Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Κόντρα μητρόπολης-εμπόρων στη Λαμία για το ωράριο της Μ. Παρασκευής

Θέμα έχει προκύψει στη Λαμία με το ωράριο των καταστημάτων τη Μ. Παρασκευή, με τη μητρόπολη και τους εμπόρους να είναι στα...χαρακώματα.

Ο εμπορικός σύλλογος της πόλης έχει ανακοινώσει ότι τη συγκεκριμένη μέρα τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 10:30. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης θα ολοκληρωθεί περίπου μιάμιση ώρα αργότερα, γύρω στις 12:00, με τον μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαο να ζητάει τροποποίηση του ωραρίου.

Ο μητροπολίτης μάλιστα, με ανακοίνωση που εκδόθηκε, αφού τονίζει ότι αυτό συμβαίνει μόνο στη Λαμία, χαρακτηρίζει το άνοιγμα των καταστημάτων εκείνη την ώρα ως προσβολή στον θεσμό της Εκκλησίας ενώ υπενθυμίζει την οικονομική δύναμη που έχει μέσω των μοναστηριών, των ενοριών, των χιλιάδων πιστών, ιερέων και επιτρόπων.

Οι έμποροι, από την πλευρά τους, δια στόματος του προέδρου τους Γιάννη Βλαχογιάννη απαντούν ότι φέτος θα ανοίξουν πιο αργά από ότι πέρσι και αναρωτιούνται γιατί ο μητροπολίτης αναφέρεται μόνο στον δικό τους σύλλογο, την στιγμή που ανοικτά την Μ. Παρασκευή θα είναι επίσης ζαχαροπλαστεία, κομμωτήρια και κρεοπωλεία.

Πληροφορίες από lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...