Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ορκίστηκε μαύρος στρατιώτης στη Λαμία.

Η φωτογραφία από το lamiareport.gr είναι από την ορκομωσία της Β΄ΕΣΣΟ του 2013 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία. Και μεταξύ των νεαρών που έδωσαν όρκο στην πατρίδα κι ένας μαύρος νεαρός.

Ο νεαρός είναι Έλληνας. Ο πατέρας του Έλληνας ,η μητέρα του από τον Άγιο Δομίνικο. Ας το ξέρουν εκεί στην Χρυσή Αυγή μην κάνουν τσάμπα φασαρία. Γιατί φασαρία για τις Ένοπλες Δυνάμεις γενικώς ,μόνο για κάτι τέτοια θέματα κάνουν. Για τα υπόλοιπα του προσωπικού, πολύ σιωπή έχει πέσει.

Βέβαια ευκαιρία δεν έχασε να βγάλει ανακοίνωση το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων που είχε στη διάθεσή του τη φωτογραφία την οποία έστειλε για να υπογραμμίσει την αρμονική συνύπαρξη των νεοσύλλεκτων ένστολων Ελλήνων πολιτών - λευκών και έγχρωμων - να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο.

Μια αρμονική συνύπαρξη - χρόνια τώρα - ένστολων λευκών και εγχρώμων Ελλήνων, που δεν διαταράχθηκε παρά την προσπάθεια 84 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας -με την πίεση και κλαδικών ενώσεων αποστράτων - να επαναφέρουν την προϋπόθεση του <<ελληνικού γένους>> για να μπει κάποιος στις Στρατιωτικές Σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, αντί της απλής προϋπόθεσης να έχει κάποιος την ελληνική ιθαγένεια.

Να θυμίσουμε ότι η κατάργηση της πρόσθετης προϋπόθεσης του<< ελληνικού γένους>> και όχι απλώς της ελληνικής ιθαγένειας για την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, είχε γίνει το 2010 μετά από συνεχείς και έντονες γραπτές παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη πως η προηγούμενη νομοθετική πρόβλεψη ήταν κατάφωρα αντισυνταγματική.

Η αντισυνταγματικότητα αυτή έγκειται στο εξής: Το Σύνταγμά μας δέχεται ως μόνη εξαίρεση σε σχέση με το γένος να αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δηλαδή προβλέπει ρητά μόνο ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει την ελληνική ιθαγένεια από πατέρα ή μητέρα. Για όλα όμως τα υπόλοιπα πολιτειακά αξιώματα και όλες τις άλλες δημόσιες θέσεις δεν επιτρέπεται να αναπαράγεται η προϋπόθεση αυτή.

Η πρόταση των 84 βουλευτών -την οποία υιοθετούσαν και οι ''Ανεξάρτητοι Ελληνες'' και η ''Χρυσή Αυγή''- τελικά αποσύρθηκε και δεν επανήλθε, τουλάχιστον προς το παρόν, αφού είχε προηγηθεί έντονη αντίδραση των άλλων κομμάτων - κυβερνητικών και μη. Αν δεν αποσυρόταν και την υιοθετούσε ολόκληρη η ΝΔ θα οδηγούμαστε στο εξής παράδοξο και αντισυνταγματικό : Κάποιος πολίτης να μπορεί να εκλεγεί Πρωθυπουργός ή να διοριστεί Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά να μην μπορεί να εισαχθεί σε παραγωγική σχολή αξιωματικών ή υπαξιωματικών αν δεν ήταν Ελληνας από μάνα και πατέρα Ελληνα! Επίσης να υποχρεούται να υπηρετήσει τη θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις ως στρατευμένος (κληρωτός) , ακόμα και ως Δόκιμος Εφεδρος Αξιωματικός (ΔΕΑ) ή Υπαξιωματικός (ΔΕΥ) για πολλούς μήνες ή Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ-ΕΜΘ) για ολόκληρες δεκαετίες αλλά να μην του επιτρέπεις να καταστεί βαθμοφόρος των Ενόπλων Δυνάμεων από παραγωγική σχολή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...