Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Στον αυτόματο πιλότο η μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Λαμίας

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Λαμίας σε ότι αφορά το Ιατρικό προσωπικό ειδικότητας Νεφρολόγου βρίσκεται σε τραγική κατάσταση... τους τελευταίους 3 μήνες.
Αυτή τη στιγμή η Μονάδα εξυπηρετεί συνολικά 95 ασθενείς σε 3 βάρδιες καθημερινά εκτός Κυριακής. Επιπροσθέτως στο Νοσοκομείο λειτουργεί Νεφρολογικό Εξωτερικό Ιατρείο και επιπλέον έχει να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση πλήθος άλλων νεφρολογικών περιστατικών όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του ίδιου του Νοσοκομείου.

Αν λάβουμε υπ' όψιν τον αριθμό των νοσηλευομένων στη Μονάδα καθώς και το πλήθος των καθημερινών περιστατικών και συνεπώς τον όγκο της δουλειάς, κατά ομολογία των υπευθύνων του Νοσοκομείου πάντα, αυτό μπορεί να συγκριθεί με τα μεγάλα Νοσοκομεία των Αθηνών σε ότι αφορά τα Νεφρολογικά περιστατικά.

Αυτόν τον όγκο της δουλειάς λοιπόν το Νοσοκομείο πρέπει να τον διεκπεραιώνει αυτή τη στιγμή με ΜΙΑ Γιατρό Νεφρολόγο σε σύνολο 5 οργανικών θέσεων της Μ.Τ.Νεφρού, μετά την προ διμήνου παραίτηση του ενός επιμελητή, καθώς και την επίσης παραίτηση του Διευθυντή για σύνταξη..

Ειδικότερα για το μήνα Απρίλιο η κάλυψη της Μονάδας από Νεφρολόγο θα είναι για 11 ημέρες, από τις οποίες τις 7 θα καλύψει η Νεφρολόγος της Μονάδας και τις 4 γιατρός Νεφρολόγος αποσπασμένη από το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, για την οποία έχουμε τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να καλύπτει εφημερίες στη Μ.Τ.Νεφρού στο Νοσοκομείο Λαμίας για το επόμενο διάστημα αλλά άγνωστο για πόσο διάστημα.

Οι υπόλοιπες εφημερίες στη Μονάδα καλύπτονται από 2 Αγροτικούς Γιατρούς της Μονάδας οι οποίοι αν και ευσυνείδητοι και με πρόθεση προσφοράς, δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις Νεφρολογίας για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης με αποτέλεσμα οι ασθενείς να νοιώθουν μόνιμο άγχος και ανασφάλεια.

Η ζωή των νοσηλευομένων στη Μ.Τ.Νεφρού του Νοσοκομείου Λαμίας εκτίθεται σε διαρκή και καθημερινό κίνδυνο, γιατί πολλές φορές την εβδομάδα και για 4 ώρες είναι χωρίς Γιατρό Νεφρολόγο και επομένως βρίσκονται στο έλεος του Θεού.

Επίσης η Μονάδα κινδυνεύει να κλείσει εντελώς αν αυτή η Γιατρός χρειαστεί από ανθρώπινη ανάγκη να λείψει ή παραιτηθεί εντελώς λόγω της μεγάλης πίεσης που υφίσταται το τελευταίο διάστημα.

Τότε που θα πάνε οι 95 ταλαιπωρημένοι ήδη ασθενείς για νοσηλεία;

Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα, να χαθεί κάποια ανθρώπινη ζωή για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα;

Τότε δεν θα έχει πλέον καμία αξία.

Για τους παραπάνω λόγους

ΖΗΤΑΜΕ

να προσληφθούν άμεσα, εκτάκτως και κατ΄ εξαίρεση 2 επικουρικοί Γιατροί Νεφρολόγοι τώρα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να έρθουν και μόνιμοι Γιατροί στο Νοσοκομείο Λαμίας για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας.

Το Δ.Σ
lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...