Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Δομοκός: Πέθανε ο ποιητής Θανάσης Βενέτης

Απεβίωσε ο ποιητής Θανάσης Βενέτης σε ηλικία 78 ετών και η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στο Α' Νεκροταφείο.


Μετά από πολύμηνη νοσηλεία, πέθανε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου ο ποιητής Θανάσης Βενέτης, σε ηλικία 78 ετών.

Ο Θανάσης Βενέτης είχε γεννηθεί το 1936 στο Δομοκό της Φθιώτιδας αλλά μεγάλωσε και σπούδασε στη Λαμία. Ήταν φοιτητής και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής και του Παντείου Πανεπιστημίου και ασχολήθηκε με την ποίηση και την λογοτεχνική κριτική. Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.


Τα ποιήματα του είχαν δημοσιευτεί στα περιοδικά «Η Λέξη», «Νέα Εστία», «Γράμματα και Τέχνες», «Ελίτροχος», «Εμβόλιμο», «Νέα Πορεία», «Πόρφυρας» και άλλα. Πολλά από τα ποιήματα του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά.

Το 1984, ο Θανάσης Βενέτης είχε τιμηθεί με το πρώτο βραβείο της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών για την ποιητική συλλογή «Αραχναία Νήματα». Επίσης, κυκλοφορούν οι ποιητικές συλλογές του: «Στην ενέδρα του θαύματος», «Τα προσφιλή» και «Αναψηλάφηση μέλλοντος» (εκδόσεις Καστανιώτη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...