Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Λαμία, Λιβαδειά και Χαλκίδα με την ευθύνη του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας Μπέτσιου Νικόλαου και την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και των Αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων για το θέμα της χορήγησης αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

Στις συναντήσεις παρέστησαν εκπρόσωποι από το σύνολο σχεδόν των Δήμων της Περιφέρειας, πρόεδροι των Ε.Α.Σ. και των Αγροτικών Συλλόγων καθώς και εκπρόσωποι των Τ.Ο.Ε.Β.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσαν με πληρότητα όλους όσοι παραβρέθηκαν στις συσκέψεις απαντώντας σε πλήθος ερωτημάτων που υπεβλήθησαν, δίδοντας ταυτόχρονα πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται καθώς και οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων.

Στόχος ήταν η ενημέρωση των ανωτέρω φορέων προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους με αυτές της Περιφέρειας ώστε η όλη διαδικασία να διεκπεραιωθεί ομαλά.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να οργανώσει περαιτέρω τα αρμόδια τμήματα Υδροοικονομίας προκειμένου να δεχθούν τις χιλιάδες των αιτήσεων και να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους αγρότες και κάθε ενδιαφερόμενο.

Ταυτόχρονα με παρεμβάσεις στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζητήσαμε να υπάρξουν σύντομα διευκρινήσεις σε θέματα της Κ.Υ.Α. για τα δικαιώματα χρήσης νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...