Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Λαμία: Γιατί αποφάσισαν κατάληψη του Πανεπιστημίου Στερεάς οι φοιτητές

Δυστυχώς όταν φώναζαν οι φοιτητές δεν τους άκουγε κανείς "Δεν διαπραγματευόμαστε την ποιότητα των σπουδών μας - Δεν θα παραμείνουμε παθητικοί θεατές ή χειροκροτητές μικροκομματικών σκοπιμοτήτων...", αναφέρουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε το δελτίο τύπου που απέστειλαν μετά την Γενική τους Συνέλευση στο LamiaReport:

Έπειτα από σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου με θέμα το σχέδιο «Αθηνά» την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013, αποφασίστηκε η κατάληψη του Τμήματος, έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

- Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι το προτεινόμενο Σχέδιο “Αθηνά” για το Πανεπιστήμιό μας και ιδιαίτερα για το Τμήμα μας με την τωρινή του μορφή μας βρίσκει ενάντιους και ζητάμε να ληφθεί άμεσα υπ’ όψιν από τους αρμόδιους η θέση του Φοιτητικού Συλλόγου, η οποία είναι: “χωροταξική μετακίνησή του ως αυτόνομο Τμήμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ή ως ροή σε κάποιο Πανεπιστήμιο της Αττικής".- Απαιτούμε άμεσα τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο, έτσι ώστε να μπορούν να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα του Τμήματος χωρίς την χρηματική συμβολή εταιριών και λοιπών.

- Απαιτούμε τους άμεσους διορισμούς των τριών μελών ΔΕΠ, ενός μέλους ΕΕΔΙΠ και των τριών μελών ΕΤΕΠ, οι οποίοι εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

Οποιαδήποτε άλλη λύση θα οδηγήσει στη σταδιακή διάλυση του Τμήματος μας, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να παραμείνουμε παθητικοί θεατές ή χειροκροτητές μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Δεν διαπραγματευόμαστε την ποιότητα των σπουδών μας! Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του δικαιώματος μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους όσους κινητοποιούνται για τη συνολική ανατροπή του σχεδίου «Αθηνά»!

Δείτε τι είχε δηλώσει στη κάμερα του LamiaReport ο πρόεδρος των φοιτητών Ευσταθίου Ανδρέας μετά από πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων για τις εξελίξεις και το μέλλον του Πανεπιστημίου μετά και την δημοσιοποίηση του σχεδίου "Αθηνά".

LamiaReport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...