Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Χάλκινα απο τη Σερβία στη Λαμία, στις 20 Ιουνίου

Συναυλία με την Fanfare Tzigane του Stojan Krstic-Tane

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας παρουσιάζουν για μια βραδιά στην πόλη της Λαμίας την Oρχήστρα χάλκινων πνευστών, Fanfare Tzigane του Stojan Krstic και μας υπόσχονται μία απολαυστική συναυλία, μια γιορτή γεμάτη από τη μαγεία και τη γοητεία των Βαλκανίων.

Εννέα καλλιτέχνες, εννέα χάλκινα μουσικά όργανα και παραδοσιακές μελωδίες από την Σερβία και τα Βαλκάνια, θα πλημμυρίσουν, την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:00, την Πλατεία Κοντοπούλου (Καράβι), σε μία εορταστική συναυλία με αφορμή την συμπλήρωση των 130 χρόνων διμερών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας και την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.
Η ορχήστρα χάλκινων πνευστών, Fanfare Tzigane του Stojan Krstic, έρχεται από το Vladičin Han της Νότιας Σερβίας για να μας ταξιδέψει, μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς της, στην πατρίδα της τσιγγάνικης μουσικής παράδοσης (fanfare), στην ιστορία του τόπου, των ανθρώπων και του πολιτισμού της.
Η Fanfare Tzigane με επικεφαλής τον κορυφαίο τρομπετίστα, Stojan Krstic, είναι μία από τις σημαντικότερες και πιο αυθεντικές ορχήστρες της βαλκανικής τσιγγάνικης μουσικής, με βραβεία και διακρίσεις σε κάποια από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του είδους (Surdulica Festival, Guča Festival, κ.α.) και εμφανίσεις σε Γερμανία, Ελβετία, Τουρκία και Γαλλία.
Η συναυλία θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...