Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Λήστευαν ηλικιωμένους σε όλη την Φθιώτιδα

Τρεις ΡΟΜΑ που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ηλικιωμένων στην Φθιώτιδα βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας.
Οι δράστες 39,23 και 21 ετών συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο Κόμμα ενώ αναζητείται και μία γυναίκα συνεργός τους.


Οι αστυνομικοί έχουν εξιχνιάσει ήδη μία ληστεία και οχτώ κλοπές που έκαναν τα μέλη της σπείρας τους τελευταίους τέσσερις μήνες με λεία 3990 Ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων τους

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:

Αναλυτικότερα, χθες αργά το απόγευμα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο συντονισμένων και μεθοδικών ερευνών για την διερεύνηση υποθέσεων κλοπών που έλαβαν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας, με θύματα ηλικιωμένα άτομα, εντόπισαν τους τρεις δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο στο Κόμμα Λαμίας και τους προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας.

Από την συστηματική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, μαζί με την γυναίκα συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τα μέσα Ιανουαρίου του 2013 έως και την 08-05-2013, εγκληματική ομάδα με δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, η οποία ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, διέπραττε ληστείες και κλοπές σε ηλικιωμένους, που είτε εργάζονταν σε αγροκτήματα ιδιοκτησίας τους, είτε βάδιζαν σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, επέλεγαν, ως υποψήφια θύματα, κυρίως υπερήλικα άτομα με σκοπό να μειώσουν την δυνατότητα αντίδρασης από αυτά και στη συνέχεια τα αιφνιδίαζαν και αποσπούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, καθώς και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ηλικίες των παθόντων κυμαίνονται από 65 έως και 92 ετών. Συγκεκριμένα:

• Την 27-04-2013 το μεσημέρι στο Βαθύκοιλο Φθιώτιδας, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 65χρονου ημεδαπού, όπου με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας στο όχημα των δραστών και αποδόθηκε στον παθόντα.

• Την 15-01-2013 το μεσημέρι στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 82χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (360) ευρώ.

• Την 20-04-2013 το μεσημέρι στην 10η χ/θ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας - Στυλίδας, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 87χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

• Την 21-04-2013 το απόγευμα στη Λαμία, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 75χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.

• Την 24-04-2013 το μεσημέρι σε αγροτική τοποθεσία στον Αχινό Φθιώτιδας, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 69χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

• Την 26-04-2013 το μεσημέρι στην 6η χ/θ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας – Δομοκού, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 92χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα.

• Την 30-04-2013 το απόγευμα στη Ροδίτσα Λαμίας, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 80χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και διάφορα έγγραφα.

• Την 01-05-2013 το μεσημέρι στην 22η χ/θ της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 78χρονου ημεδαπού, από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ.

• Την 08-05-2013 το μεσημέρι στη Δίβρη Φθιώτιδας, διέπραξαν κλοπή σε βάρος 79χρονης ημεδαπής, από την οποία αφαίρεσαν δύο τσάντες που περιείχαν το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και διάφορα έγγραφα.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο των δραστών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (187) ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Σε βάρος των τριών συλληφθέντων, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...