Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Συνάντηση Χαϊνά - Μπακογιάννη στο Καρπενήσι

Με τον Δήμαρχο Καρπενησίου κο Μπακογιάννη (και υποψήφιο περιφερειάρχη), συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Χαϊνάς στο Δημαρχείο Καρπενησίου . Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος Καρπενησίου παρουσίασε τα προβλήματα της πόλης και γενικότερα της Ευρυτανίας και τις προσπάθειες που έκανε η δημοτική αρχή τα προηγούμενα τρία περίπου χρόνια για την επίλυσή τους. 


Στην συνέχεια ο Κώστας Χαϊνάς, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη κο Καραμπά με τον οποίο έγινε μια πολύ δημιουργική και εποικοδομητική συζήτηση, για τα ελλείμματα αλλά και τις δυνατότητες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Ο κος Καραμπάς παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό της αντιπεριφέρειας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρυτανία.



Συνάντηση με το Δήμαρχο Θηβαίων
Ο Κώστας Χαϊνάς στις συναντήσεις αυτές με τους εκπροσώπους του Καρπενησίου και της Ευρυτανίας, παρουσίασε συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις που δίνουν μια άλλη δυναμική για μια βιώσιμη ανάπτυξη και προοπτική της περιοχής, με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ευρυτανίας, για την αναζωογόνηση της περιοχής και την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της απασχόλησης. Προτάσεις που συνδέονται με την αξιοποίηση και ανάδειξη των πλούσιων φυσικών πόρων της Ευρυτανίας, των ορεινών όγκων της, των αγροτικών της προϊόντων, με την οργάνωση συμβουλευτικών κέντρων στήριξης της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα της νεανικής επιχειρηματικότητας, στην τυποποίηση και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, των υπηρεσιών και ιδιαίτερα του ποιοτικού και εναλλακτικού ορεινού τουρισμού, ο οποίος έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης σε όλη την διάρκεια του έτους. Μία από τις αναπτυξιακές προτάσεις που κατέθεσε ο Κώστας Χαϊνάς για προβληματισμό και ως παράδειγμα για το πώς μπορούμε να αντιστρέψουμε την εικόνα της εγκατάλειψης της Ευρυτανίας, ήταν η ιδέα να ξαναδώσουμε ζωή σε πολλά εγκαταλειμμένα χωριά της Ευρυτανίας, στα οποία μπορούν να ανακαινισθούν παλιά σπίτια σε συνεννόηση ασφαλώς με τους ιδιοκτήτες τους, ώστε να μπορέσουν να φιλοξενούν επισκέπτες για μικρά και μεγάλα χρονικά διαστήματα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Ο Κώστας Χαϊνάς τόνισε στις συναντήσεις αυτές ότι σε κάθε περίπτωση και από οποιαδήποτε θέση μας δώσει η εκλογή των πολιτών, θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες να συνεννοηθούν την επομένη των εκλογών για την επίλυση των προβλημάτων της περιφέρειας, γιατί αυτά είναι οι πραγματικοί μας αντίπαλοι.

Και στη Θήβα


Με τον Δήμαρχο Θηβαίων κο Νικολάου, συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Χαϊνάς, την Τετάρτη 19 Μαρτίου στο Δημαρχείο Θηβών. Ο Δήμαρχος Θηβών έκανε έναν σύντομο απολογισμό της δράσης της δημοτικής αρχής και παρουσίασε τα κύρια προβλήματα του Δήμου, που συνδέονται με την ολοκληρωμένη διαχείριση των νερών, των απορριμμάτων, την αντιμετώπιση της ρύπανσης της γης και των νερών και άλλα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων.

Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο κο Στρατέλο και εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών. Η συζήτηση και ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν πολύ δημιουργικός και ανταλλάχθηκαν σκέψεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Θήβας και γενικότερα η επιχειρηματικότητα, με τα κλειστά καταστήματα στη πόλη των Θηβών και με την αδυναμία πληρωμών ακόμη και των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ από πολλούς εμπόρους της περιοχής.

Τέλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο κο Δημητρίου και εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Θηβών, οι οποίοι του παρουσίασαν την δραματική εικόνα με τις κλεισμένες επιχειρήσεις, αλλά και με αυτές που κινδυνεύουν με λουκέτο και τον κίνδυνο κατάρρευσης της παραγωγικής δομής της μεταποίησης της περιοχής. Επίσης επισημάνθηκαν τα προβλήματα της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας που μεγαλουργεί στην ευρύτερη περιοχή και εξαιτίας της υποστελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ο Κώστας Χαϊνάς από την πλευρά του, ανέλυσε το ρόλο και τις δυνατότητες που έχει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και σημείωσε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως ο κάμπος των Θηβών, η μεγάλη παρουσία της μεταποίησης, στην άτυπη και χωρίς υποδομές όμως βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων-Σχηματαρίου-Θηβών και με τα μεγάλα προβλήματα ρύπανσης της γης και των νερών, όπως ο Ασωπός, οι πλούσιοι φυσικοί υδάτινοι πόροι της Υλίκης και της Παραλίμνης, και ιδιαίτερα η μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά της πόλης των Θηβών και οι ανεκτίμητοι αρχαιολογικοί πόροι που σε μεγάλο βαθμό παραμένουν αναξιοποίητοι. Ανέλυσε, πως συγκεκριμένα μπορούμε με την υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος ανόρθωσης και εξυγίανσης της άτυπης βιομηχανικής περιοχής, μπορούμε να χωροθετήσουμε ένα μεγάλο επιχειρηματικό πάρκο, με την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και με την κατασκευή μιας κεντρικής μονάδας επεξεργασίας και με ένα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης, θα μπορεί να υποδεχθεί τα λύματα όλων των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής. Το σχέδιο αυτό μπορεί να υλοποιηθεί χρηματοδοτούμενο από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, με πολλαπλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ρύπανσης των νερών και της γης, την αναγέννηση της αγροτικής παραγωγής και την δημιουργία νέων μεταποιητικών μονάδων. Για το θέμα της διαχείρισης των νερών απαιτείται η υλοποίηση ενός προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης που θα αντιμετωπίζει ορθολογικά την έλλειψη νερού σε ορισμένες περιοχές και τις απώλειες που έχουμε σε περιόδους υπερχείλισης της Υλίκης. Τέλος για την ύδρευση ορισμένων περιοχών του Σχηματαρίου-Οινοφύτων-Θηβών με ποιοτικό και υγιεινό νερό χωρίς εξασθενές χρώμιο, απαιτείται η δημιουργία κεντρικού διυλιστηρίου.


Από τη συνάντηση με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Θηβών

Συνάντηση με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών

Από τη συνάντηση Χαϊνά - Καραμπά - Καρπενήσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...