Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Δύο χιλιάδες θεατές αποθέωσαν την Ορχήστρα Νέων Δίου Πιερίας στο Δομοκό


Στο κάστρο της αρχαίας Πρόερνας Δομοκού εμφανίστηκε αυτή τη φορά η Ορχήστρα Νέων και η Χορωδία Δίου Πιερίας.

Προσκεκλημένη του δήμου Δομοκού, έκλεισε την αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος κάθε χρόνο στον επιβλητικό χώρο του ιστορικού κάστρου της αρχαίας πόλης Πρόερνας, το οποίο χρονολογείται στην ύστερη εποχή του χαλκού ή τη Μυκηναϊκή περίοδο (1550-1050 π.χ).

Η 40μελής ορχήστρα και η 50μελής χορωδία Δίου, ερμήνευσαν τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών και άφησαν έκπληκτους για το υψηλό επίπεδο ερμηνείας, τους δύο χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν τον τεράστιο χώρο του κάστρου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο αντιδήμαρχος κ. Δήμος Δημούδης, ο οποίος καλωσόρισε τους πολυάριθμους θεατές και ευχαρίστησε τη διοίκηση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του να συμμετάσχει η ορχήστρα και η χορωδία στις εκδηλώσεις του δήμου. Ανταπέδωσε τις ευχαριστίες η πρόεδρος κ. Μαρία Γκριμούλα, η οποία δεν παρέλειψε να αναφέρει κάποια βιογραφικά στοιχεία για την Ορχήστρα Νέων και τη Χορωδία Δίου Πιερίας.

Τη σκυτάλη παρέλαβε αμέσως ο μαέστρος Νίκος Πατρής, ο οποίος μαζί με τους καταπληκτικούς νεαρούς μουσικούς, τους μοναδικούς ερμηνευτές Φιλιώ Σέρβου, Όλγα Ζορμπά, Αλέξη Ηλιάδη και Μαρίκα Φωτοπούλου και τη συνδρομή της πολυάριθμης χορωδίας, για δύο ολόκληρες ώρες από το υπερυψωμένο κάστρο της αρχαίας Πρόερνας σκόρπησαν μαγευτικούς μουσικούς ήχους σε όλη τη Φθιώτιδα.

Ήταν μια μοναδική και ανεπανάληπτη βραδιά έλεγαν όλοι αποχωρώντας, ενώ ο μαέστρος, οι μουσικοί, οι ερμηνευτές, οι χορωδοί, οι υπεύθυνοι του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, Μαρία Γριμούλα, Βασίλης Σακκούλας, Ειρήνη Πουλιοπούλου και Γρηγόρης Παπαχρήστος, δέχονταν το θαυμασμό και τα συγχαρητήρια των εκατοντάδων θεατών.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πολυμελής αντιπροσωπεία βουλγαρικού αδελφοποιημένου δήμου με το Δομοκό με επικεφαλής το δήμαρχό του.

Να σημειωθεί ότι η Ορχήστρα Νέων Δίου Πιερίας, αναχωρεί τη Δευτέρα για την αρχαία Έφεσο της Μικράς Ασίας, όπου θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ που διοργανώνει ο αδελφοποιημένος με το Δίον δήμος του Σέλτζουκ Εφέσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...