Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Χωρίς "Ράμπο" το ΣΔΟΕ στην Λαμία

Να παραγραφούν κινδυνεύουν σκανδαλώδης υποθέσεις φοροδιαφυγής λόγω έλλειψης προσωπικού στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. 


Σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία ο κρατικός προϋπολογισμός έχει ανάγκη όσο ποτέ από πρόσθετα φορολογικά έσοδα προερχόμενα από την πάταξη της φοροδιαφυγής καθώς και σε μια στιγμή κατά την οποία στη συγκεκριμένη υπηρεσία έχει συσσωρευτεί ένας τεράστιος όγκος εκκρεμοτήτων που αφορούν στον έλεγχο πολύ σημαντικών υποθέσεων φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών κρατά το σώμα αποδυναμωμένο.

Την βοήθεια των αρμόδιων εισαγγελέων ζητά σε επιστολή της η προϊσταμένη του Σώματος στην Λαμία αφού η Περιφερειακή Διεύθυνση έχει επιφορτιστεί και με την υπόθεση του παράνομου αγροτικού ΦΠΑ που αφορά εκατοντάδες αγρότες από την περιοχή. Σύμφωνα με την κ.Ιωάννα Γιαννοπούλου από την συγκεκριμένη έρευνα βεβαιώθηκαν ήδη 36 εκ ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι το ΣΔΟΕ δεν έχει επάρκεια σε προσωπικό η προϊσταμένη ξεκαθαρίζει πως τα στελέχη του σώματος θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να μην παραγραφούν σημαντικές υποθέσεις ενώ όσοι φοροδιαφεύγουν θα πρέπει να γνωρίζουν πως η υπηρεσία θα προχωρήσει ακόμη και στην δέσμευση λογαριασμών ή ακίνητης περιουσίας. Στο στόχαστρο έχουν μπει Επιχειρηματίες, Εισοδηματίες, δημόσιοι λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα ακόμη και αιρετοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...