Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Συντήρηση τειχών Κάστρου Λαμίας


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, με την παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων, κ. Κοτρωνιά Γιώργου, η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 - 2013» του έργου: «Συντήρηση τειχών Κάστρου Λαμίας – Αποκατάσταση του Ν.Α. τμήματος του Κάστρου και της Νότιας πύλης του», συνολικού προϋπολογισμού 1.328.400 €.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση και συντήρηση του ΝΑ τμήματος του Κάστρου συνολικού μήκους 125m και της Νότιας πύλης του. Το ανατολικό τμήμα εκτείνεται σε μήκος 50m ακολουθώντας την κλίση του λόφου, ενώ το νότιο μήκους 75 m επεκτείνεται σε οριζόντια σχεδόν στάθμη (περιοχή έργου). Οι εργασίες προβλέπουν επεμβάσεις για την αποστράγγιση του εσωτερικού του Τείχους και της περιοχής θεμελίωσής του, που θα γίνουν μετά από αποχωματώσεις υπό μορφή ανασκαφικής έρευνας. Επιπρόσθετα, προβλέπεται η απομάκρυνση των λίθων, που έχουν εναποτεθεί στην εσωτερική παρειά του νότιου τμήματος για την κατασκευή του θεάτρου, για να ακολουθήσει η ανασκαφική έρευνα.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς επισήμανε: «Εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου αποκατάστασης του Ιστορικού Μνημείου του Κάστρου Λαμίας. Στόχος μας είναι η μέγιστη κάλυψη των αναγκών της Περιφέρειας σε παρεμβάσεις βελτίωσης και προώθησης της πολιτιστικής μας κληρονομίας. Ενώ κλείνοντας, τόνισε: «Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη της βασικής μας επιδίωξης για εμπλουτισμό της πολιτιστικής ταυτότητας, την αύξηση της επισκεψιμότητας σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους καθώς και την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο σύνολο της Στερεάς Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...