Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Επαρχίας Jiangxi της Κίνας»

Οι βάσεις για μια καλή συνεργασία στο μέλλον πάνω σε διάφορους τομείς της οικονομίας τέθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης μεταξύ στελεχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων με αντιπροσωπεία αξιωματούχων της κινέζικης επαρχίας Jiangxi της Κίνας .
Θέμα της συνάντησης ήταν « Ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας στους τομείς της Βιομηχανίας της Πληροφορίας ( information industry) & στον τομέα του Πολιτισμού (culture sector) μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Επαρχίας Jiangxi της Κίνας»

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Αδελφοποιημένων Πόλεων στην Επαρχία Jiangxi στην Κίνα το Νοέμβριο του 2011, όπου σφραγίστηκε το σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 2011 στη Λαμία μεταξύ των δυο Περιφερειών, με στόχο την ανάπτυξη και την οικονομική συνεργασία .

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας τέθηκαν κυρίως τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, του τουρισμού και της επικοινωνίας (Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας) και δόθηκε η ευκαιρία να γίνει λεπτομερής ανάλυση των διαδικασιών.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς « η συνεργασία αυτή πρέπει να λειτουργήσει σε πρακτικό επίπεδο. Η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης, βρίσκεται στη δίνη μιας παγκόσμιας και κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας. Μόνο μέσα από επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες με άλλες χώρες όπως η Κίνα θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την μέγγενη της ύφεσης. Πιο πολύ από ποτέ, χρειάζεται, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δοθεί ώθηση στην τοπική και ελληνική οικονομία».

Από την πλευρά τους τα μέλη της Κινέζικης αντιπροσωπείας στις τοποθετήσεις τους έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο θετικό κλίμα που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια τις σχέσεις των δύο περιφερειών και εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για μια γόνιμη συνεργασία με τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Στα πλαίσια του προγράμματος της επίσκεψης τα μέλη της Κινέζικης αντιπροσωπείας επισκέφτηκαν τον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...