Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Σταυρογιάννης: "Ξέχασαν τι έλεγαν προεκλογικά"

Με τις διαγραφές δεν λύνεις τα προβλήματα δηλώνει ο βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης ο οποίος διεγράφη χθες αιφνιδιαστικά μετά τη δήλωσή του ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα. Επιτίθεται στον Πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για «οβιδιακές μεταμορφώσεις» και καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική πριν πυροδοτηθεί έκρηξη στην ελληνική κοινωνία.

«Με τις διαγραφές δεν λύνεις τα προβλήματα αξιοπιστίας και συνέπειας και κυρίως δεν αντιμετωπίζεις το σύνθετο και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και τα τρομακτικά αδιέξοδα που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Σταυρογιάννης σε δηλώσεις του στο lamiareport.gr και συνεχίζει:

«Αυτά προσδιόρισα και επεσήμανα στη συνέντευξή μου, υπενθυμίζοντας όσα υποστηρίζαμε από την εποχή του πρώτου μνημονίου. Ότι τα μέτρα αυτά είναι άδικα, σκληρά και συγχρόνως αναποτελεσματικά και αποτυχημένα. Κάποιοι μέσα σε λίγους μήνες, το ξέχασαν και διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους των δανειστών μας περικοπές και μέτρα που ξέρουν πως θα χειροτερέψουν την κατάσταση και ότι δεν θα έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Δεσμευτήκαμε για επαναδιαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, αποδεχόμενοι τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος, αλλά με άλλο μείγμα πολιτικής. Και είχαμε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα (Ζάππειο 1,2). Όλα αυτά τα ξέχασαν και αποφάσισαν τη συνέχιση της ίδιας κοινωνικά άδικης και οικονομικά αποτυχημένης πολιτικής.

Με διέγραψαν γιατί δεν μπορώ να τους ακολουθήσω στις οβιδιακές μεταμορφώσεις τους. Ας είναι, όλοι κρινόμαστε και οι πολίτες απαιτούν συνέπεια λόγων και έργων από όλους μας, και όχι ψεύτικες υποσχέσεις προεκλογικά και άλλη πολιτική μετεκλογικά. Ειλικρινά εύχομαι να κάνω λάθος πολιτική εκτίμηση, αλλά η κοινωνία βράζει.

Η αίσθηση της κοινωνικής αδικίας σε βάρος των ασθενέστερων, που επιτείνεται από τις αποκαλύψεις για τις ποικιλώνυμες λίστες και τη συνέχιση της προστασίας όλου του 'συστήματος παρακμής', που ευθύνεται γιατί φτάσαμε ως εδώ, θα πυροδοτήσει την κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα και την κοινωνία.

Αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν και να το προλάβουν, αλλάζοντας πολιτική, δίνοντας ελπίδα και προοπτική, λέγοντας όλη την αλήθεια στους πολίτες, επιμερίζοντας δίκαια τα βάρη αφού πρώτα πληρώσουν οι κλέφτες και οι επίορκοι».

Κεδίκογλου: Οποιος δεν θέλει φεύγει

«Η ΝΔ έθεσε ξεκάθαρα πως είναι έκτακτες συνθήκες, είναι μια αδήριτη εθνική ανάγκη και πρέπει να συστρατευτούμε. Όποιος δεν θέλει φεύγει», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφορικά με τη διαγραφή του Νίκου Σταυρογιάννη.

Ο κ. Κεδίκογλου σχολιάζοντας σήμερα τη στάση του βουλευτή Φθιώτιδας, είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του: «θέλησε να επιμείνει στην άποψη ότι είναι ο μόνος με συνείδηση και οι υπόλοιποι είμαστε χωρίς συνείδηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...