Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τρομώδης νόσος σε κοπάδι με πρόβατα στον περιοχή του Δομοκού

Σε καραντίνα έχουν θέσει οι κτηνίατροι ένα κοπάδι με 350 πρόβατα και αρνιά στην περιοχή του Δομοκού στη Φθιώτιδα στο οποίο έχει εντοπιστεί η τρομώδης νόσος των προβάτων. Οι κτηνίατροι από τη Λαμία και το Δομοκό που παρακολουθούν την εξέλιξη της νόσου, έχουν περιορίσει τις κινήσεις των ζώων σε συγκεκριμένη ελεγχόμενη περιοχή, δεν επιτρέπεται η μετακίνησή τους και σε κάθε περίπτωση έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, «αν χρειαστεί θα προχωρήσουν ακόμη και σε θανάτωση όλων των ζώων» κάτι όμως που δεν κρίνουν απαραίτητο προς το παρόν καθώς «η κατάσταση ελέγχεται απόλυτα, και δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος καθώς έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα». Όπως μάλιστα προκύπτει μέσα από τις έρευνες της κτηνιατρικής υπηρεσίας το συγκεκριμένο κοπάδι τους καλοκαιρινούς μήνες μετακομίζει σε περιοχές των Τρικάλων ενώ το χειμώνα μεταφέρεται στην περιοχή του Δομοκού με συνέπεια να έχει σημάνει συναγερμός και σε άλλες περιοχές χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα.

Και το 2007 είχε μεταφερθεί στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας από την Ανατολική Αττική ένα κοπάδι με 440 πρόβατα με διαπιστωμένη την τρομώδη νόσο και είχε αναστατώσει τους κτηνοτρόφους στην περιοχή της Υπάτης.

ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...