Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τιμητικό αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα, στη Λαμία

Στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας πραγματοποιήθηκε το Δήμο Λαμιέων και την Ένωση Μικρασιατών Λαμίας, την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 το βράδυ, με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση ΄΄ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ 2012 ΄΄ που ήταν αφιερωμένη στον διεθνώς διακεκριμένο Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα με τον ίδιο στο πιάνο να αποδίδει αποσπάσματα κορυφαίων έργων του.

Η εκδήλωση που είχε θέμα: ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΙΟΥ 1453- ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2012 559 χρόνια ιερής Μνήμης «ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ», στο πρώτο μέρος περιελάμβανε χαιρετισμούς του Δημάρχου Λαμιέων κου Γ. Κοτρωνιά, της Προέδρου της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας κας Ελ. Κούντζου, Ομιλία με θέμα: «Ο Ακάθιστος Ύμνος», από τον κο Ανδ. Ιωακείμ, Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Τέχνης της Ι. Μ. Φθιώτιδος και Τραγούδια για την ΠΟΛΗ, από την χορωδία και την ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Τέχνης της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος με την συμμετοχή της χορωδίας της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας με Χοράρχη τον κύριο Ανδ. Ιωακείμ.
Το δεύτερο μέρος που ήταν τιμητικό μουσικό αφιέρωμα στο διεθνώς διακεκριμένο Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα με τον ίδιο στο πιάνο να αποδίδει μοναδικά αποσπάσματα από τα κορυφαία του έργα «ΑΓΙΕΣ ΜΝΗΜΕΣ» και «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΒΗΣ» σε ποίηση Δημήτρη Μπρούχου καθώς «Ο ΔΡΟΜΟΣ» και «ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο το κοινό που παρακολούθησε την καταπληκτική αυτή εκδήλωση χαρίζοντας του, μοναδικές στιγμές, από την μουσική του μεγάλου μας συνθέτη.
Μουσικοί: Στο πιάνο ο Μίμης Πλέσσας ,Soli Barkee (κρουστά),Γιώργος Παχής (μπουζούκι),Δημήτρης Στασινός (κιθάρα-μπάσο), Νάσος Σωπίλης (πλήκτρα) ,Σολίστ: Ματθαίος Τσαχουρίδης (λύρες)
Ερμηνευτές: Σπύρος Κλείσας, Fide Koksal, Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης,
Καλλιτεχνική Διεύθυνση,
Επιμέλεια -Παρουσίαση: Δημήτρης Ι. Μπρούχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...