Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

«Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας»: Θύμιος Καραϊσκος Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας

« Αλλάζουμε πρακτικές, αλλάζουμε νοοτροπία, αλλάζουμε ιδέες… Είναι η αρχή μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας. Μιας προσπάθειας να αλλάξουμε τον τόπο μας» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης παρουσιάζοντας στη Λαμία ,το όνομα και το σήμα του συνδυασμού του : 


« Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας»  ανέφερε μπροστά σε ένα νεανικό και ενθουσιώδες κοινό και από τους πέντε νομούς ο υποψήφιος Περιφερειάρχης. 


Ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε και τους επικεφαλής της «ομάδας εργασίας» όπως χαρακτήρισε το συνδυασμό του, δηλαδή τους πέντε αντιπεριφερειαρχών Θύμιο Καραΐσκο στη Φθιώτιδα ,Φανή Παπαθωμά στη Βοιωτία, Γιάννη Ράμο στη Φωκίδα, Φάνη Σπανό στην Εύβοια, Αριστείδη Τασιό στην Ευρυτανία.

 «Το σήμα μας απεικονίζει τους πέντε νομούς. Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα. Ο καθένας με το δικό του χρώμα, γιατί ο καθένας έχει τις δικιές του ιδιαιτερότητες και δυνατότητες ανάπτυξης. Και όλοι μαζί, γιατί οφείλουμε να λειτουργούμε συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά. Και όλο αυτό δοσμένο με μία σύγχρονη απεικόνιση που παραπέμπει στη δική μας αντίληψη».

Μιλώντας για την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών εξήρε την διάθεσή τους να εργαστούν ομαδικά με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο και να υπερβούν τις όποιες πολιτικές  διαφορές.

« Άνθρωποι καθαροί, με φρέσκιες ιδέες, που προέρχονται από την  αυτοδιοίκηση και έρχονται να προσφέρουν. Και αυτή είναι κοινή δέσμευση όλων μας» ανάφερε ο Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι ο πλούτος της ομάδας και η δύναμη της «είναι η ετερόκλητη σύνθεσή της».

Διαβεβαίωσε ότι οι πέντε αντιπεριφερειάρχες θα είναι «πρώτοι μεταξύ ίσων» και δεσμεύθηκε πως με αντίστοιχα κριτήρια θα επιλεγούν και τα υπόλοιπα πρόσωπα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
« Θα παρουσιάσουμε ένα συνδυασμό που τον ενώνει ένα κοινό όραμα, και αυτό δεν είναι άλλο από μία Περιφέρεια νοικοκυρεμένη, οργανωμένη, αποτελεσματική, με μικρότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία στις αποφάσεις της» .

Αυτό στο οποίο εστίασε και εξηγεί και την επιλογή του ονόματος του συνδυασμού είναι η ανάγκη αλλαγής από κάτω προς τα πάνω.

 «Κακά τα ψέματα, είμαστε όλοι προϊόν των επιλογών μας και έχουμε δημιουργήσει μία κοινωνία κατ’ εικόνα και καθ’ ομείωση μας. Συνάντησα ανθρώπους που πονάνε και αγαπάνε τον τόπο τους. Ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον τους και για το μέλλον των παιδιών τους. Ανθρώπους που αντιστέκονται και που πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ανθρώπους που ξέρουν ότι η αλλαγή θα έρθει από κάτω προς τα πάνω» ανέφερε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι « μπορούμε και θα γίνουμε μια Περιφέρεια Πρότυπο».

« Ο συνδυασμός μας, κι εγώ προσωπικά, βάζουμε τον πήχη ψηλά. Δε ζητάμε απλώς τη στήριξή σας για να κάνουμε μία ρηχή και χωρίς έμπνευση διαχείριση. Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας, για να αλλάξουμε τον τόπο μας» είπε και έθεσε τις τρεις προϋποθέσεις:

Να γκρεμίσουμε πολιτικά τείχη- συναίνεση και υπερβάσεις.
Όχι κενές υποσχέσεις και κούφια λόγια αλλά κοστολογημένο και με σαφείς προτεραιότητες πρόγραμμα.

Δημιουργική και αποτελεσματική ομάδα εργασίας. 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια «έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, σε όλους τους τομείς» διότι κατέχει «όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία χρειάζεται η χώρα μας για να βγει από την κρίση».

Περιέγραψε το κρίσιμο ζητούμενο για την περιφέρεια: να διαχειρίζεται τους πόρους της με διαφάνεια και δικαιοσύνη και θα επιλέγει τις δράσεις της, όχι με βάση των αριθμό των ψήφων που αποφέρουν, αλλά με τον αριθμό των θέσεων εργασίας που δημιουργούν.

Εξομολογήθηκε ότι στις αποφάσεις του για τα  πρόσωπα δυσκολεύτηκε και ίσως στεναχώρησε κάποιους ανθρώπους.

« Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου όμως και όποια απόφαση μου δε μειώνει την εκτίμηση μου γι αυτούς. Όμως στην πολιτική και στη διοίκηση πρέπει να παίρνεις αποφάσεις. Και σε αυτή τη συγκυρία, όλοι πρέπει να προτάξουμε το συλλογικό συμφέρον έναντι του ατομικού» ανέφερε.

Για την έκβαση της πολιτικής μάχης σημείωσε:
 « Για εμάς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στις εκλογές του Μαΐου θα κονταροχτυπηθούν ο φόβος για το σήμερα με την ελπίδα για το αύριο. Η αισιοδοξία με τη μιζέρια και η αλλαγή με τη στασιμότητα. Εμείς θα εκφράσουμε την ελπίδα, την αισιοδοξία, την αλλαγή. Τη δράση και τη δημιουργία. Ονειρευόμαστε αλλά δεν ονειροβατούμε. Και ξέρω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μία νέα αρχή. Γι΄ αυτό, σας καλώ όλους να έρθετε κοντά μας. Να αλλάξουμε όλα αυτά που μας ενοχλούν. Να αλλάξουμε, στην Καρδιά της Ελλάδας.»  
 
Διαβεβαίωσε τέλος ότι ο ίδιος αλλά και όλοι στο συνδυασμό του θα σταθούν με αξιοπρέπεια στο δημόσιο διάλογο παρά την προσπάθεια που γίνεται να πληγεί με «ψέματα, συκοφαντίες, φθηνά επιχειρήματα».

Τις ρήξεις τις συγκρούσεις τον  τσαμπουκά τις  κρατάμε για την επίλυση των προβλημάτων  κατέληξε καταχειροκροτούμενος

Οι ομιλίες των αντιπεριφερειαρχών.

Στις τοποθετήσεις τους οι πέντε αντιπεριφερειάρχες ενίσχυσαν το «μήνυμα» της προσπάθειας για αλλαγή από κάτω προς τα πάνω στην Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας και δεσμεύθηκαν να υπηρετήσουν το νέο όραμα της αυτοδιοίκησης που πρεσβεύει ο συνδυασμός και ο Κώστας Μπακογιάννης.

Θύμιος Καραϊσκος - Φθιώτιδα:  «Η αυτοδιοίκηση ήταν πάντα χώρος σύνθεσης απόψεων και κοινής δράσης . Αυτό είναι και το προσκλητήριο του Κώστα Μπακογιάννη και σ αυτή την πορεία- μονόδρομο πιστεύω ότι η κοινωνία μας εμπιστεύεται. Χρέος μας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Προχωρούμε σε κλίμα συνεργασίας με όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για να πετύχουμε».

Φανή Παπαθωμά - Βοιωτία : Η συμμετοχή μου σε ένα αυτοδιοικητικό συνδυασμό με συνδετικό χαρακτήρα αποτελεί συνέχεια της πορείας μου στην αυτοδιοίκηση αισθανόμενη ότι υπηρετώ μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία.  Δεν έχουμε περιθώριο για μοναχικούς δρόμους . Ο συνδυασμός του Κώστα Μπακογιάννη με πρωτοπόρες προσεγγίζεις απελευθερώνει ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας .

Φάνης Σπανός - Εύβοια:  Είμαι ένας νέος που αγαπάει τη δουλειά και θέλει να υπηρετήσει την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Επιλέγουμε να κατέλθουμε στις εκλογές με πρόγραμμα στοχευμένο και ρεαλιστικό. Βρίσκομαι υπερήφανα στο πλευρό  του κ. Μπακογιάνη γιατί επιλέγει δύσκολα μονοπάτια πρώτα στο Καρπενήσι και τώρα στην Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας. Θέτουμε την ομάδα στην κρίση σας. Σας ζητούμε να επενδύσετε τα ρέστα της ελπίδας σας σε μας.

Γιάννης Ράμος - Φωκίδα : Είναι ελπιδοφόρο  ότι νέοι άνθρωποι με στόχο και όραμα να ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση.  Η χώρα για να αλλάξει πρέπει να αλλάξει εκ των έσω .Τα προβλήματα είναι πολλά και δυσεπίλυτα. Ο καθένας μας θα βάλει τις δυνάμεις του για τον τόπο του και όλοι για την Στερεά Ελλάδα. Μεγάλη χαρά που θα εκπροσωπήσω δεσμεύομαι για το καλύτερο δυνατόν εργαζόμενος νυχθημερόν.

Αριστείδης Τασιός - Ευρυτανία: Στο Καρπενήσι δημιουργήσαμε ένα δήμο πρότυπο τον ίδιο στόχο έχουμε για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσάσουμε ένα κοστολογημένο πρόγραμμα ανά νομό και κυρίως να απαντήσουμε στο ερώτημα τι Περιφέρεια θέλουμε. Σχεδιάζουμε  με όραμα το 2020. Ο δρόμος είναι μπροστά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...