Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Μεξιάτες Υπάτης: Ανακάλυψαν τους κλέφτες που έκλεψαν εργοτάξιο

Εξιχνιάσθηκαν, από την Ασφάλεια Λαμίας, δύο κλοπές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας, που διαπράχθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, από εργοτάξιο που βρίσκεται στην θέση «Κοκκινόβραχος» στις Μεξιάτες Υπάτης Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 24 και 55 ετών, οι οποίοι είχαν κάνει δύο επισκέψεις στο ίδιο εργοτάξιο από το οποίο πήραν πράγματα αξίας 22.000ευρώ.

Η πρώτη κλοπή έγινε το χρονικό διάστημα από 9 μέχρι 13 Αυγούστου, οπότε μπήκαν και έκλεψαν την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, 550 μέτρα ηλεκτρικά καλώδια και 100 μέτρα καλώδια τηλεφώνου. Επιπλέον προκάλεσαν φθορά στον ηλεκτρολογικό πίνακα του εργοταξίου, ξηλώνοντας όλα τα εξαρτήματα.Η δεύτερη κλοπή έγινε το χρονικό διάστημα από 18 μέχρι 19 Αυγούστου. Τότε, έκλεψαν 300 μέτρα ηλεκτρικά καλώδια, 300 μέτρα καλώδια τηλεφώνου και 600 μέτρα δίκτυα αέρα, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε επτά ξύλινες κολώνες της Δ.Ε.Η.

Οι κλοπές καταγγέλθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Υπάτης από μηχανικούς – μεταλλειολόγους εταιρείας εξόρυξης μεταλλευμάτων του εργοταξίου, οι οποίοι προσδιόρισαν την αξία των κλεμμένων καλωδίων και σωλήνων στο χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ.



Οι δράστες της κλοπής ταυτοποιήθηκαν, αλλά δε συνελήφθησαν, διότι είχε παρέλθει η αυτόφωρη διαδικασία. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...