Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Άκαρπες οι έρευνες για τον ψαροντουφεκά στο Τρίκερι

Άκαρπες απέβησαν, μέχρι χθες το απόγευμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 35χρονου δύτη, από τη Λαμία, που πήγε να κάνει υποβρύχιο ψάρεμα στο νησί Τρίκερι, από χθες το πρωί και έκτοτε αγνοείται.


Δύτες εθελοντικών ομάδων «χτένισαν» το βυθό στο σημείο που βρέθηκε το φουσκωτό σκάφος του, βρήκαν δύο ψαροντούφεκα που εκτιμάται ότι είχε ο 35χρονος (στο ένα μάλιστα υπήρχε καρφωμένο και ψάρι), αλλά δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν πουθενά. 

Όλα ξεκίνησαν χθες τα ξημερώματα, όταν το Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε ότι αγνοούνταν στον Παγασητικό Κόλπο ένας άνδρας, που πήγε να κάνει ψαροντούφεκο. Ο 35χρονος, ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης από τη Λαμία με το αυτοκίνητό του, μεταφέροντας το φουσκωτό του στο Αχίλλειο και στη συνέχεια με το σκάφος (μήκους 4,5 μέτρων) κατευθύνθηκε στο νησί Τρίκερι, για υποβρύχιο ψάρεμα.
Μετά την πρώτη έρευνα του Λιμεναρχείου, το φουσκωτό σκάφος εντοπίστηκε στην παραλία Παρδαλός, στο νησί Τρίκερι.

Αφού ενημερώθηκαν εθελοντικές ομάδες και στην περιοχή πήγε σκάφος του Λιμεναρχείου Βόλου, ξεκίνησαν από νωρίς τo πρωί οι έρευνες, τόσο από σκάφη που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, όσο και από επαγγελματίες και δύτες - μέλη των εθελοντικών ομάδων της Μαγνησίας.

Αρχικά κοντά στο σκάφος, βρέθηκε η σημαδούρα και, μετά από μερικές ώρες ερευνών, λίγο μετά τις 11 τo πρωί, αρχικά βρέθηκε το πρώτο ψαροντούφεκο, σε βάθος περίπου 18 μέτρων, ενώ ακολούθησε ο εντοπισμός και του δεύτερου ψαροντούφεκου, σε βάθος περίπου 15 μέτρων.

Και τα δύο ψαροντούφεκα, εκτιμάται από το Λιμενικό ότι ανήκουν στο νεαρό αλιέα, διότι δεν έφεραν σημάδια διάβρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...