Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Λαμία: Σιωπηλή τιμή αύριο για την τραγωδία στη Λάρισα


Διαβάστε το κάλεσμα που έστειλαν οι Αλληλέγγυοι Πολίτες για σιωπηλή διαμαρτυρία στις 8:00' αύριο βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας: 

Το θανατικό του μνημονίου χτύπησε για μια ακόμη φορά. Δύο νεαροί φοιτητές έχασαν την ζωή τους και τρεις άλλοι χαροπαλεύουν, από αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από αυτοσχέδιο ''μαγκάλι'' που χρησιμοποίησαν για να ζεσταθούν, καθώς το αγαθό της θέρμανσης υπήρξε και γι’ αυτούς πολυτέλεια. Ο νέος κρίκος της ίδιας αλυσίδας τραγικών γεγονότων, έρχεται να προστεθεί στην ανείπωτη τραγωδία της Καβάλας με τα τρία καμένα παιδιά και στους τόσους ανήμπορους πολίτες που έσβησαν μέσα στους καπνούς και στις φλόγες των φτωχικών τους Αυτή είναι η απάνθρωπη όψη της βαρβαρότητας των μνημονιακών πολιτικών. Αυτόν τον χειμώνα κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε ότι οι πιο πολλοί πολίτες της χώρας μας, άνεργοι και εργαζόμενοι, αγωνίζονται με βουβό κλάμα και πόνο να καταπολεμήσουν το ψύχος μέσα στα σπίτια τους, μιας και η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, το ακριβό ή άφαντο φυσικό αέριο, τα δυσεύρετα νόμιμα καυσόξυλα, οι υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, έχουν καταστήσει την θέρμανση των περισσότερων νοικοκυριών, είδος πολυτελείας.

Είναι η πρώτη φορά μετά την ναζιστική κατοχή της δεκαετίας του 1940, που ο μέσος πολίτης της Ελλάδας, προσπαθεί να ζεσταθεί με οποιοδήποτε τρόπο.

Στην κατεχόμενη Ελλάδα του σήμερα και του υποθηκευμένου μέλλοντος οι ζωές των ανθρώπων δεν έχουν καμιά στον ήλιο μοίρα, κατέπεσαν στην έννοια του εμπορεύματος και αριθμοί στα χρηματιστήρια των αγορών, ενώ οι στόχοι της τρόικας για φτωχοποίηση των πολιτών, πρέπει πάση θυσία να υλοποιηθούν.

Μετέχοντας στο πένθος για τους θανάτους των φοιτητών και των συμπολιτών μας που χάθηκαν στις αναθυμιάσεις ή στις φλόγες, των πολλών χιλιάδων που αυτοκτόνησαν και των εκατοντάδων χιλιάδων που έσβησαν από τα άγχη ή την αδυναμία πρόσβασης στο αγαθό της υγείας, ας διαμαρτυρηθούμε όλοι ειρηνικά και ειδικά μόνο για ένα βράδυ σιωπηλά, στέλνοντας ένα μήνυμα:

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Ας δηλώσουμε ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ

την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 και ώρα 08:00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας

φέροντες μαζί μας από ένα κεράκι-ρεσώ, ώστε να τιμήσουμε τους άδικους και τραγικούς θανάτους κρατώντας αναμμένη τη φλόγα της αντίστασης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...