Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Δήμος Λαμίας: Επιστρέφουν οι επτά εργαζόμενοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα


Επιστρέφουν την Πέμπτη στην εργασία τους οι επτά εργαζόμενοι του δήμου Λαμίας, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα απο τις αρχές Δεκεμβρίου.

Το μονομελές πρωτοδικείο Λαμίας εξέδωσε προσωρινή διαταγή, σύμφωνα  με την οποία η απόφαση προσβάλει συνταγματικά δικαιώματά τους, καθώς υπάρχει βλαπτική μεταβολή της εργασιακής τους σχέσης χωρίς να προηγηθεί αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησής τους.

Ως εκ τούτου αντιμετωπίζονται από το νομοθέτη με τον ίδιο τρόπο οι ικανοί και ευσυνείδητοι υπάλληλοι με τους ανεπαρκείς.

«Το πλέον σημαντικό είναι ότι το δικαστήριο στο σκεπτικό του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη συνταγματικότητα τής διαθεσιμότητας σε σχέση με το σεβασμό και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», σημειώνει ο συνήγορος των εργαζομένων, Στάθης Παπαευθυμίου, ενώ θεωρεί θεμελιώδες το θέμα που πλέον τίθεται σε σχέση με παραβίαση του κοινοτικού δικαίου, που έχει ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο.

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος του Δήμου, Θύμιος Καραϊσκος, υπογραμμίζει πώς «για το δήμο της Λαμίας οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι άκρως απαραίτητοι για να μπορέσει να λειτουργήσει».

Σημειώνεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι προσωρινή διαταγή και δεν υπεισέρχεται στην ουσία του νόμου|Το μονομελές πρωτοδικείο Λαμίας εξέδωσε προσωρινή διαταγή, σύμφωνα  με την οποία η απόφαση προσβάλει συνταγματικά δικαιώματά τους, καθώς υπάρχει βλαπτική μεταβολή της εργασιακής τους σχέσης χωρίς να προηγηθεί αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...