Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Έπιασαν τους "ποντικούς" που ρήμαξαν τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στο Καινούριο

Δράστες είναι ένας 54χρονος Ρομά από την Ανθήλη και... δυο κάτοικοι Καμένων Βούρλων ηλικίας 32 και 28 ετών αντίστοιχα - Οι κλέφτες σύμφωνα, είχαν σηκώσει από τις κατασκηνώσεις όλο τον εξοπλισμό (από ηλεκτρικά είδη μέχρι μαχαιροπίρουνα, κατσαρόλες και άλλες οικιακές συσκευές)

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, η κλοπή που έγινε πρόσφατα, στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στη παραλία Καινούργιου Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών. Πρόκειται για τρεις (3) ημεδαπούς, ηλικίας 54, 32 και 28 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καινούργιου Φθιώτιδας, ο οποίος είναι υπεύθυνος των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, άγνωστοι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 25-02-2013 έως και 28-02-2013, εισήλθαν κατ’ επανάληψη στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων και αφαίρεσαν πλήθος ηλεκτρικών ειδών και οικιακών σκευών.

Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, νυχτερινές ώρες, υπερπήδησαν τον μαντρότοιχο των κατασκηνώσεων και εισήλθαν στο εσωτερικό τους.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν από ανασφάλιστους βοηθητικούς χώρους και από δύο αποθήκες των εγκαταστάσεων τα ανωτέρω υλικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παρασκευή και χορήγηση συσσιτίου στα παιδιά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των κατασκηνώσεων τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής προσδιοριστεί η συνολική τους αξία.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί ο προορισμός των κλαπέντων αντικειμένων και η τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...