Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Τα βρήκε σκούρα ο τροϊκανός - ΒΙΝΤΕΟ

Για τα καλά στρίμωξε τον επικεφαλής της Τρόικας για την Ε.Κ.Τ., Κλάους Μαζούχ, ένας Ιρλανδός δημοσιογράφος. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της επιθεώρησης του κλιμακίου της τρόικας στη χώρα, ο δημοσιογράφος του βαλε τα "γυαλιά" φέρνοντας τον τροϊκανό σε πολύ δύσκολη θέση.
Ο Κλάους Μαζούχ έκανε το λάθος να αναφερθεί στους οδηγούς ταξί της Ιρλανδίας λέγοντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: "Όταν έρχομαι από το αεροδρόμιο συναντάω κάποιον οδηγό ταξί. Βλέπω ότι είναι ιδιαίτερα ενημερωμένοι και νομίζω ότι είναι ένα καλό σημάδι".
Ο δημοσιογράφος που θα δείτε στο βίντεο πήρε τον λόγο και με αφορμή αυτή τη φράση του τον ρώτησε: "O οδηγός σας είπε ότι οι Ιρλανδοί αναγκάζονται να πληρώνουν δισ. ευρώ σε μη εγγυημένους ομολογιούχους για χρέη που οι Ιρλανδοί δεν έχουν καμία σχέση κυρίως για να διασφαλίσουν τη φερεγγυότητα των ευρωπαικών τραπεζών. Και αν σας ρωτούσε τι θα απαντούσατε";
Η συντονίστρια της συνέντευξης Τύπου του είπε να συνδυάσει αυτό το ερώτημα με το δεύτερο που έχει δικαίωμα να κάνει, για να απαντήσει ο Κλάους Μαζούχ συνολικά, όμως ο δημοσιογράφος αντέδρασε: "Έχουμε παράδοση στην ιρλανδική δημοσιογραφία να καταδιώκουμε το θέμα και όταν δεν απαντάει κάποιος να συνεχίζουμε. Άρα μπορείτε να απαντήσετε", είπε.
Ο επικεφαλής της Τρόικας για την Ε.Κ.Τ. απάντησε -όπως ήταν αναμενόμενο- γενικόλογα, προκαλώντας νέα αντίδραση από τον δημοσιογράφο, ο οποίος του είπε ότι η απάντησή του δεν καλύπτει το ζήτημα.
Ο Κλάους Μαζούχ βρέθηκε σε δύσκολη θέση και αναγκάστηκε να παρέμβει η συντονίστρια και πάλι η οποία τόνισε ότι "δεν έχει κάτι άλλο να προσθέσει ο κ. Μαζούχ".
Ο δημοσιογράφος επαναλαμβάνοντας όσα είπε πριν κατηγόρησε την τρόικα ότι έχουν διεισδύσει στην κοινωνία της Ιρλανδίας προκαλώντας μεγάλο πόνο και τον κάλεσε να απαντήσει.
Απάντηση δεν πήρε ποτέ. "Εχω καλύψει το ζήτημα", απάντησε ο Μαζούχ.
"Δεν υπάρχει απάντηση ε;", κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...