Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία στον Αχινό Φθιώτιδας - 19χρονος Αλβανός ο δράστης

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος 57χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος καφενείου – παντοπωλείου που διαπράχθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στον Αχινό Φθιώτιδας


Για την συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία, από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, σε βάρος 19χρονου υπηκόου Αλβανίας, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ληστείας

Εξιχνιάσθηκε, στο πλαίσιο συστηματικής και μεθοδικής έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, η ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε την 25-08-2013, με θύμα έναν 57χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη καταστήματος καφενείου – παντοπωλείου, στην περιοχή του Αχινού Φθιώτιδας.

Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 19χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 25-08-2013, ο 57χρονος βρέθηκε από συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο ειδοποίησε την Αστυνομία, θανάσιμα τραυματισμένος εντός του καταστήματός του, φέροντας, όπως διαπιστώθηκε, πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στην θωρακική, τραχηλική και κοιλιακή χώρα (σχετικό το από 26-08-2013 Δελτίο Τύπου μας) .

Ο χώρος εξερευνήθηκε διεξοδικά από κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων, που συλλέχθηκαν προσεκτικά με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 19χρονου αλλοδαπού δράστη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 19χρονος διέπραξε την ανθρωποκτονία μεσημβρινές ώρες της 25-08-2013, χρησιμοποιώντας μαχαίρι το οποίο κατασχέθηκε κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 57χρονος και έφερε ίχνη αίματος.

Ως κίνητρο προσδιορίστηκε η ληστεία, χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί η αφαίρεση συγκεκριμένου χρηματικού ποσού, ενώ από το θύμα είχαν αφαιρεθεί και τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του .

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν ο 19χρονος είχε μείνει προσωρινά και εργαστεί στην ευρύτερη περιοχή του Αχινού, χωρίς να έχει απασχολήσει ποινικά τις Διωκτικές Αρχές.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του 19χρονου.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...