Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ

Την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ κατέθεσαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων αλλά και αυτοδιοικητικοί σε συγκέντρωση που οργανώθηκε στην Λάρυμνα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Στην συγκέντρωση που οργάνωσε ο δήμος Λοκρών οι εκπρόσωποι των σωματείων και οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της περιοχής δήλωσαν, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, την αντίθεσή τους σε οποιοδήποτε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και εκφράσθηκε από όλες τις πλευρές η διάθεσή τους να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σκοπός της σημερινής συγκέντρωσης, στην οποία μετείχαν και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ήταν να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο και να τονιστούν ιδιαίτερα οι οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή από το πιθανό λουκέτο της ΛΑΡΚΟ. «Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι για μας μια απλή βιομηχανία. Για ολόκληρη την περιοχή είναι πηγή ζωής. Είναι το μεροκάματο των παιδιών μας είναι ο εθνικός μας ορυκτός πλούτος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος καλώντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής σε συμμετοχή στις επόμενες κινητοποιήσεις.

Σημειώθηκε μάλιστα ότι δεν πρόκειται μόνο για τους αποκλειστικά εργαζόμενους στην επιχείρηση «αλλά πρόκειται για πέντε χιλιάδες οικογένειες οι οποίες με τον ένα ή άλλο τρόπο ζουν από την επιχείρηση και αγοράζουν το γάλα των παιδιών τους με χρήματα από την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Λιόλιος.

Εκπρόσωποι των σωματείων που μίλησαν σε χθεσινή συνέλευση αρνήθηκαν την ακρίβεια των οικονομικών μεγεθών που παρουσιάζονται και κατηγόρησαν ευθέως το ΤΑΙΠΕΔ για «μαγείρεμα στοιχείων». Μάλιστα επανέλαβαν πως «η ΛΑΡΚΟ παράγει και ζει μόνη της και δεν εισπράττει ούτε ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και τον Έλληνα φορολογούμενο».

Οι εργαζόμενοι μαζί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους πέντε νομούς στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και απείλησαν πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν ακόμη και σε αποκλεισμό των εθνικών οδών ενώ από την Παρασκευή και μέχρι τα μέσα της άλλης ομάδας θα κορυφωθούν οι επαφές τους με κόμματα σε μια προσπάθεια να πείσουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...