Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Λαμία: Ζώα κινδύνευσαν να πνιγούν από τη χθεσινή νεροποντή


Σε απόγνωση βρίσκεται ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων από την Μ. Βρύση που για μια ακόμη φορά είδε την περιουσία του να... πλημμυρίζει. 

Η μικρή κτηνοτροφική μονάδα που έχουν στην περιοχή Γλύνες Μ. Βρύσης σε κάθε νεροποντή μετατρέπεται σε λίμνη και τα ζώα τους κινδυνεύουν να πνιγούν.

Η νεροποντή της Δευτέρας ήταν αρκετή για να απειλήσει τον στάβλο τους και οι ίδιοι μέχρι το ξημέρωμα πάλευαν να απομακρύνουν το νερό. Μάταια προσπαθούσαν να βρουν στο τηλέφωνο μια αρμόδια υπηρεσία για να τους βοηθήσει.

Η Διευθύντρια ωστόσο πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Αθανασία Ζωβοίλη μόλις ενημερώθηκε αργά το βράδυ βρέθηκε η ίδια στο σημείο και μηχάνημα της Περιφέρειας έσωσε από βέβαιο θάνατο τα ζώα.

Το πρωί της Τρίτης επέστρεψε μαζί με υπαλλήλους της ΔΕΥΑΛ ώστε να βρεθεί ένας τρόπος ο χείμαρρος που δημιουργείται να μην καταλήγει στην συγκεκριμένη περιοχή ενώ στο σημείο έσπευσε και ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Στάικος.

Οι ιδιοκτήτες των γύρω εγκαταστάσεων έχουν με δικά τους έξοδα προστατεύσει τις επιχειρήσεις τους.

Τα τοιχία όμως που έχουν χτιστεί αλλά και γενικότερα οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει οδηγούν το νερό στο οικόπεδο του άτυχου ζεύγους που βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο.

Το πρωί της Τρίτης ο μεγαλύτερος όγκος του νερού είχε απομακρυνθεί . Οι συνθήκες όμως στο εσωτερικό όμως της κτηνοτροφικής μονάδας εξακολουθούν να βάζουν σε κίνδυνο τα ζώα.

Το έργο Ομβρίων που έχει εκτελεστεί στο παρελθόν προστάτευσε τον οικισμό της Μ.Βρύσης και λειτούργησε αποτελεσματικά.

Η ΔΕΥΑΛ δεν είναι αρμόδια για τα εκτός σχεδίου υδατορέματα.

Κλιμάκιο Επισκέφθηκε τον χώρο και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια θα συνδράμει για την προστασία της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας.
lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...