Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Μαίνεται η φωτιά στην Αρκίτσα

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, επίσης, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση νότια των οικισμών Λιόσης και Αγίας Αικατερίνης, στο χωριό Αρκίτσα, κοντά στην Αταλάντη της Φθιώτιδας. Η φωτιά είχε αναπτύξει τρία μεγάλα μέτωπα και κατευθυνόταν σε κατοικημένες περιοχές.
Συναγερμός είχε σημάνει στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της κεντρικής Ελλάδας και μετακινούνταν στην περιοχή δεκάδες πυροσβεστικά.

Η φωτιά, σύμφωνα με το LamiaReport, πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις. Το πύρινο μέτωπο ξεπερνούσε το ένα χιλιόμετρο και ήταν ορατό από πολλές περιοχές της Ανατολικής Φθιώτιδας και της Εύβοιας, που βρίσκονται απέναντι.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής είχαν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη. Ένα αντιπυρικό μέτωπο στήθηκε από την πλευρά της Αταλάντης, για να μην απειληθεί το χωριό Γουλέμι και το άλλο είναι από την πλευρά της εθνικής οδού, ώστε η φωτιά να μην κατέβει προς τα κάτω, όπου υπάρχουν πολλά εξοχικά σπίτια, στην περιοχή «Μαμάκα».

1 σχόλιο:

  1. Όσο και αν ακούγεται εξωπραγματικό, παρευβρέθηκα στα...Δρώμενα της Αρκίτσας εντελώς τυχαία, το εξωπραγματικό λοιπόν είναι ότι όλοι έβλεπαν με μεγάλη ευλάβεια τους βουλγάρικους χορούς, μάλιστα, και ουδείς την φωτιά.
    Επιπλέον, κάναμε μεγάλο αγώνα να ειδοποιήσουμε τους διοργανωτές για να κάνουν ανακοίνωση για εθελοντές με υδροφόρα οχήματα να σπεύσουν στην περιοχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...