Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Δυο αδέλφια από τον Αχινό έφτιαξαν εφαρμογή για iPhone και iPad της Ελληνικής Ιστορίας

Η εφαρμογή "Greece: History and Culture" είναι η πρώτη και, μέχρι στιγμής, μοναδική εφαρμογή για iPhone και iPad, που παρουσιάζει την Ελληνική ιστορία, προϊστορία και πολιτισμό.

Μέσα από τις σελίδες της Εφαρμογής, ο χρήστης, είτε είναι επισκέπτης της Ελλάδας είτε λάτρης της ιστορίας της, μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, ώστε να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για κάθε περίοδο του παρελθόντος της ή για να εντάξει μουσειακά εκθέματα και αρχαιολογικούς χώρους που τον ενδιαφέρουν, στο ιστορικό και πολιτισμικό τους πλαίσιο.

Σύμφωνα με το LamiaReport, την εφαρμογή εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν δύο αδέλφια από τον Αχινό της Ανατολικής Φθιώτιδας, οι Δημήτρης και Τάσος Βούλγαρης, αρχαιολόγος και προγραμματιστής αντίστοιχα.

Ο Αχινός είναι ένα χωριό με πλούσια ιστορία (Εχίνος) και εκεί μπορεί να συναντήσει κανείς σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, γεγονός που συνετέλεσε στην απόφαση του Δημήτρη, να σπουδάσει αρχαιολογία. Τα ιστορικά ερεθίσματα υπήρχαν στο μυαλό των δυο δημιουργών της εφαρμογής από την παιδική τους ηλικία.

Η εφαρμογή έχει κυκλοφορήσει στο App Store της Apple εδώ και 2 εβδομάδες και από τις πρώτες μέρες δέχτηκε θερμές κριτικές, τόσο για την ποιότητα και πληρότητα του περιεχομένου της, όσο και για τον τρόπο παρουσίασής. Είναι αξιοσημείωτο ότι γνωστοί Έλληνες του εξωτερικού, όπως η Rita Wilson, η Maria Menounos, ο Νίκος Αλιάγας και η Nia Vardalos, έχουν αγκαλιάσει και στηρίξει την προσπάθεια των δύο παιδιών με ενθουσιώδη σχόλια σε γνωστά sites κοινωνικής δικτύωσης.

Στόχος των δημιουργών είναι να εξελίξουν ακόμη περισσότερο την εφαρμογή, προσφέροντες ακόμη περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερες λειτουργίες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...