Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Βρέθηκαν οι διακινητές των 260 κιλών χασίς που εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητο τον περασμένο Μάρτιο

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση μεταφοράς, από την Αλβανία στην Ελληνική επικράτεια, ποσότητας ακατέργαστης χασίς άνω των 260 κιλών, μετά τον εντοπισμό κλεμμένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου τζιπ τον περασμένο Μάρτιο.


Το αυτοκίνητο καταδιώχθηκε τον περασμένο Μάρτιο από αστυνομικούς της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. και εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό του σε παράδρομο της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Μαρτίνου Φθιώτιδας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη μια 25χρονη από την Αλβανία, ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην χώρα μας από την Αλβανία, με σκοπό τη διακίνησή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την έπιασαν ενώ προσπαθούσε να βγει από τη χώρα μας …

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ακόμη έξι μέλη του κυκλώματος, από τα οποία τα τρία είναι ήδη έγκλειστα σε σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας. Πρόκειται για τρεις Αλβανούς ηλικίας 40, 34 και 24 ετών, δύο Έλληνες ηλικίας 49 και 44 ετών και έναν 48χρονο Κύπριο.

Από αυτούς, ο 40χρονος, ο 48χρονος και ο 49χρονος είναι ήδη έγκλειστοι στα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού, Πατρών και Λάρισας αντίστοιχα, διότι την 09-05-2013 συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής για παρόμοιες υποθέσεις.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβασης του νόμου για τα ναρκωτικά, κλοπής, πλαστογραφίας και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από δύο υποομάδες. Στην πρώτη υποομάδα ανήκαν η 25χρονη (ηγετικό στέλεχος), ο 30χρονος και άγνωστος αριθμός συμπατριωτών συνεργών τους, οι οποίοι αναλάμβαναν την εισαγωγή και μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην χώρα μας.

Συσκεύαζαν τα ναρκωτικά μέσα σε οινοποιείο! Τα έβαζαν μέσα σε ασκούς για κρασί.

Στην δεύτερη υποομάδα ανήκαν ο 40χρονος, ο οποίος ως δεύτερο ηγετικό στέλεχος, αναλάμβανε ως οδηγός συνοδευτικού αυτοκινήτου (προπομπός), την μεταφορά των ναρκωτικών σε επιχείρηση - οινοποιείο, ιδιοκτησίας του 49χρονου, σε περιοχή της Κορινθίας.Εκεί, μαζί με τον 48χρονο, τον 24χρονο και τον ιδιοκτήτη του οινοποιείου, αναλάμβαναν την τοποθέτηση των ναρκωτικών μέσα σε συσκευασίες ασκών κρασιού και στην συνέχεια αφού τα έκρυβαν σε ψυγεία οικιακής χρήσης, τα διακινούσαν μέσω μεταφορικών εταιρειών, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Κύπρο κ.λ.π.).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τα μέσα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους έως και την 29-03-2013, που εντοπίστηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (τζιπ) στην περιοχή του Μαρτίνου, εισήγαγαν και μετέφεραν ακόμη δύο φορές μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην χώρα μας από την Αλβανία, με προορισμό το οινοποιείο στην Κορινθία.

Στην κατοχή της 25χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, δύο κάρτες sim και το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ.

Ερευνάται η εμπλοκή - συμμετοχή των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες συναφείς εγκληματικές ενέργειες, σε όλη την επικράτεια.

Η γυναίκα που συνελήφθη, οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμθηκε για να απολογηθεί αύριο ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...