Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ξεκινούν και πάλι τα έργα στο Πέταλο του Μαλιακού

Λύση στον γόρδιο δεσμό των παγωμένων έργων στην ΕΟ Αθηνών-Λαμίας έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς εγκρίθηκε η υποκατάσταση του εργολάβου που είχε αναλάβει το τμήμα Ραχών-Στυλίδας στο πέταλο του Μαλιακού, όπου έχουν σημειωθεί δεκάδες πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα.

Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Πέμπτης, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σταύρου Καλογιάννη, ανατέθηκε στην κοινοπραξία των κατασκευαστικών εταιρειών Ακτωρ και ΤΕΡΝΑ η ολοκλήρωση των έργων του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ στην περιοχή της Στυλίδας.

Πρόκειται για τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που πα ρακάμπτει τη Στυλίδα, συνολικού μήκους περίπου 20χλμ, το οποίο παραμένει ημιτελές από την άνοιξη του 2011.

Επίσης, εγκρίθηκε η παράταση της συνολικής προθεσμίας κατασκευής του έργου, το οποίο πλέον θα παραδοθεί σε διάστημα 18 μηνών, δηλαδή στις αρχές του 2014.

Υπενθυμίζεται, ότι η εταιρεία ΑΤΤIΚΑΤ ΑΤΕ, αρχική ανάδοχος του έργου, έχει κηρυχθεί έκπτωτη από τη
σύμβαση, ενώ σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση η υποκατάστασή της «θα γίνει με τις τιμές και τους όρους της αρχικής σύμβασης».

Μετά την ολοκλήρωσή του, το τμήμα Ραχών-Στυλίδας θα παραδοθεί στην Κοινοπραξία «Κεντρική Οδός», η οποία θα αναλάβει τη συντήρηση και λειτουργία του, ιδρύοντας και έναν νέο σταθμό διοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...