Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Από τη Λαμία ξεκίνησαν τις περιοδείες τους οι Οικολόγοι Πράσινοι

Από τη Λαμία ξεκίνησαν τις περιοδείες τους οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, συναντήθηκε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα των τοπικών επιχειρήσεων και παρουσίασε τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την Πράσινη Στροφή στην οικονομία. Στη συνέχεια έδωσε συνέντευξη Τύπου και είχε επαφές με μέλη και φίλους των Οικολόγων Πράσινων.
«Η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους, είναι αυτή που μπορεί να κάνει τη διαφορά», τόνισε ο Γ. Παρασκευόπουλος. «Είναι ψήφος που φέρνει στο επίκεντρο ολοκληρωμένες προτάσεις διεξόδου, ταυτόχρονα για οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον. Παράλληλα είναι και καταλύτης για μετεκλογικές κυβερνητικές συνεργασίες σε εναλλακτική κατεύθυνση, που να δίνουν όμως και λύσεις: λύσεις πέρα από το Μνημόνιο, σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, με σεβασμό την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Για την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, οι Οικολόγοι Πράσινοι κάναμε από την πρώτη στιγμή αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει τα κόμματα της Βουλής στις άκαρπες κυβερνητικές διαβουλεύσεις: καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση 10 σημείων, που στο μεγαλύτερο μέρος τους θα τεθούν και στην Ευρώπη, από τους Πράσινους. Κλειδί όμως για την επαναδιαπραγμάτευση είναι η διαμόρφωση ενός εναλλακτικού σχεδίου για τα δημόσια οικονομικά και την πραγματική οικονομία, που θα αντικαταστήσει τις σημερινές αδιέξοδες πολιτικές του Μνημονίου: τέτοιο σχέδιο απουσιάζει τελείως από τις αντίστοιχες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει ούτε καν περίγραμμα σημείων.
Εξίσου σημαντική είναι όμως η πραγματική οικονομία, όπου προωθείται μια οικονομία τύπου Αλβανίας και Ρουμανίας, με καταστροφικές εξορύξεις, τσιμέντο και φαραωνικές τουριστικές μονάδες που συγκεντρώνουν τον τουρισμό σε λίγα χέρια. Εδώ οι Οικολόγοι Πράσινοι δε μένουμε μόνο στην άμυνα: είμαστε οι μόνοι που καταθέτουμε συγκεκριμένο πλαίσιο για Πράσινη Στροφή στην οικονομία, με βασικούς πυλώνες την αναζωογόνηση της υπαίθρου, την απεξάρτηση από πετρέλαιο και λιγνίτη, την ενίσχυση των συλλογικών αγαθών ως βασικό αντιστάθμισμα στην απώλεια αγοραστικής δύναμης, την προώθηση κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Αν δε θέλουμε η υποβάθμιση του περιβάλλοντος να μας κάνει δύο φορές φτωχούς, αν δε θέλουμε οι πληγές της κρίσης να κρατήσουν για πάντα, χρειαζόμαστε λύσεις που να απαντούν ταυτόχρονα στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση.
Το σκηνικό του νέου δικομματισμού, που προωθούν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, εκμεταλλεύεται τους φόβους και τις ελπίδες των πολιτών, αλλά δεν προσφέρει διέξοδο: Η Νέα Δημοκρατία μας γυρίζει ήδη στην παραδοσιακή φοβική δεξιά της δεκαετίας του ’50, και η αναγέννηση που επαγγέλλεται συνδυάζει τα χειρότερα του Μνημονίου με τα χειρότερα της πριν το Μνημόνιο εποχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά ζητάει από τους πολίτες λευκή επιταγή, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του απέναντι στους πολίτες και τροφοδοτώντας την κινδυνολογία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» δε μπορεί να συγκαλύψει ότι η Δανειακή Σύμβαση είναι η ίδια Οδικός Χάρτης εξόδου από την ευρωζώνη, ούτε ότι η επιστροφή στη δραχμή μπορεί να προκύψει ακόμη και από άστοχους χειρισμούς που θα οδηγούσαν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θέλουμε ευρώ σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα, και δε θυσιάζουμε τίποτα από τα δύο.
Για όλα αυτά, οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ένα αναντικατάστατο ρόλο να παίξουμε στη νέα Βουλή: ως βασική δύναμη που θα αναδείξει τα κρίσιμα θέματα που μένουν σήμερα στο περιθώριο, ως καταλύτης διαλόγου και κυβερνητικών συνεργασιών, ως εγγύηση και αντίβαρο στις θολές εξαγγελίες και στο έλλειμμα διαλόγου και προτάσεων της αριστεράς. Καλούμε λοιπόν τους πολίτες να βγουν από τα διλήμματα και στις 17 Ιουνίου να μας δώσουν ακόμη πιο ισχυρή ψήφο, γιατί δεν είναι ίδια ούτε όλα τα «όχι» ούτε όλα τα «ναι».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...