Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

«Οι Αινιάνες»: Παρουσίαση του βιβλίου του Υπαταίου Κων. Κοτσίλη

Ο Εκπολιτιστικός - Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «Οι Αινιάνες», διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Υπαταίου Κων. Κοτσίλη με τίτλο «ΠΟΛΕΜΟΙ ΑΙΤΩΛΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ –ΡΩΜΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ (220 – 167 π.Χ.) των εκδόσεων «Μυρμιδόνες», την Κυριακή 07 Απριλίου 2013, ώρα 11:00 π.μ. στο Νομισματικό Μουσείο Αθήνας 
 
 Πρόκειται για ένα πολύτιμο από πλευράς στοιχείων και πηγών ιστορικό βιβλίο στις σελίδες του οποίου σκιαγραφείται μια, όχι ιδιαίτερα γνωστή πτυχή, της ιστορίας στον ελλαδικό χώρο, ο αδυσώπητος ανταγωνισμός της Μακεδονίας και της Αιτωλικής Συμπολιτείας, με δραματικά γεγονότα και πολεμικές συγκρούσεις που οδήγησαν στην κυριαρχία των Ρωμαίων όπως η πολιορκία του Εχίνου και των Φθιωτίδων Θηβών, η μάχη της Πύδνας, η σφαγή των 80 προκρίτων της Υπάτης.

Κεντρικοί ομιλητές της παρουσίασης του βιβλίου  θα είναι ο Καθηγητής Ιστορίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών κ. Κων/νος Μπουραζέλης και ο Αρχαιολόγος – Νομισματολόγος της Νομισματικής Συλλογής ΚΙΚΠΕ κ. Γιάννης Στόγιας. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός κ. Τζίνα Δημητροπούλου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου Δρ. Γεώργιος Κακαβάς.

Ο  Κων. Κοτσίλης ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας και επίτιμο μέλος του Συλλόγου «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ» είναι βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών και τους Δήμους Υπάτης και Λαμιέων. Παράλληλα είναι δωρητής σημαντικής νομισματικής συλλογής (3.000 και πλέον νομισμάτων) προς το Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία εκτίθεται στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη, στη μνήμη της κόρης του Ιωάννας (Νάνα) Κοτσίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...