Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Λαμία: 30 στρέμματα έκαψε χθες βράδυ η φωτιά στο Φραντζόμυλο

Να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όσοι καίνε καλαμιές ή ξερόκλαδα..., λέει στο LamiaReport o Υποδιοικητής της Π.Υ. Λαμίας Αντιπύραρχος Γιώργος Σηφάκης και υπενθυμίζει ότι από 1η Μαΐου, που ξεκινά η αντιπυρική περίοδος πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να βγάζουν την απαραίτητη άδεια από την Π.Υ. έτσι ώστε να αποφεύγονται οι δυσάρεστες εκπλήξεις για όλους !!!

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες βράδυ λίγα λεπτά πριν τις 9:00 στην περιοχή Φραντζόμυλος, ανάμεσα στο Σπερχειό και την σιδηροδρομική γραμμή και ήταν ορατή σχεδόν από πολλές περιοχές της Λαμίας.

Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 16 άνδρες. Η κατάσβεση ήταν δύσκολη γιατί η περιοχή ήταν βαλτώδης. Κάηκαν 30 στρέμματα με καλαμιές.

Μέχρι τέλος Απριλίου επιτρέπεται η καύση χωρίς άδεια, αλλά οι αγρότες και όλοι όσοι καίνε καλαμιές ή άλλα ξερόκλαδα θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και φυσικά να μην είναι κοντά σε δασική περιοχή. Από 1η Μαΐου που αρχίζει η αντιπυρική περίοδος πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να βγάζουν την απαραίτητη άδεια από την Π.Υ., η οποία δεν κοστίζει κάτι, διότι διαφορετικά αντιμετωπίζουν κυρώσεις και πρόστιμα., τόνισε στο LamiaReport ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Λαμίας Αντιπύραρχος Γιώργος Σηφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...