Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Δήμος Λαμιέων "σηκώνει τα χέρια ψηλά" για τη μεταφορά των μαθητών

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το γεγονός ότι, ενώ βρισκόμαστε σε συνεχείς συνεννοήσεις από την Παρασκευή το μεσημέρι και μέχρι σήμερα, προκειμένου να επιλυθούν τα όποια... προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών και ενώ υπάρχει προγραμματισμένη σύσκεψη για τις 5.00 το απόγευμα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταϊκος, σπεύδει, πριν τη νέα συνάντησή μας, να εκδώσει δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρει ανακρίβειες και υποθέσεις και να προβαίνει σε σχετικές δηλώσεις στα ΜΜΕ, σαν να μην επιθυμεί λύση στο πρόβλημα.
Ο Δήμος της Λαμίας, από την αρχή και μέχρι τώρα, ακολουθεί την μοναδική σύννομη διαδικασία σε ότι αφορά την μετακίνηση των μαθητών. Ούτε αυτιά επιχειρήσαμε να χαϊδέψουμε, ούτε ενέργειες που θα δημιουργούσαν χιονοστιβάδα προβλημάτων. Και όποτε κληθήκαμε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανταποκριθήκαμε και συμμετείχαμε στις σχετικές συζητήσεις τόσο με τους εκπροσώπους μας (Δήμαρχο, Αρμόδιο Αντιδήμαρχο), όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αρνήθηκε να προχωρήσει σε όσα επανειλημμένα της προτείναμε με έγγραφά μας, ειδικά για την μεταφορά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου και του ΕΠΑΛ.

Ευτυχώς που τώρα αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις της και ακολουθεί τον μοναδικό σύννομο τρόπο που και η ίδια πλέον αναγνωρίζει, ιδιαίτερα για το Μουσικό Σχολείο.

Να θυμίσουμε ότι δεν ήταν ο Δήμος Λαμίας, που νύχτα αποφάσισε την ενεργοποίηση του νέου συστήματος.

Από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα ο Δήμος της Λαμίας είναι σε ανοιχτή γραμμή με μαθητές, γονείς, διευθυντές σχολείων και προέδρους δημοτικών διαμερισμάτων για να κωδικοποιήσει τα προβλήματα που υπήρξαν και υπάρχουν, μέχρι να εφαρμοστεί αυτό το στάδιο της μεταφοράς των μαθητών.

Από την αρχή μέχρι τώρα μιλάμε για μία πρώτα απ όλα σύννομη και άμεση μεταφορά των μαθητών. Λυπούμαστε που η νομοθεσία δεν μας δίνει την διακριτική ευχέρεια να επιλέξουμε εμείς τους τρόπους αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε, σύμφωνε με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπουργείων.

Δυστυχώς η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μας στερεί την δυνατότητα όλα αυτά που προτείνουμε να τα αποφασίσουμε και να τα υλοποιήσουμε με αποφάσεις των οργάνων μας και είμαστε αναγκασμένοι να τα προτείνουμε στην Περιφέρεια. Αν είχαμε την θεσμική δυνατότητα θα τα είχαμε ήδη λύσει.

Σημειώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το μεταφορικό έργο για την μεταφορά των μαθητών είναι ένα δυναμικό έργο, που υπόκειται σε τροποποιήσεις και μεταβολές, ανάλογα με τις κινήσεις των μαθητών. Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα.

Είμαστε και θα παραμείνουμε παρόντες να αντιμετωπίσουμε ακόμα και μεμονωμένα προβλήματα που τυχόν να παρουσιαστούν και τις επόμενες μέρες και σε όλη την σχολική χρονιά και να προτείνουμε σύννομες λύσεις.

Καλούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, να ανταποκρίνεται πλέον άμεσα σε όσα έχει υποχρέωση κατά νόμο να πράττει.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να αφήσουν στην άκρη κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις χωρίς περιεχόμενο, γιατί οφείλουν να γνωρίζουν ότι όλοι μας κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, μιας και το έργο μας είναι η άμεση ασφαλής και σύννομη μεταφορά του μαθητή από το σπίτι του στο σχολείο.

Εμείς αυτό πράττουμε και αυτό θα συνεχίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...