Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσες τους οι Φαρμακοποιοί στη Φθιώτιδα

Επί πιστώση και πάλι από σήμερα χορηγούν οι φαρμακοποιοί τα φάρμακα στους Ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 
Κανονικά εκτελούνται από τους γιατρούς οι συνταγές μιας και οι φαρμακοποιοί ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους μετά την εξόφληση του Μαρτίου και την δρομολόγηση εξόφλησης του Απριλίου. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κάλεσε μετά την χθεσινή του συνέλευση τους φαρμακοποιούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις αποφασίζοντας ο κάθε σύλλογος ξεχωριστά...Διαβάστε την ανακοίνωση:
Κάναμε έναν μεγάλο αγώνα για τα φαρμακεία μας για τον ΕΟΠΥΥ και για τους ασφαλισμένους. Αναδείξαμε την ανάγκη γενναίας χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και της δημόσιας περίθαλψης.
Καλέσαμε και πετύχαμε να πάρουν θέση τα κόμματα βάζοντας τα προβλήματα μας σε κεντρική θέση της πολιτικής ατζέντας.
Τονίσαμε την αναγκαιότητα της ρευστότητας των φαρμακείων ως όρου επιβίωσης και εξυπηρέτησης των ασθενών.
Οι φαρμακοποιοί όλης της Χώρας με τον αγώνα μας είχαμε αποτελέσματα.
Αποπληρώθηκαν οι συνταγές του Μαρτίου.
Αναδείξαμε το θέμα των χρεών του 2011 και τα κόμματα δεσμεύτηκαν για άμεση αποπληρωμή ή για συμψηφισμό.
Λαμβάνουμε υπόψη το νομικό πλαίσιο, τις ρυθμίσεις της Συλλογικής Σύμβασης, το ρόλο μας ως κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την αδιάσπαστη σχέση μας με τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων και τέλος τις δεσμεύσεις των κομμάτων.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδρίασε σήμερα μαζί τα ΔΣ των Αττικής και Πειραιά και την παρουσία Προέδρων από όλη τη χώρα
και αποφάσισε:
Προτείνει στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους την αναστολή των κινητοποιήσεων, αφού ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των συνταγών μηνός Απριλίου και με χρονικό ορίζοντα εξόφλησης εντός των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ
Θυμίζουμε ότι έχει ήδη πληρωθεί ο μήνας Μάρτιος.
Διεκδικούμε από τη νέα κυβέρνηση την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και την εξόφληση των οφειλομένων μέσα στις προθεσμίες του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...