Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργία πείνας ξεκινούν οι απολυμένοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας

«Θα πεθάνουμε από την πείνα μπροστά στην Τράπεζα», δηλώνουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας  οι οποίοι την Παρασκευή το πρωί στις 7.45 ξεκινούν απεργία πείνας δειαρκείας μπροστά στην είσοδο της Τράπεζας στη οδό Διάκου  ζητώντας   την άμεση καταβολή των οφειλομένων αποζημιώσεων.
Οι  εργαζόμενοι έχουν απολυθεί από το Μάρτιο  όταν η Συνεταιριστική Τράπεζα  Λαμίας  με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας μπήκε σε  διαδικασία εκκαθάρισης, χωρίς να τους έχει καταβληθεί κάποια αποζημίωση και  αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.
Παράλληλα το σωματειο εργαζομενων στη Συνεταιριστική Τράπεζα  με απόφαση της γενικης συνέλευσης των μελών του  έστειλε εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση και προχωρά σε απεργία την Παρασκευή  21/9 και Δευτέρα 24/9  με αιτήματα την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων απολύσεων τωναπολυθέντων,
την ανάκληση της παράνομης απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος να θέσει σε εκκαθάριση την Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας. Σε εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους απολυμένους συναδέλφους τους  ζητούν από το Υπουργείο Οικονομλιας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την απορρόφηση των απολυμένων σε άλλες τράπεζες όπως έχει γίνει στο παρελθόν για παρόμοιες περιπτώσεις.
Ας σημειωθεί, ότι σχετική τροπολογία που υπερψηφίστηκε  στη βουλή με ονομαστική ψηφοφορία  στις αρχές Απριλίου για απορρόφηση στην Εθνική Τράπεζα των εργαζομένων στις υπό εκκαθάριση συνεταιριστικές τράπεζες, αποσύρθηκε τελευταία στιγμή με πίεση της Ενωσης Τραπεζών  και «άνωθεν» παράμβαση της κ. Διαμαντοπούλου,  κατ΄εντολήν του τότε πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου. Την ίδια στιγμή ανακοινωθηκαν οι πρώτες 22 απολύσεις εργαζομένων στη Συνεταιριστική Τράπεζα!
ΠΗΓΗ    http://www.altpressfthiotida.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...