Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Διάλεξη του διεθνούς φήμης καθηγητή, Ευθ.Βαρλάμη, στη Λαμία

Την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 και ώρα 20.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων (οδός Αινιάνων 6, 2ος όροφος), o διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτονας και ζωγράφος Καθηγητής Ευθύμιος Βαρλάμης, θα δώσει διάλεξη με θέμα:
ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ
Η διάλεξη, δίνεται στο πλαίσιο της παρουσίασης της μεγάλης Έκθεσης:
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ
Η μεγάλη αυτή έκθεση που θα παρουσιασθεί το Σεπτέμβριο του 2012 στη Λαμία (Θερμοπύλες) αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας των δύο μεγάλων μας καλλιτεχνών, του Μίκη Θεοδωράκη και του Ευθύμιου Βαρλάμη.
Πρόκειται για ένα πραγματικό πολυθέαμα όπου συνδυάζεται με ένα ιδιαίτερο τρόπο η μουσική του μεγάλου μας συνθέτη με τους πίνακες ζωγραφικής που δημιούργησε ο γνωστός ζωγράφος και οι οποίοι παρουσιάζουν τον Μίκη Θεοδωράκη όπως δεν τον γνωρίζουμε μέχρι τώρα.
Είναι ένα έργο που δείχνει ότι η πατρίδα μας, η Ελλάδα, ακόμα και σήμερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, έχει σύγχρονη παραγωγή με παγκόσμια ακτινοβολία.
Η Έκθεση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την δημιουργία στην περιοχή του Μουσείου «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», μια ιδέα του Ευθύμιου Βαρλάμη η οποία πέραν της Πολιτιστικής υπόστασης έχει και ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό χαρακτήρα για την ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...