Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ανακήρυξη αντιπεριφερειαρχών του Κώστα Χαϊνά

Στη Λαμία την Δευτέρα 24 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, έγινε η εκδήλωση ανακήρυξης των αντιπεριφερειαρχών για τη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Χαϊνά.


Στην ομιλία του ο Κώστας Χαϊνάς τόνισε :

Οι περιφερειακές εκλογές του Μαίου έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως γιατί σηματοδοτούν το πέρασμα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην δεύτερη φάση της θεσμικής της ανασυγκρότησης, μετά την πρώτη εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου. Γιατί τα θεσμικά ελλείμματα, τα κενά και η σύγχυση που επικρατεί σε πολλά θέματα που απασχολούν τους πολίτες, οι συγκρουόμενες αρμοδιότητες μεταξύ της αιρετής περιφέρειας και της αποκεντρωμένης διοίκησης, οι παρεμβάσεις της κεντρικής εξουσίας στα περιφερειακά πράγματα, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια καθυστέρησης στον θεσμικό εκσυγχρονισμό και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο νέος θεσμός.

Από την άλλη πλευρά τα οξυμένα προβλήματα της περιφέρειας, οι ξεχασμένες αλλά απαραίτητες υποδομές, η ανεργία και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων, θέτουν επιτακτικά το πρόβλημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιφέρειας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και κινητοποιώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της.

Παρουσιάζοντας τους υποψήφιους αντιπερειφερειάρχες σημείωσε :

Στις περιφερειακές εκλογές οι πολίτες έχουν τις εξής επιλογές :

Από τη μια πλευρά είναι η συντηρητική πρόταση, μια κομματική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του κου Σαμαρά, που το μόνο που τον ενδιαφέρει στη φάση αυτή, είναι η εκλογική διάσωση του κόμματός του, στα πλαίσια του γνωστού παιχνιδιού εντυπώσεων του νέου μικρού δικομματισμού.

Από την άλλη, είναι η πρόταση ενός αριστερού λαϊκισμού, στην οποία όμως το κυρίαρχο στοιχείο είναι η κομματική καταγραφή και η αναγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών σε μια στενά κομματική αντιπαράθεση με διλήμματα που δεν αφορούν πρωτίστως την αυτοδιοίκηση.

Έτσι αντικειμενικά η δική μας πρόταση, η προοδευτική πρόταση για την Στερεά, αποτελεί την πιο πειστική, ρεαλιστική πρόταση για την διεκδίκηση της Διοίκησης της Περιφέρειας.

Ναι, καταθέτουμε την προοδευτική μας πρόταση γιατί δεν μας ενδιαφέρει καμιά εκλογική καταγραφή. Μας ενδιαφέρει να μας αναθέσουν οι πολίτες την ευθύνη της διοίκησης για την επίλυση των προβλημάτων της περιφέρειας. Ασφαλώς με συνεννόηση με όλες τις άλλες δυνάμεις, γιατί πιστεύουμε βαθειά ότι η επίλυση των μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων απαιτούν συναινέσεις. Τα προβλήματα είναι οι πραγματικοί μας αντίπαλοι και όχι οι άλλοι συνδυασμοί.

Έχουμε γνώση, έχουμε εμπειρία, έχουμε αποδείξει από την διαδρομή του κάθε υποψήφιού μας ότι έχουμε και αποτελεσματικότητα. Ζητούμε από τους πολίτες να μας κρίνουν και να μας συγκρίνουν με τις άλλες προτάσεις. Δεν ζητούμε να συμφωνήσουμε σε όλα. Αν όμως διαπιστώσουν έστω και μια μικρή διαφορά, υπέρ της δικής μας προοδευτικής πρότασης, τότε τους ζητούμε να μας δώσουν την δύναμη να διοικήσουμε την Περιφέρεια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Νομικός, τ. Δήμαρχος Αυλώνος Ευβοίας 2003-2010

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
O Δημήτρης Κατσούλης γεννήθηκε το 1962 στον Λοφίσκο Αυλωναρίου και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Σκύρο. Κατοικεί στην Χαλκίδα, είναι παντρεμένος με την Ελένη Πινακούλα και έχουν δύο κόρες, την Φωτεινή και την Λουκία.
Σπούδασε Νομικά και ειδικεύθηκε στο Δίκαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχει συμμετάσχει ως εμπειρογνώμονας για θέματα αυτοδιοίκησης σε αρκετές Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας. Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και αποκέντρωσης. Συμμετείχε ενεργά στην έκδοση των περιοδικών «Τοπική Αυτοδιοίκηση» και «Τετράδια Αυτοδιοίκησης». Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακές Εταιρείες της Αυτοδιοίκησης (Π.Ε.Τ.Α. ΑΕ, ΕΕΤΑΑ κ.α).
Ως ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Εσωτερικών, 1996-2002, ήταν πρόεδρος της Επιτροπής που εκπόνησε το Πρόγραμμα ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ καθώς και Συντονιστής της Ομάδας Διοίκησης Έργου για την εφαρμογή του Προγράμματος. Υποψήφιος Δήμαρχος Αυλώνος το 1998, εξελέγη Δήμαρχος Αυλώνος το 2002 και επανεξελέγη του 2006. Μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΕ 1999-2006 και Γενικός Γραμματέας της ΤΕΔΚΕ 2003-2006. Μέλος Επιτροπής θεσμών της ΚΕΔΚΕ 2003-2006. Μέλος του ΠΑΣΟΚ έως το 2011 σήμερα είναι ανένταχτος στον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Ο  Δημήτρης Κατσούλης δραστηριοποιείται επίσης στο κίνημα για την προστασία των καταναλωτών και πρόσφατα εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας.

Κώστας Λιανός
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας

Γεννήθηκε στη Στυλίδα Φθιώτιδας το έτος 1954, όπου και διαμένει μέχρι σήμερα.
Είναι έγγαμος με την Χριστίνα Μπίκου και από το γάμο τους έχουν αποκτήσει δύο τέκνα, το Γεώργιο ασκούμενο δικηγόρο και τον Πέτρο φοιτητή στη Νομική Αθηνών.
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου αθηνών το έτος 1978 και από το έτος 1980 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Λαμίας.
Διατηρεί Δικηγορικό Γραφείο στη Λαμία και στη Στυλίδα
Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως νομικός, επί συναπτά έτη σε διάφορους ΟΤΑ (Δήμο Στυλίδας, Δήμο Αγίου Κωνσταντίνου, Δήμο Εχιναίων κ.ά.)
Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Στυλίδας, το έτος 1982 και το έτος 1986. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του (1986-1990) διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Στυλίδας και ναπληρωτής Δημάρχου.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Στυλίδας, μετά τη μεταπολίτευση και κατά τη δεκαετία του 1970.

Διετέλεσε για αρκετά χρόνια πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Στυλίδας και της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας Στυλίδας «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας (ΕΠΣΦ).

ΣΕΡΑΦΕΙΜ, M. ΚΑΡΑΚΙΚΕΣ


Γεννήθηκε το 1954 στην Αγία Άννα ,πήγε γυμνάσιο στον Άγιο Γεώργιο και τελείωσε το Λύκειο στη Λιβαδειά.
 Σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, μια κόρη που είναι γιατρός και ένα γιο, φοιτητή του Μετσόβειου Πολυτεχνείου.
Από τα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιείται  ενεργά με τα πολιτικά δρώμενα, αρχικά μέσα από τις τάξεις του Ρήγα Φεραίου , της Ανανεωτικής Αριστεράς στη συνέχεια και της Δημοκρατικής Αριστεράς σήμερα.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου φοιτητών Οδοντιατρικής Αθηνών τις χρονιές 1977-1978.
Από το 1981 ασκεί το επάγγελμα του οδοντιάτρου – ορθοδοντικού στη Λιβαδειά όπου αναπτύσσει  παράλληλα έντονη επιστημονική, πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα.
Το διάστημα 1990 – 2002 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος επί δημαρχίας του αείμνηστου Χρήστου Παλαιολόγου και  Αντιδήμαρχος  με αρμοδιότητα την κοινωνική μέριμνα.
Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών.
Έχει διατελέσει επί δύο τριετίες μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας μέχρι το 2009.
Είναι Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Βοιωτίας από το 2005.
Δραστηριοποιείται   ενεργά στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, κατά της άναρχης ανάπτυξης των Αιολικών πάρκων και της Ρύπανσης του Ασωπού. 
Είναι εν ενεργεία  Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ,εκλεγμένος με το Αυτοδιοικητικό  κίνημα.

Αντώνης Ιωάννου

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας

Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών.
Αυτοδιοικητικός, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Άμφισσας για 16 χρόνια. Αντιδήμαρχος Άμφισσας στην τριετία 2007-2009. Μέλος αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, προπονητής ποδοσφαίρου και μπάσκετ, διαιτητής ποδοσφαίρου μπάσκετ και βόλεϊ, λόγω ειδικότητας.
Συνδικαλιστής, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φωκίδας για είκοσι χρόνια.
Μέλος οικολογικών οργανώσεων της περιοχής, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Φωκίδας και από τους βασικούς οργανωτές της ανακύκλωσης στην Φωκίδα.
Ενεργό μέλος για την κατασκευή στη Φωκίδα ΧΥΤΥ και εργοστασίου κομποστοποίησης.
Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Γραμματές της ΝΕ Φωκίδας

Μωϋσής Μπερμπερής

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ονομάζομαι Μωϋσής Μπερμπερής του Γεωργίου και γεννήθηκα στον Κλειτσό Ευρυτανίας το 1961.
Τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια τα έζησα ανάμεσα στην Αγία Τριάδα Ευρυτανίας και στο Καρπενήσι όπου ολοκλήρωσα και τις Γυμνασιακές μου σπουδές.
Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, από 25ετίας ζω και εργάζομαι στο Καρπενήσι ως Μηχανικός Ελεύθερος Επαγγελματίας.
Από τα φοιτητικά μου χρόνια και ως σήμερα μετείχα ενεργά και υπηρετούσα την υπόθεση της Αριστεράς.
Μέλος της απερχόμενης Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ τμήματος Ανατολικής Στερεάς. Παντρεμένος και πατέρας της Μαργαρίτας και του Δημήτρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...