Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Η "δεσποινίς" έκανε βόλτες και αναστάτωσε την παραλία στο Αχλάδι

Κάνει βόλτες στο λιμανάκι στο Αχλάδι Στυλίδας και έχει κλέψει τις καρδιές όλων !

Οι πρώτοι που ξαφνιάστηκαν ευχάριστα χθες νωρίς το πρωί από την παρουσία μιας μεσογειακής φώκιας Monachus monachus στο αλιευτικό καταφύγιο Αχλαδιού, ήταν οι ντόπιοι αλιείς. Αμέσως ειδοποίησαν το λιμεναρχείο Στυλίδας καθώς και το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Όπως είπε στο LamiaReport, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αλιείας κ. Τσάμη Ευάγγελο, οι πρώτες παρατηρήσεις και εκτιμήσεις δείχνουν ότι η φώκια δεν είναι τραυματισμένη, σε εμφανή τουλάχιστον σημείο, είναι σχετικά νεαρής ηλικίας και μικρού μεγέθους, ενώ δείχνει να είναι σχετικά ήρεμη και εξοικειωμένη με την ανθρώπινη παρουσία (προσεγγίστηκε με βάρκα σε λιγότερο από ένα μέτρο απόσταση και δεν αντέδρασε με φόβο....).

Η φώκια για όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο Αχλαδίου θα τελεί υπό συνεχή παρακολούθηση από το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, από το Λιμεναρχείο Στυλίδας καθώς και από ευαισθητοποιημένους αλιείς και κατοίκους της περιοχής του Αχλαδίου.

Επίσης το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας έχει ήδη έρθει σε επαφή και έχει ενημερώσει την Εταιρία για την Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας (MOM) για το γεγονός, έτσι ώστε αυτή να αναλάβει δράση , αν κριθεί αναγκαίο.

LamiaReport.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...