Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Τα «Θερμοπύλια 2012» ξεκίνησαν με μια σημαντική συνάντηση!

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2012» πραγματοποιήθηκε,  χθες το απόγευμα, η Αμφικτιονική συνάντηση των Μέσων Ενημέρωσης  από τις πόλεις-μέλη του «Δικτύου Πάφος - Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας»,  με θέμα: «Τα Μέσα Ενημέρωσης μοχλός Περιφερειακής Ανάπτυξης».

Ο Δήμος Λαμιέων συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αυτή την Αμφικτιονική συνάντηση με την συμμετοχή εκπροσώπων Μέσων Ενημέρωσης από την Πάφο, την Κέρκυρα, την Πρέβεζα, την Καλαμαριά και την Λαμία, όπου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Έγινε ανταλλαγή προβληματισμών, εμπειρίας και τεχνογνωσίας στο χώρο της Επικοινωνίας σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας των Μέσων Ενημέρωσης των αδελφών πόλεων με στόχο να συμβάλλουν στην Ανάπτυξη των περιοχών τους.

Η ανακοίνωση με τις αποφάσεις, έχει ως εξής:

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι, τα ΜΜΕ είναι όργανα υπεύθυνης ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών.

Διαπιστώνοντας ότι, η διαρκής τελειοποίηση της τεχνολογίας των Μέσων Ενημέρωσης-Πληροφόρησης, από μόνη της, αποτελεί μια ισχυρή πρόκληση για την αξιοποίησή της με στόχο την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Επισημαίνοντας ότι, οι προκλήσεις στον ραγδαία μεταβαλλόμενο σημερινό κόσμο υπαγορεύουν μία συντονισμένη προσπάθεια και αναγκαία την ανάπτυξη της αλληλεγγύης.

Εκτιμώντας ότι, η μέχρι σήμερα εμπειρία της λειτουργίας του Δικτύου ΄΄Πάφος-Αδελφοποιημένες πόλεις της Ελλάδας ΄΄ παρέχει ένα φερέγγυο πλαίσιο για την εμπέδωση μιας παραγωγικής συνεργασίας με στόχο την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Διαδηλώνουν ότι:

Θεωρούν τη σύσφιξη και διεύρυνση των μακραίωνων δεσμών ανάμεσα στον Ελλαδικό και Κυπριακό χώρο, έργο, μέγιστης σημασίας.
Διαπιστώνουν την ανάγκη ενεργότερης στήριξης των προσπαθειών των δύο λαών για το ξεπέρασμα της κρίσης στις σημερινές δύσκολες συνθήκες με την συνεχή έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση, πληροφόρηση.

Εκτιμούν ότι ο πόλος των περιφερειακών ΜΜΕ είναι βασικός μοχλός δυνατοτήτων της κάθε περιοχής και βηματοδότης της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης προβολής των πάσης φύσεως.

Και αποφασίζουν:
Μία γόνιμη και παραγωγική συνεργασία μεταξύ τους, μέσω μιας ευρείας ανταλλαγής πληροφοριών, εμπειριών και ιδεών που θα κατατείνει στην μεγαλύτερη και καλύτερη προβολή των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της κάθε περιοχής.
Η από κοινού αξιοποίηση κάθε άλλης δυνατότητας που θα προάγει την συνεργασία προς όφελος των πολιτών

Τέλος, οι συμμετέχοντες προσυπέγραψαν την κοινή Διακήρυξη της συνάντησης και δεσμευτήκαν να συνεχιστούν παρόμοιες δράσεις.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν  ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μπέτσιος, ο Προέδρος του Δημ. Συμβουλίου Λαμιέων Παναγιώτης Φώσκολος, ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας Δημήτρης Κατσιπανέλης, ο Αντιδήμαρχος Κέρκυρας Ερωτόκριτος Καρύδης, Αντιδήμαρχος Λαμιέων Κώστας Μουστάκας, ο πρώην Βουλευτή Φθιώτιδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεόδωρος Χειμάρας και ο Συντονιστής του «Δικτύου Πάφος – Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας» Δημήτρης Παπαβασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...