Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Και ξαφνικά ο αμερικανός πρέσβης πήγε στη Λαμία να μιλήσει για ιαματικά λουτρά και να φάει στην Πλατεία Λαού


Συνοδεύομενος από τη συζυγό του και πλήθος σωματοφυλάκων ο Αμερικανός πρέσβης έκανε σειρά συναντήσεων στη Λαμία το Σαββατοκύριακο ενώ δεν παρέλειψε να δοκιμάσει τοπικές γεύσεις σε φημισμένη ταβέρνα στην Πλατεία Λαού.


Στο αναλυτικό του ρεπορτάζ το lamiareport γράφει πως ο Ντάνιελ Σμιθ ήθελε να διερευνήσει τις δυνατότητες επενδύσεων στην περιοχή. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη Αμερικανού πρέσβη στη Λαμία, μετά τον Νίκολας Μπερνς το 1997.


Ο πρέσβης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Νικόλαο αλλά και την μητέρα του και στη συνέχεια μετέβη στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς όπου επί μία ώρα συζήτησε τις προοπτικές συνεργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν πήγε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος απουσίαζε (βρισκόταν στη Χίο) και έτσι τον υποδέχτηκε στο Δημαρχείο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Φώσκολος, μαζί με τους αντιδημάρχους. Στην ατζέντα οι ιαματικές πηγές, το ιστορικό τρίγωνο Θερμοπύλες - Αλαμάνα - Γοργοπόταμος, οι Αμφικτιονίες και άλλες προτάσεις και ιδέες για επενδύσεις και ανάπτυξη γύρω από τον τουρισμό.


Πριν αποχωρήσει επισκέφθηκε το μουσείο στο Κάστρο της Λαμίας και έκανε μια στάση στην Πλατεία Λαού, όπου στο εστιατόριο - ταβέρνα "Φυτιλής", γεύτηκε την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...