϊκών αγορών.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αναπληρωτής Προϊστάµενος της ∆/νσης Ανάπτυξης Π. Ε. Εύβοιας κ. Νικόλαος
Πέππας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λαµία , 20 Ιουνίου, 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ Αρ.πρωτ.: οικ. 395
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΆΡΘΡΟ 165 ΤΟΥ Ν.3852/2010
ΠΡΟΣ : 1.Tον κ.Περιφερειάρχη Στερεάς
Ταχ.∆/νση : Υψηλάντου 1 Ελλάδας.
Τ.Κ : 35100 Λαµία 2.Τους κ.κ.Αντιπεριφερειάρχες
Πληροφορίες : Γαµβρογιάννη Χ. Στερεάς Ελλάδας.
Τηλέφωνο : 22313-51272 3.Τους κ.κ.Περιφερειακούς
Email : gram_per_symvouliou@pste.gov.gr Συµβούλους Στερεάς Ελλάδας.
Ελληνική2
ΘΕΜΑ 7ο
: Ανασυγκρότηση Επιτροπής τοποθέτησης πωλητών Λαϊκών Αγορών Π.Ε.Φθιώτιδας σε
κενές ή νέες θέσεις.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης Ανάπτυξης Π. Ε. Φθιώτιδας κ. Κων/νος Τσακωνίτης
ΘΕΜΑ 8ο
: ∆ιαγραφή πωλητή από θέση Λαϊκής Αγοράς Ν. Φωκίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Φωκίδας κ. Ηλίας ∆ηµητρέλος.
ΘΕΜΑ 9ο
: Τροποποίηση έργων Συλλογικής Απόφσαης ΣΑΕΠ 766έτος 2013, Περιφερειακής
Ενότητας Ευβοίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος
Αντώνης.
ΘΕΜΑ 10ο
: Έγκριση 1ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράµµατος από πιστώσεις Κεντρικών
Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π) έτους 2013. (Αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Εύβοιας&
Ευρυτανίας)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος
Αντώνης.
ΘΕΜΑ 11ο
: Έγκριση 1ης Τροποποίησης χρηµατοδότησης Έργων των Κεντρικών Αυτοτελών
Πόρων (Κ.Α.Π.) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Π.∆.Ε. (ΣΑΕΠ 066). (Αφορά τις
Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας , Εύβοιας, Ευρυτανίας & Βοιωτίας).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος
Αντώνης.
ΘΕΜΑ 12ο
: Ένταξη νέων έργων στην ΣΑΕΠ 466 που αφορά τις πυρόπληκτες περιοχές.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος
Αντώνης.
ΘΕΜΑ 13ο
: Τροποποίηση πιστώσεων και προϋπολογισµού έτους 2013 για έργα των συλλογικών
αποφάσεων ΣΑΕΠ 056/3 και ΣΑΕΠ056/2.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος
Αντώνης.
ΘΕΜΑ 14ο
: Έγκριση Τροποποίησης πιστώσεων έργων των Συλλογικών Αποφάσεων ΣΑΕΠ 056/8,
ΣΑΝΑ 045/8 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του Π∆Ε 2013.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος
Αντώνης.
ΘΕΜΑ 15ο
: Έγκριση Κατάρτισης των Συλλογικών Αποφάσεων ΣΑΕ009, ΣΑΜ009, ΣΑΕ409,
ΣΑΕ056, ΣΑΜ056, ΣΑΕ540 και ΣΑΜ540, του Προγράµµατος ∆ηµοσίων Επενδύσεων 2013, της
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης Αναπτυξιακού Προγραµµατισµού Π.Σ.Ε. κ. Αντωνόπουλος
Αντώνης.
ΘΕΜΑ 16ο
: Έγκριση Απολογισµού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οικ. έτους 2012..
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης Οικονοµικού Π.Σ.Ε. κ. Βασίλειος Κύρκος.
ΘΕΜΑ 17ο
: Έγκριση 6ης Τροποποίησης Προϋπολογισµού οικ. έτους 2013.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάµενος της ∆/νσης Οικονοµικού Π.Σ.Ε. κ. Βασίλειος Κύρκος. 

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Στυλίδα: Μάχη ληστών με ηλικιωμένο για να του πάρουν... 50 ευρώ!

Τον τραυμάτισαν στο χέρι, τον έδεσαν και τον παράτησαν αβοήθητο μέσα στο σπίτι του. Τώρα, τους ψάχνει η Αστυνομία...


Οι δύο δράστες μπήκαν ξημερώματα στο σπίτι του 86χρονου, στη Στυλίδα. Ο ένας φορούσε μια κάλτσα στο κεφάλι για να κρύβει το πρόσωπό του και ο άλλος ένα μαντήλι. Μπήκαν, αφού παραβίασαν μια μπαλκονόπορτα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ένας από τους δράστες, με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε τον 86χρονο και ο συνεργός του, αφού ερεύνησε τους εσωτερικούς χώρους του σπιτού, έκλεψε 50 ευρώ που βρήκε και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο ηλικιωμένος στην προσπάθειά του να απωθήσει τον δράστη που κρατούσε το μαχαίρι, τραυματίστηκε ελαφρά στον αντίχειρα.
Οι δράστες, πριν φύγουν, έδεσαν τα χέρια του 86χρονου με το καλώδιο του σταθερού τηλεφώνου και μετά εξαφανίστηκαν.

Ο ηλικιωμένος κατάφερε λίγη ώρα αργότερα να λυθεί και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, για τις ορώτες βοήθειες.
Τώρα, γίνονται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Η Φθιώτιδα δεν ξεχνά τον ήρωα του "Σάμινα"

Η Φθιώτιδα τιμά τον 19χρονο φαντάρο που θυσιάστηκε για να σώσει τους συνανθρώπους του, στο ναυάγιο του "Σάμινα", πριν από 13 χρόνια ανοιχτά της Πάρου

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Στρατιώτη (ΠΖ), Βασίλη Ραχούτη, θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 23 Ιουνίου στις 11:30 το πρωί στα Καμένα Βούρλα, στο προαύλιο χώρο του ιερού ναού του Αγ. Παντελεήμονα.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στην προτομή που έχει στηθεί στη μνήμη του.
Ο Βασίλης, ο σύγχρονος ήρωας της Φθιώτιδας, πριν από 13 χρόνια στις 26-09-2000 πνίγηκε παλεύοντας με τα κύματα στη θάλασσα της Πάρου προσπαθώντας να σώσει συνανθρώπους του που κινδύνευαν στο ναυάγιο του πλοίου «Εξπρές Σάμινα».

Το LamiaReport υπενθυμίζει το χρονικό του πολύνεκρου ναυαγίου:

Εξπρές Σάμινα, 26 Σεπτεμβρίου 2000, ώρα 22:15, νήσος Πάρος. Το Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σάμινα της εταιρείας Minoan Flying Dolphins παρεκκλίνει της καθορισμένης πορείας του και προσκρούει στο σύμπλεγμα βραχονησίδων Πόρτες, δύο ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάρου. Στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ) το περιστατικό αρχικά δεν εμπνέει ανησυχία. Ωστόσο, οι επιβαίνοντες επικοινωνούν με τηλεοπτικούς σταθμούς και δίνουν την πραγματική διάσταση του συμβάντος. Το Σάμινα βυθίζεται!

Πάνω στο Σάμινα επικρατεί χάος. Άνθρωποι τρέχουν αριστερά και δεξιά, προκειμένου να βρουν κάποιο μέσο να σωθούν, άλλοι πηδούν στα αφρισμένα κύματα, ενώ η συσκότιση (αποτέλεσμα ηλεκτρικής βλάβης) δυσχεραίνει τις προσπάθειες επιβατών και πληρώματος να διαφύγουν. Το καράβι βυθίζεται μέσα σε περίπου 25 λεπτά.



Το ΥΕΝ αφυπνίζεται, κινητοποιεί το Λιμεναρχείο Πάρου και διατάσσει όλα τα παραπλέοντα σκάφη να σπεύσουν στον τόπο της τραγωδίας, όπου πνέουν άνεμοι εντάσεως οκτώ μποφόρ. Πρώτοι φτάνουν οι ψαράδες της Πάρου που σώζουν δεκάδες ναυαγούς, ενώ στη «μάχη» ρίχνονται τα σκάφη του Λιμενικού, αλλά και βρετανικά πολεμικά που συμμετέχουν σε άσκηση.

Στο μεταξύ, σύγχυση επικρατεί σχετικά με τον αριθμό των επιβαινόντων. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία κάνει λόγο για 447 επιβάτες και 64μελές πλήρωμα, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι είναι πολύ περισσότεροι. Οι πρώτοι διασωθέντες αποβιβάζονται στην Πάρο και προωθούνται στο Κέντρο Υγείας του νησιού, για να μεταφερθούν στη συνέχεια και να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που προσέφερε ο δήμος.

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύπτεται το μέγεθος της τραγωδίας. Ο αριθμός των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται. Από 40 στους 42, τους 59, τους 63, τους 74, τους 79 και τελικά στους 82 νεκρούς. Η μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στη χώρα μας από την εποχή της Φαλκονέρας.

Από εκεί και πέρα αρχίζει ο «χορός» των ευθυνών, καθώς όλοι τις αποποιούνται! Ο πλοίαρχος του Σάμινα κατηγορεί τον υποπλοίαρχο, ο υποπλοίαρχος το... πηδάλιο που δεν υπάκουσε, η πλοιοκτήτρια το πλήρωμα, η αντιπολίτευση την κυβέρνηση, η κυβέρνηση την ιδιωτική πρωτοβουλία. Οι επιβάτες κάνουν λόγο για εγκληματική αδιαφορία του πληρώματος, ενώ συγκινητική είναι η αποκάλυψη ότι 21 φαντάροι που επέστρεφαν στη Σάμο από άδεια έσωσαν δεκάδες συνανθρώπους τους, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή...

Λαμία: Ετοιμάζουν κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη


Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρόν. Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 και ώρα 12,30 το μεσημέρι, καλούνται όλοι οι.. συνάδελφοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, Επαγγελματίες – Έμποροι – Βιοτέχνες – Αυτοκινητιστές και κάθε αυτοαπασχολούμενος , σε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΕ στην οδό Αινιάνων 6, προκειμένου να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε:

Α) Να μείνει ζωντανός και βιώσιμος ο Οργανισμός.

Β) Να δοθεί η δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης σε όλους.

Γ) Να αποφασισθούν ρεαλιστικές ρυθμίσεις των οφειλών που να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες των ασφαλισμένων για αποπληρωμή.

Δ) Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.

Ε) Να ενεργοποιηθεί το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας και ο λογαριασμός ανεργίας.

ΣΤ) Να επιλέγουμε μόνοι μας την ασφαλιστική κατηγορία μέχρι το τέλος του 2014.

Ζ) Να αποδεσμευτεί η θεώρηση βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα.

Η) Να μη γίνει καμία περαιτέρω περικοπή στις συντάξεις και να ισχύσει η ανταποδοτικότητα.

Θ) Να παραμείνει η Περιφερειακή Δ/νση του ΟΑΕΕ στη Λαμία.

Ι) Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων στη Περιφερειακή Δ/νση ΟΑΕΕ Στερεάς.

Κ) Να ενισχυθεί και να ενδυναμωθεί η Περιφερειακή Δ/νση με έδρα τη Λαμία.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
lamiareport.gr

Λαμία: Θα επαναληφθεί η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση του Θανάση Παύλου


Νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση, που έχει συγκλονίσει τη Λαμία και το πανελλήνιο, αφού ένας καβγάς μεταξύ 15χρονων παιδιών, πριν 4 χρόνια, είχε ως τραγικό αποτέλεσμα...
το ένα από αυτά να πέσει στο κενό και να μείνει ανάπηρο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαμίας κ. Νικήτας Θεολογίτης άσκησε έφεση κατά της απόφασης, αφού έκρινε ότι το αδίκημα, που τελέσθηκε σε βάρος του ανήλικου τότε Αθ. Παύλου, ήταν αυτό της "βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης".

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δέκα ημέρες το δικαστήριο ανηλίκων στη Λαμία μετά από μια πολύωρη και γεμάτη ένταση δίκη, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και σε ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, επέβαλλε στον 19χρονο κατηγορούμενο ποινή ενός έτους κοινωνικής εργασίας σε κοινωφελές ίδρυμα του Δήμου Λαμιέων.

"Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και δικαιωμένος, ως προς τις απόψεις μου, μετά την έκβαση αυτή..."τόνισε μεταξύ άλλων στο LamiaReport o γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, ο οποίος ήταν συνήγορος πολιτικής αγωγής στην πολύκροτη υπόθεση.

Την πικρία του για το σκεπτικό του νομοθέτη είχε εκφράσει τότε ο πατέρας του Θανάση: "Αν είσαι δεκαεπτάμιση σε χαϊδεύουν και αν είσαι δεκαοχτώμιση σε στέλνουν φυλακή..." είχε πει οΗλίας Παύλου.

Δείτε το βίντεο:

lamiareport.gr

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Συναγερμός για φωτιά σε ελαιώνα κοντά σε χαρτοποιία

Στην περιοχή της Δαμάστας πήγαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας, ενώ σε ετοιμότητα είναι και τα δυο PZL από το αεροδρόμιο Λαμίας, να επιχειρήσουν από αέρος εάν και εφόσον χρειαστεί.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaReport, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ελαιώνα, πάνω από τη χαρτοποιία Δαμάστας.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να προλάβουν την πυρκαγιά πριν οι φλόγες εξαπλωθούν και πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις...

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Λαμία

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στην πυροσβεστική Λαμίας για πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή.

Σύμφωνα με το  lamiareport.gr στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ., ενώ σηκώθηκαν και τα δυο PZL, από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Γονείς 16ου Δημοτικού Λαμίας: "Εμείς θα κοιμόμαστε εκεί κι ας έρθει ο Υπουργός να μας βγάλει έξω" [video]


Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για το επιχειρούμενο λουκέτο στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, όπου το Υπουργείο Παιδείας θέλει να στεγάσει το νέο τμήμα του Πανεπιστημίου...

Κάθετα αντίθετοι εμφανίστηκαν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο γονείς και εκπαιδευτικοί, απέναντι σε οποιαδήποτε αλλαγή που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση ή ακόμα και το κλείσιμο του 16ου δημοτικού σχολείου Λαμίας.

"Δεν μιλάμε για μάρμαρα και κολόνες, μιλάμε για τα παιδιά μας...>>, είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Φώτης Σαΐτης, ο οποίος τόνισε ότι <<θα κοιμόμαστε εκεί και ας έρθει ο Υπουργός να μας βγάλει".

Γιώργος Κοτρωνιάς: "Παρελθέτω απ' εµού το ποτήριον τούτο"

Ο Δήμαρχος φάνηκε ότι δεν ήθελε να σηκώσει το βάρος μιας ξεκάθαρης απόφασης, αφού έτσι κι αλλιώς όπως είπε η απόφαση η δική μας είναι γνωμοδοτική..."Δεν θα πάρουμε εμείς στους ώμους μας την ευθύνη. Ας βρουν τον τρόπο να το κάνουν στο τέλος - τέλος".

Έτσι λοιπόν ο Δήμαρχος εισηγήθηκε ΝΑΙ στο Πανεπιστήμιο, ΝΑΙ στο 16ο δημοτικό σχολείο, ενώ έβαλε και το κερασάκι στη τούρτα ζητώντας πίσω το Πανεπιστήμιο Στερεάς!!! (Άραγε τι έκανες δέκα χρόνια και εσύ και οι άλλοι "άρχοντες" του τόπου)

Αυτό τους επισήμανε πολύ εύστοχα και ο εκπρόσωπος των φοιτητών. << Τι κάνατε εσείς όλα αυτά τα χρόνια για τις υποδομές του Πανεπιστημίου. Τα ίδια που συζητούσατε δέκα χρόνια πριν, τα ίδια σας απασχολούν και τώρα..."

Η τελευταία του Ηλία Παλιαλέξη στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Πικραμένος αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση ο πρωην αντιδήμαρχος και νυν Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Ηλίας Παλιαλέξης. Από την αρχή ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται εκεί ως υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου Παιδείας και όχι ως δημοτικός σύμβουλος και γι΄ αυτό δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία. "Υπηρετώ χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά πρώτη φορά αισθάνομαι έτσι. Προτιμώ να σεβαστώ τις διαχρονικές θέσεις των θεσμικών οργάνων και να τις τιμήσω με την σιωπή μου...", είπε ο Ηλίας Παλιαλέξης, λέγοντας επίσης ότι ίσως είναι η τελευταία φορά που συμμετέχει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του.

Δείτε το βίντεο:

Ο Δήμαρχος Λαμιέων στην 7η Πανελλήνια Σύνοδο των Φο.Δ.Σ.Α.


Στη Χίο θα βρίσκεται ο Δήμαρχος Λαμιέων, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας και Πρόεδρος της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Κοτρωνιάς, προκειμένου να... συμμετάσχει στις εργασίες της 7ης Πανελλήνιας Συνόδου των Φο.Δ.Σ.Α, που θα πραγματοποιηθεί στο ‘’Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο΄΄ στη Χίο, το διήμερο 21 και 22 Ιουνίου, σε συνεργασία με τον Φο.Δ.Σ.Α Χίου «ΔΙΑΝΟΧ ΑΕ»..

Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, διοργανώνει κάθε χρόνο την Πανελλήνια Σύνοδο των Φο.Δ.Σ.Α, όπου συμμετέχουν πολλοί επιστήμονες με γνώση και εμπειρία στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, στις νεότερες τεχνολογίες, την εναλλακτική διαχείριση, τη νομοθεσία που διέπει τους Φο.Δ.Σ.Α καθώς και εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων, της Κ.Ε.Δ.Ε. και των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

«Αποτελεσματικοί Φο.Δ.Σ.Α- Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων» είναι ο τίτλος της φετινής 7ης Πανελλήνιας Συνόδου των Φο.Δ.Σ.Α που θα πραγματοποιηθεί στο ΄΄Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο΄΄ στη Χίο και οι εργασίες της ξεκινούν ώρα 09:00 το πρωί, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου τα μέλη του Δικτύου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις στα θέματα που τους απασχολούν. Κύριο θέμα της φετινής Συνόδου αποτελεί η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Φο.Δ.Σ.Α, καθώς και η πορεία του σχεδιασμού και των δρομολογημένων έργων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην χώρα μας.

Τσιγγάνοι άρπαξαν το κινητό μαθητή και προσπάθησαν να ληστέψουν ηλικιωμένη

Τους δύο νεαρούς τσιγγάνους αναζητούσε χθες αργά το βράδυ η αστυνομία στη βόρεια πλευρά της πόλης, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα...

Σύμφωνα με το LamiaReport, οι νεαροί τσιγγάνοι αρχικά άρπαξαν ένα κινητό από μαθητή, κοντά στο γήπεδο Λαμίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος είναι γιος αστυνομικού.

Λίγο αργότερα, οι τσιγγάνοι μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένης στα Γαλανέικα, έγιναν όμως αντιληπτοί και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, "χτένισαν" όλη την ευρύτερη περιοχή άλλα δεν μπόρεσαν να τους εντοπίσουν.

Χθες το απόγευμα επίσης στα σκαλάκια της οδού Διάκου, κοντά στην Καρπενησίου, ένας αλλοδαπός, πιθανότατα Αφγανός, όπως είπε κάτοικος της περιοχής στο LamiaReport,προσπάθησε να αρπάξει την τσάντα μιας νεαρής κοπέλας, που ανέβαινε τα σκαλάκια. Όπως μας είπαν γείτονες που είδαν το περιστατικό, ο Αφγανός πρέπει να μένει κάπου εκεί κοντά μαζί με άλλους συμπατριώτες του.

Τα κρούσματα με τους νεαρούς τσιγγάνους το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί, ωστόσο πολλά από αυτά δεν φτάνουν ούτε μέχρι την αστυνομία, αφού οι γονείς των παιδιών που έχουν δεχθεί την επίθεση, δεν το έχουν καταγγείλει...

Μάλιστα πολλές επιθέσεις έχουν γίνει μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης και συνήθως αρπάζουν χρήματα και κινητά που έχουν πάνω τους οι ανήλικοι.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Λαμία: Βάζουν λουκέτο σε Δημοτικό σχολείο για να στεγάσουν Πανεπιστήμιο

Λουκέτο βάζει το Yπουργείο Παιδείας στο 16ο Δημοτικό σχολείο της Λαμίας, για να στεγαστούν εκεί, οι δύο σχολές του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, που θα λειτουργούν στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το LamiaStar, η είδηση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από γονείς και εκπαιδευτικούς που ζητούν να μην υλοποιηθεί η απόφαση.

Το μεσημέρι μάλιστα συναντήθηκαν με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Ηλία Παλιάλεξη ενώ το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου, Καμένων Βούρλων

Από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοινώνεται η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων. Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις είναι οι εξής:

-        Από την Τρίτη 18 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 20 Ιουνίου, η κυκλοφορία προς Λαμία θα εκτρέπεται από τον Α/Κ Λογγού στην Περιφερειακή Οδό Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων. Η κυκλοφορία  στον κλάδο προς Αθήνα θα διεξάγεται κανονικά.

-        Από την Τρίτη 02 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 04 Ιουλίου, η κυκλοφορία προς Αθήνα θα εκτρέπεται από τον δυτικό ημικόμβο Καμένων Βούρλων στην Περιφερειακή Οδό Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων. Η κυκλοφορία στον κλάδο προς Λαμία θα διεξάγεται κανονικά.

 Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που είναι απαραίτητες για την εκτέλεση εργασιών επιθεώρησης-συντήρησης και αποκατάστασης του Η/Μ Εξοπλισμού των σηράγγων από την «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», θα πραγματοποιούνται κατά τις παραπάνω περιόδους από τις 08.00 έως τις 19.00.

Λαμία: Δράσεις καθαρισμού δημοτικών οικοπέδων

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις τελευταίες εβδομάδες και οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, είχαν ως αποτέλεσμα την υπερβολική ανάπτυξη των χόρτων σε όλη την έκταση του Δήμου Λαμιέων.

Το τμήμα Τοπικής και Αγροτικής Ανάπτυξης της Δ/νσης Περιβάλλοντος- Τοπικής και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαμιέων (Υπηρεσία Πρασίνου), με δικά του μέσα μεριμνά, πέραν των άλλων έργων του, για το κόψιμο των χόρτων σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και τα δημοτικά οικόπεδα, τόσο για λόγους ευπρεπισμού του αστικού περιβάλλοντος, όσο και για την πρόληψη πυρκαγιών για την εξάλειψη ποικίλων άλλων κινδύνων.

«Επειδή ωστόσο, οι λόγοι αυτοί δεν συντρέχουν μόνο για τους δημοτικούς χώρους αλλά και για τα οικόπεδα όλων των πολιτών, τους καλούμε να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος πυρκαγιάς που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, αλλά και για να μη μετατρέπονται οι χώροι αυτοί σε καταφύγια τρωκτικών και ερπετών κοντά σε κατοικίες.

Επισημαίνεται ότι, η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων που βρίσκονται μέσα σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, συνεπάγεται ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες τους, όπως και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση και τη συνεργασία των δημοτών ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Δημήτριος Κούτρας.

Δεν θέλουν νέα πανεπιστημιακά τμήματα στη Λαμία οι Θεσσαλοί


Να μην δημιουργηθεί το δεύτερο τμήμα πληροφορικής στην Λαμία ζητά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Αδυναμία διαχείρισης ακόμη και του υπάρχοντος τμήματος της πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική δηλώνει στο Star ο Αναπληρωτής πρόεδρος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μιχάλης Ζουμπουλάκης.

Το θέμα αποκάλυψε ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας Παναγιώτης Στασινός.


http://www.lamiastar.gr

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Παλαιοχώρι

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στο Παλαιοχώρι Λιμογαρδίου. Η πυρκαγιά βρήκε αρχικά πρόσφορο έδαφος σε καλαμιές και χαμηλή δασική βλάστηση και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Εντούτοις όπως δήλωσε στο LamiaReport η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Αθανασία Ζωβοΐλη, που βρέθηκε στον τόπο της πυρκαγιάς, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, τουλάχιστον όπως αρχικά είχε διαφανεί.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 7 οχήματα της Π.Υ. και μια υδροφόρα της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

«Προστατευτικά μέτρα για τον καύσωνα»

Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις. Τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής:

1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής (χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κλπ.).
2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.
3. Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως:
* Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.
* Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών.
* Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.
4. Συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους).
5. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κλπ.
6. Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι:
* Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών
* Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κλπ.
* Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα
ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.
7. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.
8. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Σχετ: Το υπ’ αριθμ. Υ1.Γ.Π. ΟΙΚ.46848/22-05-2013 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με ΑΔΑ ΒΕΝΧΘ-ΙΒ8.
Μ.Ε.Π.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Θα δουν χρήμα παραγωγοί της Φθιώτιδας

Αύριο Τρίτη θα καταβληθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 254.937,38 Eυρώ σε 626 παραγωγούς, για το πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων του 2009.

Ειδικότερα, η πληρωμή αφορά κυρίως ενισχύσεις απώλειας παραγωγής σε καλλιέργεια βρώσιμης ελιάς ποικιλίας Αμφίσσης.

Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των νομών:

Αιτωλοακαρνανίας, Ευβοίας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Λάρισας, Πρέβεζας και Φθιώτιδας.

Γιατί οι ληστές επέστρεψαν στο σπίτι της γιαγιάς στον Καραβόμυλο;


Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια των ληστών έζησε μια 80χρονη στον Καραβόμυλο Στυλίδας...
Οι τρεις ληστές μπήκαν στο σπίτι τη νύχτα από ανασφάλιστο παράθυρο. Η ηλικιωμένη γυναίκα, που είχε ξαπλώσει αλλά δεν είχε ακόμη κοιμηθεί, είδε ξαφνικά τους τρεις ληστές να "μπουκάρουν" στο σπίτι.

Οι δυο φορούσαν κουκούλες, ενώ ο τρίτος δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και σύμφωνα με την ηλικιωμένη ήταν πολύ μελαχροινός και μιλούσε σπαστά Ελληνικά.

Οι ληστές έδεσαν με πλαστική ταινία τα χέρια της ηλικιωμένης στο κρεββάτι και της φίμωσαν το στόμα. Στη συνέχεια έκαναν άνω κάτω το σπίτι για χρήματα και χρυσαφικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, πήραν 500 ευρώ και διάφορα κοσμήματα που βρήκαν στο σπίτι, ενώ αφαίρεσαν από την 80χρονη δύο χρυσά δακτυλίδια και μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό τα οποία φορούσε.

Στη συνέχεια πήραν ένα παλιό όπλο που βρήκαν στο σπίτι, το κινητό της γιαγιάς και αφού την κλείδωσαν εξαφανίστηκαν.

Η ηλικιωμένη λίγο αργότερα κατάφερε να λυθεί και αφού δεν μπορούσε να βγει από την κλειδωμένη πόρτα, βγήκε από το παράθυρο και πήγε σε γειτονικό σπίτι ανιψιάς της και ζήτησε βοήθεια.

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, ενώ πρόσφεραν και τις πρώτες βοήθειες στην 80ρονη γυναίκα. Όταν λίγο αργότερα ήρθε η αστυνομία και επέστρεψαν στο σπίτι, βρήκαν την πόρτα ανοιχτή και το παλιό όπλο στη θέση του. Μάλιστα ένας γείτονας είπε ότι είδε κάποιον που έβγαινε από το σπίτι και η περιγραφή που έδωσε στους αστυνομικούς ήταν ίδια με αυτή της ηλικιωμένης για τον έναν από τους ληστές.

<< Οι ληστές νόμιζαν ότι η γιαγιά ήταν ακόμη δεμένη και επέστρεψαν. Το όπλο ήταν πολύ παλιό, κειμήλιο από τον πατέρα της και δεν δούλευε. Kανείς όμως δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί το επέστρεψαν και δεν το πετάξαν κάπου...>>, έλεγε στο LamiaReport συγγενής της ηλικιωμένης γυναίκας.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν οι ληστές να είναι οι ίδιοι με αυτούς που χτύπησαν πριν από λίγες ημέρες στο Νεοχώρι Τυμφρηστού στη δυτική Φθιώτιδα.
LamiaReport.gr

Λαμία: Νεαροί λήστεψαν 16χρονο μαθητή στο κέντρο της πόλης!

Συνέλαβαν έναν 19χρονο, ενώ αναζητούν τους δυο συνεργούς του...


Η ληστεία έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης την ώρα που ο 16χρονος μαθητής λυκείου έκανε βόλτα με το ποδήλατό του.
Τρεις νεαροί ρομά του επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά και του πήραν όσα χρήματα είχε επάνω του, ενώ προσπάθησαν να του πάρουν και το ποδήλατο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Στη συνέχεια οι τρεις δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία άρχισε αμέσως τις αναζητήσεις και λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν 19χρονο ρομά, ο οποίος προσήχθη και αναγνωρίστηκε από τον 16χρονο ως ένας από τους δράστες της ληστείας.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό και των άλλων δυο συνεργών του.

LamiaReport.gr

3 ΒΙΝΤΕΟ - Tο πιο δυνατό festival kitesurf / windsurf του καλοκαιριού πλησιάζει!


Στις 13 & 14 Ιουλίου, ο Όμιλος Αθλητών kitesurf Ραχών (ΟΑΚ), το τέλειο φλατ και ο δυνατός σταθερός θερμικός άνεμος
ετοιμάζονται “μες στην τρελή χαρά” και για 4η συνεχή χρονιά, να υποδεχτούν και πάλι όλους τους αθλητές και φίλους του kitesurf και windsurf, αλλά και όλους τους φίλους της παραλίας, του ήλιου και της θάλασσας!


Και μόνο η συνάντηση όλων μας σε ένα από τα καλύτερα σποτ αποτελεί λόγο γιορτής!
Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε παρέα με πολύ μουσική και πολλά πολλά δώρα!!!
Στο festival θα διεξαχθούν αγώνες:


- KITESURF FREESTYLE ΑΝΤΡΩΝ
- KITESURF FREΕSTYLE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
- KITESURF COURSE RACE-SLALOM ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
- WINDSURF COURSE RACE-SLALOM ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ







stilida.com

BINTEO - Οδηγοί ΠΡΟΣΟΧΗ:Το πιο επικίνδυνο σημείο στο πέταλο του Μαλιακού


Λίγα χιλιόμετρα πριν από τη Στυλίδα ,στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Ακμής βρίσκεται ίσως το πιο επικίνδυνο σημείο στο πέταλο του Μαλιακού Κόλπου , όπου τον τελευταίο καιρό έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα.

Οδηγοί παρακολουθήστε με προσοχή το βίντεο που ακολουθεί κι έχετε το νου σας…


http://stilida.com

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Δείτε τι ανέβασε ο Πάνος Σκουρολιάκος στο facebook για το Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά


Ονομάζεται ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ. Είναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ.
Εκλέγεται επισήμως με τη στήριξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
και ανεπισήμως από το ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ. Στην σημερινή επέτειο του ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ της ΥΠΑΤΗΣ, κάλεσε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. (Ο ... γάμος προχωρά και ο δολοφόνος γυρνά πάντα στον τόπο του εγκλήματος)...


lamiareport.gr

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Πυρκαγιά στην Τραγάνα κοντά στην εθνική οδό


Η φωτιά εκδηλώθηκε στη 1:30΄ το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Τραγάνας και συγκεκριμένα...στο 134ο χλμ Αθηνών - Λαμίας, δύο χιλιόμετρα περίπου μετά τα διόδια στο ρεύμα προς Λαμία.
Η πυρκαγιά είναι κοντά στην εθνική οδό, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί πρόβλημα, στην ορατότητα των οδηγών από τους καπνούς.

Στην Π.Υ έχει σημάνει συναγερμός. Στο σημείο έχουν σπεύσει ήδη πυροσβεστικά οχήματα από τη Λοκρίδα, ενώ στο δρόμο είναι και οχήματα με άνδρες της Π.Υ. από τη Λαμία.

Συνολικά επιχειρούν 12 οχήματα με 24 άνδρες και δυο ομάδες πεζοπόρου, ενώ από το αεροδρόμιο της Λαμίας σηκώθηκαν για να συνδράμουν από αέρος και τα δυο PZL.
lamiareport.gr

Λαμία: Έκλεψαν αυτοκίνητο από το Σκαμνό οι δραπέτες και εξαφανίστηκαν


Ένα Lada Samara χρώματος βυσσινί, όπως αυτό της φωτογραφίας, έκλεψαν οι δραπέτες από το χωριό Σκαμνός και κατάφεραν να...
διαφύγουν, πριν οι αστυνομικοί αρχίσουν τις εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή της Δαμάστας.


Η κλοπή του αυτοκινήτου δηλώθηκε σήμερα το πρωί στην αστυνομία από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως δεν ξέρει αν κλάπηκε χθες τη νύχτα ή την προηγούμενη ημέρα, αφού είχε μέρες να δει αν το αυτοκίνητό του ήταν στη θέση του.

Όπως όλα δείχνουν ο Μάριο Κόλα και ο άλλος κακοποιός που ήταν μαζί του, άφησαν στην περιοχή που είχαν βάλει φωτιά, το λευκό Nissan που είχαν κλέψει από τη Λιλαία και με τα πόδια μέσα από τη δασική περιοχή, έφτασαν στο Σκαμνό και πήραν το Lada.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί το πιθανότερο είναι αυτό να έγινε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, μετά το συμβάν με τη φωτιά και το τετ α τετ, που είχαν με τους πυροσβέστες.

Ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι να ενημερωθεί η αστυνομία και στη συνέχεια να οργανωθεί η μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης με ελικόπτερο, ΕΚΑΜ, σκυλιά και μεγάλο αριθμό αστυνομικών, ήταν αρκετός για να εξαφανιστούν από την επίμαχη περιοχή.

lamiareport.gr

Λαμία: Παράνομες οι απολύσεις μας - Ήρθε η ώρα να δικαιωθούμε



Στα δικαστήρια της Λαμίας βρέθηκαν σήμερα από νωρίς το πρωί οι απολυμένοι πρωην εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, όπου συζητήθηκε η προσφυγή που έκαναν κατά της ΤτΕ, υποστηρίζοντας ότι οι απολύσεις τους έγιναν με τρόπο παράνομο και καταχρηστικό.

Η προσφυγή συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας και η απόφαση θα εκδοθεί σε 2 μήνες περίπου. Οι πρωην εργαζόμενοι δηλώνουν ότι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και τονίζουν ότι οι απολυμένοι συνάδελφοί τους στην Μυτιλήνη, που κατέθεσαν την ίδια προσφυγή, δικαιώθηκαν.

Στην κάμερα του LamiaReport, μίλησε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι πρωην εργαζόμενοι έχουν το δίκιο με το μέρος τους και ότι είναι οι μοναδικοί τραπεζοϋπάλληλοι στην Ελλάδα, που πετάχτηκαν στο δρόμο.

Από την Κρήτη ήρθε να συμπαρασταθεί στους συναδέλφους του και ο πρόεδρος των εργαζομένων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, .

Ο Δημήτρης Σεϊντής μιλώντας στη κάμερα του LR, δήλωσε ότι ήρθε η ώρα της δικαίωσης για τους πρωην εργαζόμενους, ενώ τόνισε ότι χάνονται οι μερίδες των Συνεταίρων και έρχονται πλειστηριασμοί και κανείς δεν μιλάει....

Δείτε το βίντεο:

lamiareport.gr

374 εκδηλώσεις σε 11 Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αυτό το καλοκαίρι!

Στην τελική ευθεία η Καλοκαιρινή Εκστρατεία του FUTURE LIBRARY,  με τη συμμετοχή 103 Βιβλιοθηκών απ΄ όλη την Ελλάδα  και τελικούς αποδέκτες τα παιδιά.

Πανέτοιμες και οι Βιβλιοθήκες της Στερεάς Ελλάδας: Λιβαδειάς, Θήβας, Ορχομενού, Λαμίας, Αταλάντης, Δομοκού, Γαλαξιδίου, Ιτέας, Καρπενησίου, Χαλκίδας,  και Ψαχνών!  Υπάλληλοι και εθελοντές είναι εκεί, από τις 15 Ιουνίου και για ένα ολόκληρο καλοκαίρι μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, να υποδεχτούν τους μικρούς αναγνώστες σε ένα αξέχαστο, μοναδικό καλοκαίρι ανάγνωσης και δημιουργικότητας, σε έναν κόσμο γεμάτο χρώμα, με πλήθος δραστηριοτήτων υπό τον συμβολικό τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος».!

“Η κεντρική ιδέα δεν είναι απλώς το χρώμα”, όπως επισημαίνει η Ειρήνη Βοκοτοπούλου, υπεύθυνη για το σχεδιασμό της εκστρατείας, “αλλά η πολυχρωμία που παραπέμπει ευθέως στην πολυφωνία, και την ποικιλία των εκδηλώσεων και εργαστηρίων που καλούνται να οργανώσουν οι βιβλιοθήκες, από την Ιστορία και τη Φυσική μέχρι τη λογοτεχνία και τις Τέχνες, με άξονα τα βιβλία και την ανάγνωση, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και τη δυναμική τους. Οι δραστηριότητες αυτές θα αποτελέσουν για τα παιδιά αφετηρία για νέους τρόπους έκφρασης, ψυχαγωγίας, πειραματισμού και προσέγγισης της γνώσης”.

Βασικός στόχος της φετινής καμπάνιας, στην οποία συμμετέχουν 103 Βιβλιοθήκες απ' όλη την Ελλάδα, είναι η γνωριμία και το κτίσιμο μιας ισχυρής, διαχρονικής σχέσης των παιδιών με τις βιβλιοθήκες, ενώ απαντά και στην πραγματική ανάγκη για εκδηλώσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά για τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα για διακοπές ή κατασκήνωση.

Πληροφορίες για τα προγράμματα των Βιβλιοθηκών  της Στερεάς Ελλάδας: στις ιστοσελίδες των Βιβλιοθηκών, αλλά και εδώ http://summer.futurelibrary.gr.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...