Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Περγαντάς: "Η 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαµίας µπορεί να αναδείξει ενθαρρυντικά στοιχεία".


 
Στη Λαµία, την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες της η 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαµίας, που έχει πια καθιερωθεί ως ένα από τα σηµαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα της χώρας . Μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις για τον επιχειρηµατικό κόσµο του 

Ο Περιφερειάρχης κ.Κλ. Περγαντάς στην ομιλία του τόνισε και τα εξής:

"Η 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαµίας διοργανώνεται και φέτος σε κλίµα ύφεσης και οικονοµικής κάµψης. Όµως, παρά τις δυσκολίες στο οικονοµικό και επιχειρηµατικό περιβάλλον, µπορεί να αναδείξει θετικά και ενθαρρυντικά στοιχεία.


Το ένα στοιχείο είναι η δυναµική των προϊόντων και των υπηρεσιών αυτού του τόπου, που µπορούν να δώσουν µια καινούργια οπτική στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της Στερεάς Ελλάδας.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η οικοδόµηση και η εξέλιξη της στενής συνεργασίας και της ουσιαστικής υποστήριξης της Περιφέρειας στην ΠΕΛ. Αυτή η δύσκολη εποχή, που κοινωνία, οικονοµία και θεσµοί δέχονται µεγάλες πιέσεις, απαιτεί την ενεργοποίηση και την εστιασµένη δουλειά όλων µας. ∆ουλειά και προσπάθεια να αξιοποιήσουµε κάθε δυνατότητα,  κάθε ευκαιρία, κάθε διαθέσιµο κονδύλι για τον τόπο και τους συµπολίτες µας.


Γι΄αυτό, κυρίες και κύριοι, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αυτή είναι η κατεύθυνσή µας, αυτή είναι η µεγαλύτερη προτεραιότητά µας, σε τρία παράλληλα επίπεδα.

Πρώτο επίπεδο η στο έπακρο αξιοποίηση του Περιφερειακού Προγράµµατος του ΕΣΠΑ 2007-2013, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναµένεται η έγκαιρη και οµαλή ολοκλήρωσή του.

Αναλαµβάνοντας την αρµοδιότητα, εδώ και 2 περίπου χρόνια, εστιάσαµε στο να κάνουµε το πρόγραµµά µας πιο αποδοτικό, πιο αποτελεσµατικό, πιο παραγωγικό και πιο χρήσιµο για τον τόπο µας. Να διοχετεύουµε τα διαθέσιµα κονδύλια στην αγορά και να αναθερµαίνουµε την «παγωµένη» οικονοµική κίνηση της Στερεάς Ελλάδας.

Η δική µας Περιφέρεια που, εξαιτίας των υψηλών ρυθµών ανάπτυξης των προηγούµενων ετών, έχει πληγεί ακόµα περισσότερο από την κρίση, την καθίζηση των επιχειρηµατικών  ραστηριοτήτων και την υψηλή ανεργία, έχει τη µεγαλύτερη ανάγκη να τονωθεί από τους πόρους του ΕΣΠΑ.

Κι αυτό κάνουµε, επιτυγχάνοντας υψηλούς ρυθµούς υλοποίησης και ποσοστό απορρόφησης 73% που για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά παραµένει µακράν το υψηλότερο στην Ελλάδα.

∆εύτερο επίπεδο σε συσχετισµό µε το ΕΣΠΑ είναι η εφαρµογή και διαχείριση των προγραµµάτων των Επενδυτικών Νόµων, που χειριζόµαστε µέσα από τις Υπηρεσίες µας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Μέσα από τα εκατοντάδες προγράµµατα του παλιού και του νέου Αναπτυξιακού Νόµου στόχος µας είναι η έγκαιρη εκταµίευση και αποπληρωµή των επενδυτικών σχεδίων, καθώς και η απόδοση ρευστότητας στον επιχειρηµατικό κόσµο.

Ειδικά αυτή την εποχή έχουµε σε εξέλιξη το πρόγραµµα ενίσχυσης των µικροµεσαίων επιχειρήσεων στους τοµείς του τουρισµού, του εµπορίου και των υπηρεσιών. Επιδίωξή µας είναι η ενίσχυση των επιχειρηµατικών δραστηριοτήτων µε 18 εκ. € συγχρηµατοδοτούµενης δηµόσιας δαπάνης και η εξάντληση όλων των διαθέσιµων κονδυλίων.

Τρίτο επίπεδο είναι η έγκαιρη και σωστή προετοιµασία της νέας προγραµµατικής περιόδου 2014-2020. Κεντρική κατεύθυνση της Περιφέρειάς µας, είναι να εκπονήσουµε ένα πρόγραµµα δυναµικό και ρεαλιστικό. Κυρίως ένα πρόγραµµα που θα αναφέρεται στην κοινωνική και οικονοµική πραγµατικότητα και στον τρόπο µε τον οποίο θα συµβάλλουµε στην επανεκκίνηση της οικονοµίας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των προοπτικών της κοινωνίας.

Η 47η Πανελλήνια Έκθεση Λαµίας, αυτές τις µέρες επιδιώκει να δώσει ένα ενθαρρυντικό µήνυµα παραγωγικού και επιχειρηµατικού δυναµισµού, σε µια περίοδο που το χρειαζόµαστε ιδιαίτερα.

Αποτελώντας, όχι απλά ένα χώρο προβολής, αλλά µια ευκαιρία συνάντησης επιχειρηµατικών, σύγχρονων και καινοτόµων ιδεών, η φετινή Έκθεση γίνεται, ειδικά αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ένα πεδίο του πιο υγιούς τρόπου αντίδρασης της τοπικής οικονοµίας.

Έχοντας την πεποίθηση ότι και φέτος το τελικό αποτέλεσµα θα δικαιώσει όλους όσους επενδύουµε χρόνο και δυνάµεις στην επιτυχία και στην µακροηµέρευση αυτού του σηµαντικού θεσµού για την πόλη της Λαµίας, την Περιφέρειά µας και τη χώρα µας, χαιρετίζω τα εγκαίνια
της 47ης Πανελλήνιας Έκθεσης και εύχοµαι καλή επιτυχία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...