Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Νίκος Νικολόπουλος: Περιοδεία στην Φθιώτιδα

Στη Φθιώτιδα βρίσκεται από χθες ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, συνεχίζοντας τη μεγάλη πολιτική εξόρμηση εγκαθιστώντας αντιπροσώπους και πυρήνες σ’ όλη την ελληνική επικράτεια.

Στο πρόγραμμα έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαο, με τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Κοτρωνιά και με αρκετούς εκπροσώπους φορέων του νομού.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ

Στη Λαμία, χθες το απόγευμα, ο Νίκος Νικολόπουλος μαζί με τους συνεργάτες του, συναντήθηκε με νέες και νέους που σπουδάζουν στις σχολές του Ανώτερου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΤΕΙ), όπου μετά από μία πολύωρη και γόνιμη συζήτηση προχώρησαν στην συγκρότηση της πρώτης ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ και στους οποίους τόνισε:

“ΑΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ…”

«Ο καθένας μας αυτή την εποχή, αναμετράται μόνος του, με τις ιδέες, τις πεποιθήσεις, την υπόληψη και την συνείδηση του,και φυσικά με τον ελληνικό λαό. Ας το έχουμε υπόψη μας για την συνέχεια όταν σύντομα θα έρθει Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ του καθενός μας…»

Το βράδυ ο Πυρήνας των Χριστιανοδημοκρατών εργαζομένων Φθιώτιδας που λειτουργεί κοντά δύο μήνες, διοργάνωσε μία ζεστή και πετυχημένη συνεστίαση, στην οποία συναντήθηκαν παλιοί και νέοι φίλοι του κινήματος, καθώς και στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος από το πατριωτικό χώρο της λαϊκής δεξιάς και της κοινωνικής κεντροδεξιάς.

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΥΤΤΑΡΩΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΘΕΙ

Ο μαχητικός Βουλευτής, που υπήρξε για χρόνια Γραμματέας Συνδικαλισμού και Τομεάρχης Εργασίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, “σοκάρισε” με την ειλικρίνεια και την αυτοκριτική του διάθεση, όταν μίλησε για ένα κίνημα κατακερματισμένο, γερασμένο, άμεσα εξαρτημένο από τα πολιτικά κόμματα και αρνούμενο να αποχρωματιστεί και να χειραγωγηθεί πολιτικά προς όφελος των εργαζομένων.

Ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος κατά το χαιρετισμό του μεταξύ άλλων είπε: «Το συνδικαλιστικό κίνημα μπροστά στο μνημονιακό “τσουνάμι” απεδείχθη ότι ήταν ανοχύρωτο και απογυμνωμένο ενώ δεν είναι απίθανη η επαπειλούμενη ουσιαστική παρέμβαση του να φέρει ακόμα και τη διάλυσή του.

Με την απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης να εφαρμόσει “κατεδαφιστικές” αλλαγές στο πλαίσιο του συνδικαλιστικού νόμου και στο πλαίσιο κήρυξης των απεργιών, ανοίγοντας τον δρόμο στα εργοδοτικά lock out, ο «συνδικαλισμός της καταγγελίας» και οι «άκαπνοι» χαρτογιακάδες συνδικαλιστές των γραφείων, εμφανίζονται εντελώς απροετοίμαστοι για την μάχη των μαχών που θα δοθεί για την επιβίωση του συνδικαλισμού».

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Αναμφίβολα, οι μέχρι σήμερα κατακόρυφες μειώσεις μισθών των εργαζομένων και η κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έδωσαν ένα θανάσιμο πλήγμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, αναδεικνύοντας περίτρανα την αδυναμία του εργατικού κινήματος και της ηγεσίας του να ανατρέψει τις σε βάρος των εργαζομένων αλλαγές.

Εμείς οι Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουμε, ότι χρειάζεται κοινή συνδικαλιστική δράση και εργασιακή συστράτευση. Πρέπει να μπει ένα τέλος στα σωματεία διατήρησης και αναπαραγωγής συνδικαλιστικών, τέλος στη λογική των συσχετισμών, τέλος στα σωματεία σφαγίδες και τέλος στις εκλογές που μπορούν να ψηφίζουν ακόμα και φαντάσματα για να εξασφαλισθούν σύνεδροι ή αντιπρόσωποι…

Χρειάζεται όμως να προχωρήσουμε γοργά σήμερα σε “ανακυττάρωση”, ανανέωση και εκδημοκρατισμό.

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ανάγκη έκφρασης αλληλεγγύης και συλλογικότητας.

Πρέπει να δυναμώσουμε τους αγώνες μας όλοι όσοι κινούμεθα στις τάξεις της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ.

Πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε μέσα στους εργασιακούς χώρους και στις γειτονιές «τώρα χρειάζονται περισσότεροι αγώνες και πολιτικοποίηση του αγώνα». Πρέπει να πείσουμε τους εργαζομένους ότι μπορούμε όλοι μαζί να ανατρέψουμε την προωθούμενη πολιτική της Τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού.

Χρειάζεται ένας πόλεμος απέναντι στις δυνάμεις και τις εξελίξεις που συνδέονται με την μνημονιακή πολιτική, πρέπει να πάψει το Υπουργείο Εργασίας να είναι Υπουργείο της Εργοδοσίας.
 
ΜΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, STAIGER’S, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Οι συναντήσεις της δεύτερης μέρας του Νίκου Νικολόπουλου στο νομό ξεκίνησαν με επισκέψεις σε χώρους δουλειάς και εν συνεχεία με μία ομάδα απολυμένων stagIers, μια ομάδα ανέργων και μία ομάδα συνταξιούχων.

Ο Νίκος. Νικολόπουλος σ’ αυτές τις συναντήσεις του τόνισε, πως δεν αντέχει άλλο ο λαός να ακούει τους Βουλευτές του να του μιλούν για το «αναγκαίο κακό» του αργού θανάτου.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ…


“Αλήθεια αναρωτιέμαι, από την αρχή αυτής της μεγάλης περιπέτειας του ελληνισμού, πόσο κακό μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα στον βωμό της «αναγκαιότητας».

Ακόμα αναρωτιέμαι, πόσες πληγές μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός και η δημοκρατία, μέχρι να… παραδώσει το πνεύμα;

Τέτοια ερωτηματικά όμως φαίνεται πως δεν απασχολούν τους κυβερνητικούς”.

ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ ΟΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

Με την διαφορά όμως, πως πριν μερικούς μήνες, στηλιτεύαμε εμείς όλοι, με πρώτον και καλύτερο τον Αντώνη Σαμαρά, τη μνημονιακή πολιτική του Παπανδρέου, του ΠΑΣΟΚ, των δανειστών και λίγους μόνο μήνες μετά, οι ίδιοι την αποδέχονται ή έστω οι περισσότεροι αξιωματούχοι-και ψελλίζουν μάλλον για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, ότι είναι «αναγκαίο κακό» το μνημόνιο και οι «κολοτούμπες» τους.

“ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ” ΜΝΗΜΟΝΙΟΦΡΟΣΥΝΗΣ

Φαίνεται καθαρά πια, ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι να δίνουν διαρκή πιστοποιητικά μνημονιοφροσύνης στους δανειστές, προκειμένου κάθε φορά να εξασφαλίσουν την επόμενη δόση, η οποία όμως κάθε φορά τελειώνει και μία νέα δόση εμφανίζεται προκειμένου να επιβληθούν και νέα αβάσταχτα μέτρα εναντίον του λαού που δυστυχώς δεν τα ψηφίζει η Τρόικα αλλά οι εντολοδόχοι του λαού που θα ‘πρεπε για τούτο ακριβώς να υπακούουν μόνον στους εντολείς ψηφοφόρους τους, καθώς επίσης και να τηρούν τον όρκο που έδωσαν «πίστη στην πατρίδα».

Η ΒΟΥΛΗ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ “ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ”

Η Βουλή δυστυχώς τείνει να μετατραπεί πλέον από το κυρίαρχο όργανο έκφρασης του λαού και των εκπροσώπων του, σε…. μνημονιακό “πλυντήριο”, εγκρίνοντας τις θανατηφόρες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν!

Και θλίβομαι πραγματικά, γιατί όπως προείπα, μέχρι πριν μερικούς μήνες η παράταξη της ΝΔ καταδίκαζε απερίφραστα τέτοιου είδους πρακτικές που και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ακολουθούσαν στο παρελθόν, ενώ σήμερα οι συνάδελφοι της ΝΔ αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τις ίδιες, όπως άλλωστε φαίνεται ότι αποδέχθηκαν και τη συνολική μεταστροφή της ηγεσίας του κόμματος και της κυβέρνησής τους απέναντι στο μνημόνιο και τους όρους των δυναστών δανειστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...