Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ο Τ. Κουίκ για την εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων στο Νομό Φθιώτιδας


Νέα Διόδια - χαράτσια στον άξονα Αθήνα - Βόλου, στο ύψος όλου του νομού Φθιώτιδας, ετοιμάζει το Υπουργείου Μεταφορών, που εν μέσω κρίσης σκέπτεται να προχωρήσει εκεί...
στην εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων, επιβαρύνοντας έτι περισσότερο τους και τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.


Το θέμα αποκαλύπτει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Φθιώτιδα, μετά από σχετική καταγγελία που του του διαβιβάστηκε από την Πολιτευτή του Κινήματος Βασιλική Δημητράντζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Νομό Φθιώτιδος θα τοποθετηθούν διόδια σε πολλούς πλευρικούς, αλλά και κύριους δρόμους, όπως στην είσοδο της Λαμίας Αγ. Παρασκευή, Αταλάντη, Μώλο, Στυλίδα, Καμένα Βούρλα κλπ «υποτίθεται» ως αντίτιμο για την κατασκευή του Ε65, της Ιόνιας Οδού και άλλων αυτοκινητόδρομων και τη συντήρηση αυτών από ιδιωτικές εταιρείες.

Πρακτικά η τοποθέτηση των διοδίων που προανέφερα σημαίνει ότι: ανά 10 χιλιόμετρα, χονδρικά, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Φθιώτιδας θα πληρώνουν διόδια, των οποίων το αντίτιμο - αν κρίνουμε από τα υπάρχοντα - θα κυμαίνεται από 1.5 ως 2.5 ευρώ, καθιστώντας τις μετακινήσεις τους κυριολεκτικά αδύνατες!

Οι εργαζόμενοι που καθημερινά μετακινούνται από και προς την εργασία τους, θα χρειάζονται επιπλέον τουλάχιστον 5 ευρώ την ημέρα λόγω των διοδίων, τη στιγμή που ο μισθός τους δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα απαιτούμενα πανάκριβα καύσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...