Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Συναγερμός της αστυνομίας στη Λαμία για πέντε καταζητούμενους


Δεν έχουν εντοπιστεί από την αστυνομία μέχρι στιγμής οι πέντε καταζητούμενοι, που θεωρούν ότι είναι από τους δραπέτες των φυλακών των Τρικάλων, παρά τις έρευνες με ελικόπτερο σε δασικές περιοχές γύρω από την πόλη της Λαμίας.

Όλα ξεκίνησαν στις 12.30 το βράδυ της Κυριακής, όταν άνδρες μιας εταιρείας σεκιούριτι εντόπισαν έξω από το εργοστάσιο στη βόρεια είσοδο της Λαμίας και στον δρόμο Δομοκού προς Λαμία, ένα κόκκινο αυτοκίνητο σταθμευμένο με πινακίδες Τρικάλων. Οι επιβάτες του, όταν πλησίασαν για να το ελέγξουν, τράπηκαν σε φυγή μέσα στο σκοτάδι και εξαφανίστηκαν μέσα σε δασική περιοχή, κινούμενοι με κατεύθυνση τη Λαμία. Το αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν σε εκείνο το σημείο διαπιστώθηκε, εκ των υστέρων, ότι είχε κλαπεί.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και αστυνομικοί μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκαν στην περιοχή χωρίς όμως να μπορέσουν να εντοπίσουν κάτι μέσα στη νύχτα, ενώ παράλληλα άρχισαν να στήνουν μπλόκα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί δέχθηκαν τηλεφώνημα από έναν  οδηγό, ο οποίος ενώ σε έναν περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, κοντά σε δασική περιοχή, αντελήφθη κάποια άτομα να κινούνται προς το αυτοκίνητο και μάλιστα ένας απ' αυτούς με σίδερο σπάζει το τζάμι του συνοδηγού. Ο οδηγός πρόλαβε να απομακρυνθεί με όπισθεν,  τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς.  Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και έτσι ξεκίνησε ένας δεύτερος κύκλος ερευνών, καθώς το πρώτο σημείο -όπου έγιναν αντιληπτοί και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο- από το δεύτερο δεν απέχει πάνω από 3 χιλιόμετρα.

Μέχρι το πρωί δεκάδες αστυνομικοί που συγχρόνως είχαν συγκεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή προσπαθούσαν να εντοπίσουν κάποιες κινήσεις. Από τα χαράματα ξεκίνησαν τις έρευνες με το ελικόπτερο της αστυνομίας, το οποίο συνεχίζει της πτήσεις μέχρι αυτή την ώρα χωρίς όμως να εντοπίσει κάτι.

Η αστυνομία θεωρεί ότι τα πέντε άτομα βρίσκονται, είτε περιφερειακά σε δασική περιοχή, είτε μπήκαν μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, και κάλεσε τους πολίτες αν δουν κάτι ύποπτο να ειδοποιήσουν. Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, ένας ιδιοκτήτης ΙΧ -που κατοικεί στη βόρεια πλευρά της πόλης, πολύ κοντά στα σημεία που βρέθηκαν οι καταζητούμενοι- πήγε στην αστυνομία και δήλωσε κλοπή ενός παλιού αυτοκινήτου, του οποίου τα κλειδιά είχε αφήσει επάνω. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι καταζητούμενοι ίσως να έχουν αναχωρήσει με αυτό το αυτοκίνητο για άλλη περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι καταζητούμενοι, αλλά από τις κινήσεις τους οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για τους δραπέτες από τις φυλακές των Τρικάλων.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ έχουν φτάσει στην περιοχή και δυνάμεις από γειτονικούς νομούς.

Oι δραπέτες των Τρικάλων στην Λαμία από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...