Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λαμία



Ο Δήμος Λαμιέων στο πλαίσιο της κοινωνικής και πολιτιστικής του πολιτικής πρόκειται να αναβιώσει τον παραδοσιακό, πολιτιστικό θεσμό «Ρουμελιώτικο Πάσχα» για τους πολίτες της Λαμίας αλλά και για... επισκέπτες της περιοχής μας.

Ο στόχος μας κατά κύριο λόγο είναι να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που στις δύσκολες οικονομικά και όχι μόνο εποχές που διανύουμε , έχουν ανάγκη την έμπρακτη και συνεχή συμπαράσταση μας.

Παράλληλα μας ενδιαφέρει η ανάδειξη και η προβολή της τοπικής μας παράδοσης, των τοπικών εθίμων της περιοχής όλου του Καλλικρατικού Δήμου Λαμιέων, της πολιτιστικής μας ταυτότητας , της Ρουμελιώτικης ταυτότητας σε όλες τις εκφάνσεις , το χορό, το τραγούδι, τη γαστριμαργία.

Πιο συγκεκριμένα το Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λαμία θα είναι ένα Πασχαλινό γλέντι, για συντοπίτες μας αλλά και για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2013 από ώρα 11:00 πμ και το οποίο θα περιλαμβάνει :

1) ψήσιμο 100 αρνιών

2) ψήσιμο κοκορετσιού 120m.

3) Χορευτικά από τοπικούς συλλόγους

4) Ζωντανή Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής

5) Πασχαλινό Τραπέζι για όλους

Η είσοδος και το φαγητό θα είναι φυσικά δωρεάν για όλους και σε περίπτωση βροχής υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης σε κλειστό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...