Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Δήμαρχος Λαμιέων : Έργα stop - Οικονομίες παντού...

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς (φωτό), ενημέρωσε τα μέλη της για την δεινή οικονομική κατάσταση της Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα για το γεγονός, ότι η κρατική επιχορήγηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) αναμένεται μειωμένη κατά 1/3 επιπλέον της ήδη σημερινής κατά 55% μείωσης, για δε τα αναπτυξιακά έργα, δεν αναμένεται καμία εκταμίευση της ΣΑΤΑ για το έτος 2012.

Εν’ όψει αυτής της διαμορφωμένης κατάστασης και εν όψει της κλιμακούμενης οικονομικής δυσπραγίας των δημοτών ο Δήμαρχος εισηγήθηκε και η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε:
1. Την περαιτέρω μείωση των δαπανών με την βελτιστοποίηση της διαχείρισης των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου.
2. Τον περιορισμό της επιχορήγησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκτός των δαπανών για την έκθεση και το Μουσείο Θεοδωράκη.
3. Την εντολή στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για υποβολή μελέτης μείωσης των δημοτικών φόρων, τελών και δικαιωμάτων.
4. Την αξιοποίηση όλων των μέσων (προσωπικό, μηχανήματα) για την καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας.
5. Την ματαίωση δημοπράτησης όσων έργων δεν έχουν ακόμη δημοπρατηθεί και χρηματοδοτούνται από τη ΣΑΤΑ μέχρι να υπάρξει σχετική χρηματοδότηση. Όσα ήδη έχουν δημοπρατηθεί θα πληρωθούν από δημοτικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...