Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΔΟΕ Στερεάς:Πολλές οι υποθέσεις - Ελάχιστο το προσωπικό!

Όταν λέμε ότι θέλουμε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο θα πρέπει και να το δείχνουμε με έργα, γιατί από λόγια έχουμε χορτάσει...
"Θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε...Όταν δεν έχεις μάχιμους ελεγκτές να κάνεις την δουλειά σου, πως να ανταποκριθείς σε τόσες πολλές και σοβαρές υποθέσεις...", έλεγε στο LamiaReport, στέλεχος του ΣΔΟΕ Στερεάς, που παίρνει και δουλειά στο σπίτι, για να μην παραγραφούν κάποιες υποθέσεις.


Το ΣΔΟΕ Στερεάς για να ανταποκριθεί στο έργο του και στους 5 νομούς (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Φωκίδα, Ευρυτανία), θα έπρεπε να είχε 40 ελεγκτές. Στην χειρότερη περίπτωση τουλάχιστον 30. Αυτή τη στιγμή έχει μόνο 20 και με κάτι αναρρωτικές και άλλα, είναι ακόμη λιγότεροι.

Οι υποθέσεις είναι τόσες πολλές που τρέχουν και δεν φτάνουν. Ειδικά για τον τεράστιο φάκελο με το πάρτι εκατ. ευρώ, που γινόταν με την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες, γίνεται αγώνας δρόμου, αφού υπάρχει κίνδυνος παραγραφής μέχρι τέλος του χρόνου.

Ο γραφειοκρατικός όγκος δουλειάς όλων αυτών των υποθέσεων έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά οι ράμπο του ΣΔΟΕ να βρίσκονται σε απόγνωση, αφού χωρίς το απαραίτητο προσωπικό δεν υπάρχει περίπτωση να τα βγάλουν πέρα.

"Δουλεύουμε παραπάνω ώρες στο γραφείο, παίρνουμε δουλειά στο σπίτι και πάλι δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα...Οι τράπεζες καθυστερούν χαρακτηριστικά να ανταποκριθούν σε αιτήματα ανοίγματος λογαριασμών. Παρόλα αυτά έχουμε βγάλει πέρα πολύ σοβαρές υποθέσεις, τις οποίες έχουμε στείλει στη δικαιοσύνη...Υπάρχουν όμως πολλοί φάκελοι στα συρτάρια και εκεί θα παραμείνουν, αν δεν ενδιαφερθούν να στελεχώσουν άμεσα την υπηρεσία..", έλεγε με αγανάκτηση, αλλά και παράπονο ένας από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ Στερεάς στο LamiaReport.

LamiaReport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...